Daca PASTILA CONTRACEPTIVA este folosita CU ROST in urma unui act sexuala neprotejat intretinut in timpul zilelor care apartin de perioada fertila sau a unui "accident" (ruperea prezervativului) produs in aceste zile si pastila contraceptiva este administrara in mod corect, mai ales in primele 24 de ore, in acel caz eficienta pasilei Escapelle este de circa 95-97%. Eficacitatea pastilei contraceptive este maxima sau foarte mare in functie de timpul rapid de administrare, in cazul in care contactul sexual se termina in mod "nefericit", nedorit in perioada fertila a ciclului menstrual. Cu cat este mai scurt intervalul dintre momentul contactului si momentul administrarii pastelei, cu atât sansele de a evita aparitia unei sarcini nedorite sunt mai mari. Eficacitatea pastilei Escapelle depinde de cate ore au trecut de la actul sexual neprotejat : astfel,
- In termenul de primele 24 de ore - are o eficacitate de 95%
- Intre 25-48 ore - are o eficacitate de 85%
- Intre 49-72 ore - are o eficacitate de 58%
In cazul in care nu este posibila administrarea pastilei Escapelle in primele 2 zile, se recomanda folosirea pastilei contraceptive de a 5-a zi denumita EllaOne insa aceasta se elibereaza (sau asa ar fi normal) doar pe baza unei retete medicale cu parafa si stampila medicului ginecolog care l-a emis. Multa sanatate!
De prezervativ nu ai auzit?
De ce nu-l folositi, ca sa nu mai fii asa de speriat?
Prezervativul NU musca, NU doare, NU te mananca si NU costa o avere, dar te PROTEJEAZA INTEGRAL de orice sansa sa lasi fata gravida, sau sa iei boli cu transmitere sexuala.
Numai timpul va spune. Daca a ramas insarcinata, si nu vreti copilul, iti asumi responsabilitatea, o iei de mana si mergeti la ginecologie. Daca nu a ramas altadata folositi prezervativul.
RayKzor51 întreabă: