| StevenMetalhead a întrebat:

Prietena mea este înjosită de un coleg de clasă. Da-ți să vă explic situația. Are un coleg, să-l numim Ion care-i un pic dus cu pluta. Vorbește ca un țăran, își bate joc practic de toate fetele din clasă și însuși se comportă ca un măgar. Dar pe mine asta nu mă încântă deloc, el îi spune și ei vorbe urâte, o înjosește și practic se comportă ca un porc cu ea. I-am zis că mă duc să vorbesc cu el și să clarific situația, avertizându-l să nu-i mai facă nimic. Ea refuză, motivul fiind să nu pară că ea mi s-ar fi plâns și ca el în continuare să-i facă rău, gen „hey, te-ai plâns prietenului tău și bla, bla bla". Dar nu mai suport, ard de nu mai pot să vorbesc cu el. Ce mi-ați sfătui, să mă abțin? Sau totuși să discut cu acesta?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca toate aceste injosiri se intampla la scoala, fata are datoria sa raporteze la diriginta sau directorul scolii.
Tu nu ai ce auta in clasa la ea si nici ce vorbi cu colegii ei.
Nu este problema ta sa faci politie intr-o insitutie scolara.
Nu ii esti parinte sau tutore legal si nu ai nici un drept sa intrii in scoala aia.
Vezi-ti de treaba ta si de problemele tale. fata are gura sa vorbeasca, are parinti, deci are cine sa o apere.

3 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Ea ar trebui să facă ceva pentru a pune punct acestei situații.
Să vorbească cu diriginta și să îi explice situația ori cu părinții ei.
Spune-i să nu fie fraieră și să accepte să fie umilită. În cel mai rău caz ar putea să îl denunțe pentru hărțuire.
Nimeni nu are dreptul să umilească altă persoană fără să fie pedepsit.

| Adry05 a răspuns:

Are dreptate si ea ce zice, numa inrautesti situatia si dupa o s-o tachineze ca vine si se plange la tine si posibil chiar s-o atace mai rau. Singura posibilitate prin care sa intervii ar fi sa-l sperii atat de rau incat sa nu mai aiba tupeu nici sa-i zica ceva, dar nu stiu cum ai putea face asta laughing

| Emma30555 a răspuns:

Poate ca ar funcționa, dacă te iei de el, dar nu poți sa ști, și cred ca trebuie sa îți dea ea acordul, nu cred ca e bine sa nu ții cont de ceea ce ți spune ea pentru ca s ar simți cumva stresata de încă o problema