anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Prietenul meu isi doreste foarte mult sa mearga la o facultate din strainatate, vrea sa isi faca un viitor mai bun departe de tara, vrea ca familia lui sa nu duca lipsuri cand o sa o aiba.Suntem de 1 an si ceva impreuna si ceea ce am scris mai sus, pe mine, ma doare foarte tare caci il iubesc si nu vreau sa il pierd.Sunt constienta ca plecarea in alta tara va insemna despartire si nu ma pot impaca cu gandul, nu pot sa renunt usor. Dar se pare ca el da! Pentru el e mult mai important sa isi indeplineasca visurile (nu il blamez, e bine ca are vointa sa le realizeze, ca vrea sa evolueze).

La intrebarea mea daca i se iveste ocazia sa plece la studii in afara, ce va face, mi-a raspuns ca ar pleca.Ca nu vrea sa ma minta ca nu ar face-o! Stiam asta, ca el e genul care nu se poate resemna, nu poate renunta la visuri usor (asa eram si eu), dar credeam ca exista o sansa in care eu sa fiu pe acelasi loc cu visurile lui!

Stiu ca e absurd, n-am niciun drept sa il opresc sa creasca in toate modurile, nici macar nu pot influenta asta!

Dar intrebarea mea e, stiu ca ma iubeste, se vede, totusi cum poti renunta la dragoste pentru altceva!?

La mine astea 2 nu se pupa! Eu n-as renunta la el ca sa plec in alta parte. Daca nu sunt implinita sufleteste, nu simt ca traiesc!

Va rog, explicati-mi voi!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o varsta pentru toate. Un om care nu si-a terminat studiile, le pune automat si in mod normal pe acestea pe primul loc. Ar fii nebun sa faca altfel. Va veni o vreme cand dragostea va fi pe primul loc, dar cand va avea studiile terminate sau macar puse definitiv pe fagasul cel bun.
Plecarea lui inseamna despartire numai fiindca tu nu vrei sa-i impartasesti visul. Altfel, ai pleca cu el sau la el cand ai avea posibilitatea. Daca el poate studia in strainatate, pe tine ce te retine? Asta daca spui ca ai face orice pentru el.

9 răspunsuri:
| cOnTexT a răspuns:

Ba ai pleca, daca ai avea ocazia happy, pana la urma, nu o sa stea toata viata cu tine, nu prea ai ce face oh go on, daca asta nu va desparte va desparte altcevawinking!

| doinitza12 a răspuns:

Eu cred ca el tine mai mult la cariera decit la tine...vezi daca esti de acord ca sa fii pe locul doi daca nu zii adio

| ღBizarreCrazyღ a răspuns:

Nu stiu... la un moment dat in viata fiecaruia se deschide o portita care duce spre succes si pe care nu o poti lasa la o parte pentru ca este vorba despre viitotul tau si despre ceea ce vei avea mai tarziu; lui i s-a ivit o ocazie unica si este constient ca daca va pleca in strainatate la facultate va reusi sa realizaze mai mult decat va face aici. in aceasta situatie este vorba despre visurile lui pe care oricat ai spune ca nu le poti lua in seama cand vine vorba de persoana iubita, tot va veni vremea aceea cand vei vedea si tu ca este destul de greu sa alegi si ca ti se va parea ca ceea ce-ti place, aspiratiile si pasiunile tale sunt mai presus de orice si ca nu merita sa lasi balta orice sansa si oportunitate care-ti iese in cale, pentru a schimba situatia in care te afli. daca el s-a hotarat sa plece nu inseamna ca nu te iubeste ci ca incearca sa-si atinga telurile la un nivel mai mare decat ar putea reusi in tara asta in care, din pacate, traim asa cum traim. aici nu este vorba de punerea pe primul loc ci de o contradictie cu sine insusi, pentru ca sunt sigura ca lui ii este destul de greu sa aleaga intre tine si viitorul lui, mai ales ca relatia voastra a durat destul de mult si ca te iubeste. eu as zice asa : daca il iubesti cu adevarat trebuie sa-i dai drumul... sunt sigura ca el a fost mereu aici pentru tine, te-a ajutat, te-a protejat si cum spui si tu te-a iubit; acum este momentul sa-l rasplatesti pentru toate astea si sa-l lasi sa ia singur deciziile oricat te-ar face pe tine sa suferi hotararea lui finala. uneori daca iubesti o persoana atat de mult trebuie sa te gandesti la binele acelei persoane si s-o pui pe primul loc, mai mult decat te gandesti la tine. este o situatie destul de grea si nu-ti va fi usor sa treci peste ea. insa veti vorbi, veti ramane prieteni ( asta in cazul in care nu reusiti chiar sa ramaneti impreuna ) si veti fi mereu apropiati. daca as fi in locul tau as suferi mult, insa l-as lasa sa-si atinga scopurile, pentru ca m-as gandi ca daca el nu se duce unde-si doreste si nu realizeaza ce si-a propus va fi trist si va rata ceva care-i putea schimba total viata. incercati pe cat posibil sa traiti momentele pe care le petreceti impreuna si sa fiti mereu nedespartiti ca si pana acum. apoi indiferent de decizia pe care el o va lua, va trebui sa fii tare si sa-l lasi sa faca exact ceea ce si-a propus si ceea ce va fi cu adevarat o ocazie prielnica pentru el. succes si sper sa se rezolve totul. >big grin

| Byankaa66 a răspuns:

Sincer, prea multe lucruri bune nu sunt de facut in situatia asta... poti sa te obisnuiesti cu gandul ca e nevoie ca el sa plece, iar uh o sa-l astepti sau incerci incet incet sa te indepartezi de el ca intr-o zi sa poti fii cu altcineva pentru ca e greu sa astepti dupa o persoana 3 4 ani pana sa poti merge la el/ea, in plus nu stii daca el ar sta dupa tine atata timp. Brigaela spunea sa pleci cu el sau la el cand vei putea, dar intrebarea e, oare te lasa parintii? pentru ca uite, prietenul meu are studiile terminate si ar vrea sa isi gaseasca un loc mai bun de munca si toate ofertele pe care le-a avut au fost departe de mine si eu nu as fi putut sa plec cu el sau la el ( mai tarziu ) pentru ca ai mei nu ma lasa, vor sa fac faculta aici straight face asa ca nu m`as mira daca maine mi-ar spune ca pleaca, si sincer daca ar alege munca in locul meu, eu nu as astepta sa treaca anii chiar daca il iubesc foarte mult, i-am zis clar " in momentu in care pleci iti iei adio de la mine definitiv, chiar daca exista posibilitatea ca dupa 1 an sa te intorci din stiu eu ce motiv". Asa ca draga mea incearca sa treci peste, sa accepti ideea si sa cauti pe cineva care sa te iubeasca asa cum meriti si asa cum vrei uh si care sa fie dispus sa aiba rabdare cu tine. :*>big grin

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bya, daca tu ai castiga o bursa de merit la o facultate din strainatate si ti-ai finanta singura studiile, ma indoiesc ca parintii tai s-ar opune. Nu i-am sugerat sa plece pe usa din dos, ci cu fruntea sus, ca bursiera solicitata de o universitate straina.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Bya, exagerezi şi, bonus, nici nu prea ai înţeles nimic din întrebarea lui I'mPerfect(a).
În altă ordine de idei, dacă-mi amintesc eu bine, prietenul tău are vreo 19 ani şi tu 21.
Întrebări:
1. Tu faci acum facultatea aici? Lucrezi?
2. El are bani mulţi strânşi sau un pont sigur de plecare în afară? (căci dacă nu, mai e mult până departe şi nu văd de ce ţi-ai face sânge rău acum)
3. La vârsta ta, ar fi absurd să se opună părinţii tăi să pleci din ţară aşa că, ideea Brigaelei e chiar foarte bună: Tu de ce nu iei în considerare să pleci cu el sau la el măcar din când în când.
"Eu n-as renunta la el ca sa plec in alta parte." - Da' cin' ţi-a zis că el neapărat vrea să renunţe la tine?
"cum poti renunta la dragoste pentru altceva!?" - Varianta pesimistă sună cam aşa: "Love is in the air", adică, la urma urmei, găsesc eu dragoste şi-n altă parte. Nu s-au terminat femeile. Varianta mai clasică sună cam aşa: Întotdeauna se pot îmbina cele două însă este importantă voinţa. (ţi-am scis şi eu şi Brigaela mai sus cum anume)
Şi-n plus, vremurile sunt aşa cum sunt pe la noi prin ţărişoară (adică de la extrem de grele în jos) astfel că starea de fapt de-acum nu va rezista în timp dacă nu faceţi ceva şi nu înţeleg de ce vezi neapărat lucrurile în tragic.
Şi, mai mult decât atât, dacă-l iubeşti, pui fericirea lui pe primul locwinking.
Sănătate.

| Byankaa66 a răspuns:

Da Brigaela ai dreptatea dar eu am vorbit in cazul in care ea nu poate obtine o bursa pentru ca serios, nu tot omul poate, e greu, sincer, si nu o fac proasta sper sa nu mai inteleaga gresit dar sa acceptam realitatea.

| ATHOS a răspuns:

Nu stiu ce varsta are prietenul tau. Nu stiu ce varsta ai tu.
Daca prietenul tau este intr-adevar asa cum il descrii si stie sa lupte pentru telurile si idealurile lui inseamna ca stie ca trebuie sa plateasca un pret (nu tocmai mic) pentru a reusi in viata. Acest pret inseamna cei mai frumosi ani, adica tineretea. Stie insa pentru ce o face, si anume, pentru urmatorii 60-70 cat ii va mai avea de trait.
Un astfel de om nu renunta usor nici la dragoste. Este in stare sa astepte ani in sir, desigur, cu conditia sa merite.
Tu esti in stare?
Bafta!

| Mike_7143 a răspuns:

Cel mai probabil e ca o sa va despartiti daca pleaca. Iar el vrea sa plece. Stii si tu asta. Si ar mai trebui sa stii ceva: dragoste cu de-a sila nu se poate. Daca el tine suficient de mult (incat sa il meriti) la tine, va lua atitudine (te va sponsoriza sa-l poti vizita, daca isi permite, etc). Daca nu e dispus si nici macar nu are un plan de viitor cu tine, mai bine renunti. Nu faci altceva decat sa te injosesti, si nu ai nimic de castigat.
Si oricum, acum nu gandesti rational, esti panicata de gandul asta. "ce mai voi face, cat voi suferi, bla bla bla". Viata merge mai departe sa stii... atata timp cat esti sanatoasa.
Bafta!

Întrebări similare