Am facut chiar in ultima zi cand mai sangeram putin iar urmatoarea zi nu mai aveam nimic, deci nu se poate intampla nimic?
Se poate raamne gravida numai in perioada fertila, care este la mijlocul perioadei dintre 2 cicluri menstruale.
Mulțumesc mult! Acum m-am linistit
Ultima zi a menstruatiei poate fi a treia zi, sau a saptea zi a ciclului, deci informatia este irelevanta.
Ca exemplu, in cazul celor mai scurte cicluri, anume cele de 20 de zile, chiar si ziua 2 a ciclului este una fertila.Partea buna este ca putine femei au cicluri atat de scurte.Partea proasta este ca inca se mai crede in mitul care zice ca o femeie nu poate ramane insarcinata daca are menstruatie.
Se poate daca perioada fertila coincide cu acele zile.
Sarcina se poate forma strict in conditiile in care spermatozoizii ajung voit sau accidental in vagin, iar femeia este in perioada fertila.
Perioada fertila se calculeaza in functie de lungimea ciclurilor, luand ca reper ziua 1 a ciclurilor, adica prima zi de sangerare menstruala.
Ca observatie, perioada fertila se poate calcula numai si numai in cazul femeilor cu cicluri regulate.
De exemplu, in cazul unui ciclu de 28 de zile, perioada fertila este cuprinsa intre zilele 10 si 15 ale ciclului, ambele zile inclusiv.
Am ciclul de 7 zile, si imi vine regulat la începutul fiecarei luni, luna trecuta mi-a venit pe 2, luna asta pe 4, si distanta între cicluri este de aproximativ 32, nu stiu daca e calculat corect, dar am numarat de la prima zi de menstruatie pana la urmatoarra data, adica de pe 4 pana luna viitoare pe 4 si imi ies 32 de zile, daca gresesc, va rog sa ma corectati
Ciclu menstrual= numarul total de zile din prima zi de sangerare menstruala, aceasta fiind ziua 1 a ciclului, pana in ziua anterioara urmatoarei sangerari menstruale, aceasta fiind ultima zi a ciclului.
Ciclul se imparte in 4 faze:
-menstruatia (cu durata de 3-7 zile);
-perioada nefertila (durata depinde de lungimea ciclurilor);
-perioada fertila de 6 zile (4 zile inaintea ovulatiei+ ziua ovulatiei+ 1 zi dupa ovulatie);
-perioada luteala/de infertilitate absoluta (12 zile).
Ceea ce vrei tu sa spui ca are lungimea de 7 zile este menstruatia, nu ciclul menstrual.In mod normal ciclurile au o durata cuprinsa intre 20 si 45 de zile, dar in cazul majoritatii vor avea o durata medie de 28-35 de zile.
Durata menstruatiei nu este relevanta pentru calcularea perioadei fertile.
In exemplul tau, menstruatia si-a facut aparitia pe 2 iulie, iar ultima pe 4 august.
Asta inseamna ca ciclul tau a fost cuprins intre 2 iulie si 3 august, adica a avut o durata de 33 de zile.
Totusi, pentru calcularea perioadei fertile, este necesar sa avem un ciclu perfect regulat.In cazul tau, asta ar insemna ca mereu sa aiba o lungime de 33 de zile, cu deviatii de maxim +/- 1 zi.Pentru asta, este necesara monitorizarea ciclurilor pe o perioada de minim 6 luni. Daca acesta nu ar fi regulat, atunci perioada fertila nu s-ar putea calcula.
Ca nota, daca ciclurile tale ar fi mereu de 33 de zile, atunci urmatoarea menstruatie ar trebui sa inceapa pe data de 6 septembrie (4 august-5 septembrie= 33 zile).
Daca ai avea TOATE ciclurile de 33 zile, atunci nu ar fi posibil sa se formeze o sarcina in ziua 7 a ciclului, deoarece nu ai fi in perioada fertila.Intr-un ciclu de 33 de zile, aceasta ar fi cuprinsa intre zilele 15 zi 20, ambele zile inclusiv.
Dar repet, asta numai daca ai cicluri perfect regulate, iar pentru a formula un raspuns cat mai corect si relevant, ar fi util sa cunosti datele menstruatiilor tale de la inceputul anului.
anonim_4396 întreabă: