| anonimaa a întrebat:

Prieteni simt ca o sa cad intr'o depresie. A INCEPUT SCOALA. urasc scoala... s'au schimbat o gramada de profesori, nu mai am timp sa ma vad cu iubitu' meu, o sa fie un an greu...

innebunesc. inca tot nu pot crede ca azi voi merge la scoala si ca voi face ORE. inca sper ca este vacanta si ca ma pot trezi la 12 fara sa am vreo tema de facut si ca asta e doar un cosmar, din care se pare ca inca nu m-am trezit.
magia vacantei m'a "imbatat" de tot. as vrea sa fie vara tot anul'. sa stam la terase, in parcuri pana seara tarziu si sa nu avem grija ca maine ne vom trezi la 8 pentru scoala.
cum sa ma trezesc la realitate? ma asteapta depresia de toamna...

17 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Ca sa poti trai asa ca intr-o vacanta trebuie sa aiba cine sa iti asigure aceste conditii.Cine crezi ca iti vor crea o viata, acest comfort...nimeni- decat tu, cu munca ta? Viata este frumoasa, usoara daca stii sa ti-o faci asa!

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Asta e realitatea! Esti inca mica si trebuie sa ai parte de o educatie!

Daca nu vrei scoala - renunta, dar mai tarziu sa nu vinzi ziare la chioscuri, te rog!

Lasa depresiile ca invatatul isi are rostul!

| valy a răspuns:

Trebuie sa iti dai silinta sa mergi mai departe. iubitul ar trebui sa te inteleaga.si tu ar trebui sa intelegi ca mai importanta este scoala. ea tine de viitorul tau.nu iesirile in parc toata ziua buna ziua.si treziri la 12.stat la comp pana la vreo 3, 4 noaptea.
Trezeste-te la realitate.
E viitorul tau

| elena a răspuns:

Draga mea, tu esti singura, care poti sa-ti faci viata mai usoara, imbina utilul/scoala cu placutul/iubitul, in timpul asta gandeste-te la weekend si de ce ce nu, chiar la vacanta de Craciun, da-ti seama ca viata nu inseamna o petrecere nesfarsita, iar depresia poti s-o ai oricand nu numai toamna. Hai, fruntea sus si la treaba!

| TąNyą a răspuns:

Gândesţe-te că nu e aşa de rău că o faci pentru binele tău şi stai liniştită că o să ai timp să te vezi cu prietenul tău tongue şcoala nu înseamnă neapărat "luarea libertăţii"

FantaSZy.

| Vizitiul a răspuns:

Nu as dori sa cunosti ce inseamna cu adevarat depresia. Multi spun: "Ma aflu intr-o stare de depresie!"
Sigur, se exgereaza, ei sunt stresati si nimic mai mult. E valabil si la tine.
Spui ca n-o sa mai ai timp de iubitul tau. Eu iti spun ca o sa ai timp pentru toate, daca stii cum sa te "gospodaresti". Daca nu o sa existe timp, nu e vina scolii, ci vina ta.
Ce s-ar intampla, daca omul ar face numai ce doreste si ce-i place?
Tind sa cred ca l-as numi "un slab".
Adevarata valoare a unui om se cunoaste in momentele grele (in cazul tau este vorba de scoala).
Esti gata sa-ti demonstrezi valoarea? Pentru ca tie trebuie sa-ti demonstrezi, nu altcuiva...

| Razvan a răspuns:

Si eu urasc scoala dar din cu totul alte motive. Urasc absurditatea unor profesorii care ne invata materie de facultate(a 9-a si a 10-a a terminat materia si acum in ultimii doi ani trecem la urmatorul nivel). Urasc faptul ca nu iti sunt acceptate parerile pe motiv ca esti mic si neexperimentat. Urasc faptul ca iti dau sa inveti 25 de pagini de pe o zi pe alta fara sa tina cont ca poate mai si la altceva de invatat. Urasc lucrarile neanuntate, nu din lectia de zi cum e normal, ci din ce ai facut anul trecut. Urasc faptul ca esti descurajat sa iti urmezi visele de catre niste profesori care in loc sa te incurajeze sa iti urmezi visul rad de tine si te intreaba ce cauti acolo daca vrei sa te duci la alta facultate in afara de Medicina si Farmacie. Urasc asta
Dar ce sunt 176 de zile?oh go on
O sa treaca repede.Foarte repedewaiting
Mai ales la ora de matematica cand aud fiecare secunda lenesa cum se scurge

Răspuns utilizator avertizat
| Flav a răspuns:

Deh, imi amintesc vremurile, acum imi vine sa zambesc.
Urasti scoala, spui nu? Dar ia gandeste-te, oare la ce e buna scoala asta? Crezi c-o faci de pomana? Trage putin de tine domnisoara, peste cativa ani, cand ai sa stai frumos la o terasa, c-un suc inghetat in fata si n-ai sa ai grija zilei de maine, o sa realizezi cat de importanta a fost scoala si-ai sa fii mandra de tine.
Teme? Ore? Profesori? Hehehehe...stai sa vezi la facultate: cursuri, seminarii, proiecte, laboratoare, practica. Atunci sa te plangi.
Lasa iubitul, lasa lenevia. Concentreaza-te putin si asupra ta, fiindca nu te duci la scoala pentru parinti, pentru prieteni sau pentru vecinul de vis-a-vis, te duci pentru tine, pentru a deveni o doamna respectata, un om ce-a reusit in viata prin propriile puteri si-si poate castiga existenta singur.
Depresie de toamna? No way. Vin ploile, yupiiiiii.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, dupa un timp o sa te obisnuiesti sa te trezesti la 8.Scoala nu este un dezastru.Sa.ti fie mai usor, fa. ti un program. Iti faci timp si de teme dar si sa te intalnesti cu prietenul.Petreceti mai mult timp in weekend.

| gigiro a răspuns:

Toti vrem o astfel de viata, dar din pacate nu o putem avea! Pana si lorzii si printesele merg la scoala! Numai ca trebuie sa te gandesti bine, vrei sa faci toata viata asa, sau doar sa-ti petreci acum tineretea din plin? Daca vrei sa realizezi ceva in viata, mai trebuie sa si lucrezi in viitor, sau ai cumva viitorul asigurat?

| dnxbv a răspuns:

Ai 2 variante:
a) fie dai cu scoala de pamant, te distrezi in continuu pana la 20 de ani (terase, parcuri, lenevie, iubiti etc) si vei fii o ratata toata viata, maturand in scari si practicand prostitutie;
b) fie te pui serios la invatat si dupa ce termini masteru' la 24 de ani, vei avea timp si bani sa te distrezi pentru mult timp inainte. Gandeste-te si tu matur odata in viata si nu te mai plange pe TPU.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Te trezeşti la 8 şi asta-i groaznic?!
Uite, poate te înveseleşte dacă-ţi povestesc cum a decurs adolescenţa mea (mai ales partea cu liceul) când mai şi lucram.
Trezirea la 4:30, 3 ţigări şi o cafea.
La 5:30 la studio să predau montajele din ziua precedentă pentru emisia de dimineaţă.
La 7:00 la ore, la 11:00 (sau la 13:00) înapoi la studio pentru adunarea temelor de emisie pentru seară.
La 16:00 fuga să mănânc şi eu ceva. La 18:00 emisie în direct.
La 22:00 acasă cu un teanc de DVD-uri cu imagini brute.
La 23:00 m-apucam de treabă.'
La 1:30-2:00 somn că la 4:30 suna ceasul şi începea o nouă zi.
Aşa vreo 3 ani de zile! Pentru ce? Ca să mă pot întreţine!
Aşa că... trezirea la 8 ţi se pare un coşmar? laughing) Hai las' că-ţi trece!
Ah... şi nu-ţi doresc să ai o depresie "pe bune". Ce-ai tu acum se numeşte o stare de discomfort psihic sau, cel mult, eşti puţin stresat(ă).
Las' că-ţi trece.
Salut!

| Sin a răspuns:

Revii tu cu picioarele pe pamant cand incepi sa primesti note de 4 ca nu ti-ai facut temele sau ca nu ai chef de invatat.

| Vlady96 a răspuns:

Askulta breaking benjamin, poate mai tarziu te si sinucizi laughing

| Чернобыль a răspuns:

Norocul meu ca nu invat dimineata.
Eu invat dupa-amiaza.
Si mie chiar imi place scoala.