Problema nu e la tine, e la el. Tu procedezi foarte bine si ai in vedere sanatatea ta, nu e vorba de un moft. Stati de vorba si spune-i situatia. Nu e o chestiune de compromis aici. Sunt mai multe motive pentru care ar putea avea aceasta repulsie: poate a purtat ochelari cand era mic sau cineva apropiat a purtat si s-au facut glume pe seama acestui lucru, poate o figura care l-a marcat purta ochelari si a ramas cu aceasta respingere. Oricum, discutati. Si nu te simti vinovata, doar nu e singurul motiv pentru care iesea cu tine: ca nu aveai ochelari.
Eventual discuta cu el serios si explica-i ca tu ii porti fiindca iti trebuie. daca nu intelege, inseamna ca are o problema psihica si trebuie dus la psiholog/psihiatru, sau este extrem de egoist si nu merita sa-ti pierzi timpul cu el.
Sub nici o forma sa nu renunti la ochelari pentru ca poti avea complicatii mari de vedere care nu ti le mai repara nici un baiat, nici macar medicul! Sfatul meu este sa discuti problema asta, la modul cel mai serios cu prietenul tau si el trebuie sa inteleaga ca sanatatea ta este foarte importanta, si daca nu accepta asta inseamna ca nu te iubeste.Cand iubesti, ii doresti persoanei iubite tot binele.In concluzie, continua sa porti ochelarii, sau ca sfat, alege-ti o rama impreuna cu el, care va considera el ca se adapteaza cel mai bine fetei tale. Daca nici asa nu-i convine, inseamna ca el are o problema grava!
Asta m-i se pare o mare prostie... Prietenul tau ar trebui sa te iubeasca pentru ceea ce esti, nu pentru ca nu porti ochelari... Poarta-i in continuare (sanatatea ta e foarte importanta), explica-i ca sunt necesari pentru a ameliora simptome care le ai... spune-i ce se poate intampla daca nu ii porti... Si vezi ce reactie are! si apoi eventual ia o decizie cu privire la "voi". Multa bafta!
Pe langa raspunsurile anterioare, adaug ca, comportamentul prietenului tau este absolut copilaresc. Daca tine la tine va avea girja si de sanatatea ta.
Poarta ochelarii! e pentru binele tau. vorbeste cu el sa vezi care e motivul pentru care nu suporta ochelarii.si scuza-ma ca iti zic dar ar trebui sa iubeasca continutul nu ambalajul!
Este in primul rand vorba despre sanatatea ta.si daca tine la tine, atat de mult incat sa se ingrijoreze pentru tine te poate accepta, ar trebui sa-i spui, ca e mult mai importanta pentru tine sanatatea decat un moft de-al lui. daca poate sa inteleaga este f bine, dar daca nu.sigur are o problema.
Scuze ca iti zic... dar cred ca prietenul tau are o problema psihica ...pentru ca altfel nu inteleg cum o persoana poate avea ceva impotriva unor ochelari fie ei de soare sau de vedere... poate a avut vreo trauma in copilarie sau vreun soc...altfel sincer nu imi explic atitudinea lui... cel mai bine este sa discutati si sa incerci sa aflii de unde aceasta "fobie" pentru ochelari
E cumva la gradinita...sa se comporte ca un barbat...si eu port ochelari de mica si le-am auzit pe toate dar asta chiar ca m-a dat pe spate
Aici e vorba de sanatatea ta si daca el te respecta si te accepta asa cum esti si te iubeste neconditionat atunci va accepta si lucrul asta, daca nu eu zic ca nu te iubeste cu adevarat ci iubeste imaginea ta... sper sa gresesc si sa aiba el o "fobie" fata de ochelari
Il poti intreba de ce il deranjeaza atat de mult, ce simte atunci cand ii ai pe nas si de ce are impresia ca esti alta persoana decat cea pe care el o iubeste, indrageste. Vezi ce raspunde