| CyanideSun a întrebat:

Prietenul meu ma loveste! La inceput totul era ca o joaca, cu perne si alte cele, si eu am fost cea care a inceput.Mi-a lasat vanatai pe tot corpul dar era ok, nu ma deranja. De comun acord am hotarat sa nu mai facem asta.In public foarte rar ii mai dau cate o palma usoara peste umar in gluma,el nu face nimic doar rade si e ok insa cand suntem impreuna si se enerveaza ma loveste. tare. Daca am fuste care i se par lui prea scurte sau sunt imbracata 'provocator' dupa parerea lui ma loveste peste fata, ori ma ia de gat, ori ma loveste peste cap si ma doare.I-am spus sa inceteze si a zis ok insa tot continua.O data vorbeam tare si s-a enervat si m-a impins pe scari.Eu sunt o persoana foarte nesigura, si nu am stima de sine iar lucrurile astea imi agraveaza situatia.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești o persoană care a suferit din cauza celorlalți, răcelii lor, ai devenit ușor de manipulat și profitat. Să nu crezi că el cum ai descris tu „un băiat bun care se poartă frumos câteodată... după ce îmi umflă cotul". Normal că te vede proastă, astea-s mici tertipuri să te atragă-n continuare, să îți dea o motivație, să îți implanteze în cap ideea că „poate se schimbă că pare soi bun". Nu, nu e așa!

Îți trebuie un umăr pe care să te plângi, un psiholog e mereu alături. Te transferi de la școală, te străduiești să ai note cât mai mari, răspunzi la ore și te implici în dezbateri, înveți de la persoanele de acolo (caută pe cineva mai popular cu care să vorbești, pentru început, mai de treabă, fără să îl sâcâi).

Lasă-l în pace, nu te respectă nici el, nici maică-sa, și- au găsit o proastă de care își bat joc și de care profită!
Nu te iubește.
Nu e ultimul om de pe lume! Poate vei găsi ceva mai bun, cineva să te respecte atâta timp cât vei încerca! Caută pe cineva care să nu te facă să suferi și mai mult doar pentru un moment de plăcere.

Pleacă din acea relație, o să ajungi în spital cu oasele rupte în scurt timp, poate faci și un copil cu el (că deh, te-ar lua la bătaie dacă i-ai cere să vă protejați și te-ar influența) și va fi și mai greu să evadezi!

43 răspunsuri:
| h3r a răspuns:

Câți ani ai?

| buzeduulci a răspuns:

PAraseste-l.

| CyanideSun explică (pentru h3r):

18

| h3r a răspuns (pentru CyanideSun):

Eu nu înțeleg cum e posibil ca o fată la 18 ani să posteze așa ceva, să nu știe ce să facă!
Părinții tăi știu? Tu îți dai seama sub ce „tratement" de iubire te expui?
Lasă-l mă fată, mă! Ești tânără și o să-ți strici toată adolescența/copilăria pentru un om de nimic! Ce vei face când te vei căsători? Tot așa te vei lăsa?
E imposibil!

Gândește lucrurile din altă perspectivă, dacă prietena ta s-ar plânge la tine că prostul ei o bate de o rupe, tu ce i-ai spune? Cumva în genul : iartă-l că te iubește, așa e el atent cu tine?

Eu nu mai stiu ce e normal si ce nu, asta nu e singurul lucru pe care-l face, dar eu nu am pe nimeni, nu am niciun prieten, sunt mereu singura si stau mereu in casa.Singura persoana pe care o am e el.Stiu ca profita de starea mea si ma controleaza, dar eu ma simt abandonata si gandul singuratatii ma innebuneste.As face orice sa am pe cineva alaturi de mine

Ți-am citit și întrebarea anterioară.
Dar cu ce te ajută bătaia?
Cu ce îl ai alături prin asta?
Tot singură ești, el nu îți este cu nimic alături!
Ar trebui să înțelegi asta.

Multumesc.El imi spune mereu ca tot ce face, face ca eu sa devin mai buna.Eu sunt confuza, ma gandesc ca poate sunt prea pretentioasa si exagerez, dar ma simt atat de umilita, simt ca nu am scapare, dar nu vreau ca el sa plece.

| rebeca a răspuns:

Stiu ca e greu pentru tine, esti constienta de situatia ta insa in acelasi timp nu schimbi nimic.
Banuiesc ca nici relatia cu parintii nu e una foarte deschisa si probabil chiar te ascunzi de ei.
Nu stiu el ce varsta are, insa cu singuranta stie sa te manipuleze foarte bine. Evident ca nu ai alti prieteni sau prietene deoarece nu e in avantajul lui sa se intample asta, ideea e sa fi rupta de realitate si sa te "educe" el dupa bunul lui plac.
Oricat pare de greu sa stii ca nu e, lasa-l. Ai 18 ani si crede-ma ca pana incepi sa iesi de cateva ori, eventual cu colegii tai, apoi totul revine la normal si te poti bucura de viata.
Curaj si multa bafta.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CyanideSun):

Ii dai frumos papucii, da repede, iti scoti un certificat medico legal si plangere la politie pentru vatamare corporala. poate infunda vreo 2-3 puscaria

| darriya a răspuns:

Inseamna ca tu esti cu capul daca accepti sa fii lovita,ala nu vrea decat sa te strice, sa nu se mai uite nimeni la tine, o sa ajungi sa stai inchisa in casa pentru ca a vrea el, te va batea mai rau, vei suferi mult! lasa-l daca nu vrei sa ajungi asa! treaba ta cand iti vei da seama sa nu fie prea tarziu!

| AriaMontgomery a răspuns:

Te inteleg perfect la faza cu singuratatea. Incearca sa te integrezi intr.un grup de prieteni chiar daca iti va fi greu. Nu ai specificat de cat timp sunteti impreuna. La cum se comporta cu tine, sper ca iti dai si tu seama ca nu esti singura lui "partenera" in caz ca ai facuta cu el e nasol, tu pui suflet in relatia asta, pe cand el nu. 1 la mana te inseala, pentru ca nici un baiat nu va sta doar cu o singura fata, nu ai sa vezi asta niciodata, 2 te ia la misto si zice ca face un lucru pe cand de fapt nu il face si decat sa fii traumatizata pe viata si sa prinda control total aspura ta mai bine despartete cu el, iti va fi greu dar iti va fi si mai greu daca o sa ramai cu el. Nu incerca sa il schimbi! Te va minti mereu!

Prin bătaie te va face mai bună?
Dar cu ce i-ai greșit tu? Că îl iubești și îl suporți?
Ai 18 ani! Trebuie să-ți dai seama că te minte!
Draga mea, este grav ceea ce face el cu tine!
Te rog, fără să stai la discuții să-i zici că te-ai săturat să te bată, pleci! Gândește-te că într-o zi te va distruge psihic.
El a trecut de stadiul în care dai o palmă, două!
O să te bată până vei ajunge la spital!
Tu îți dai seama că poate ajunge pe mâna poliției?

Scapă de el, te strică! Te bate și te nenorocește!

| ReiVaN a răspuns (pentru CyanideSun):

Da bravo fata, ma-sa te bate, el te bate si tu stai.
putina minte ai.
esti moldoveanca?

| CyanideSun explică (pentru AriaMontgomery):

Suntem de 3 luni impreuna, dar el pare un baiat bun, are momente cand vorbeste frumos, mereu vorbeste de viitorul nostru si spune ca vrea sa ma ia de sotie.Nu pot sa ma integrez nicaieri pentru ca nu cunosc pe nimeni aici, m-am inchis foarte mult in mine, nu sunt in stare sa incep o conversatie, iar la scoala sunt izolata, nimeni nu ma suporta.

| Fatamuntilor a răspuns:

E clar ca acel baiat nu te merita! Ce bruta trebuie sa fii incat sa lovesti pe cineva mai,, slab''decat tine? Ia spune il iubesti? Nu te lasa manipulata de el.Probabil ca si bea daca ajunge sa aiba un asfel de comportament.El catiani are?
Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da; PARASESETE-L. Fugi cat poti de el.Esti foarte tanara, ai tot timpul sa gasesti si sa iubesti pe cineva care sate merite cu adevarat.
Eventual, mergi doctor, scoate un certificat medico-legal iar politia se va autosesiza.De obicei in asemeneacazuri e anuntata de medici, in cazul unor agresiuni.

| CyanideSun explică (pentru ReiVaN):

Tu nu cred ca stii ce inseamna depresia sau singuratatea. Imi doresc asa mult sa am pe cineva alaturi incat simt ca nu pot renunta, ba chiar ma gandesc ca sunt eu de vina. Anyway ce treaba au moldovenii cu asta?

Nu m-a batut chiar asa de tare, poate nu stie ce putere are. O singura data m-a lovit cu ceva la cot si mi s-a umflat mana si n-o puteam misca vreo saptamana.Dar a fost din gluma, atunci de 'jucam' mai multi.

| SunnyDay88 a răspuns:

Acum esti bine?
vad ca nu ai pus nici o intrebare. asa cum ti-am zis si la intrebarea de mai sus, sper sa intelegi ca daca tu iubesti un om nu trebuie sa fii impreuna cu el, pentru ca el nu te poate iubi asa cum ai tu nevoie. sunteti f nepotriviti si nu esti obligata sa ii suporti toanele. poti sa-l iubesti si de la distanta, de unde tie iti va fi mai bine. si sa fii langa cineva care te va ocroti, nu lovi, pentru ca asta inseamna iubire.

cat despre teama ta de singuratate:vei ramane singura doar daca vrei sa ramai singura, daca nu... balta are mult, mult peste si nu doar unul si ala stricat.

ps: nu mai adu niciodata, cu nici un partener jocuri violente in relatie. oricat de funny sunt ele in filme barbatului nu trebuie sa-i intre in minte ideea ca te poate lovi.

| AriaMontgomery a răspuns (pentru CyanideSun):

Daca vorbeste de viitor si vrea sa te ceara de "sotie" tu din momentul ala vei deveni oficial sluga lui si nu te va satisface deloc in nici intr.un fel. Iti distrugi viata stand cu el, toata lumea iti spune sa nu mai stai cu el, nu fa contrariul. Mai suporta putin pana termini liceul si dupa vei pleca si de. abia atunci vei incepe adevarata viata si vei gasi pe cineva care te merita cu adevarat. Te minte intr.una ocupati timpul cu ceva, orice. Vei putea sa il uiti, crede-ma. Ai grija de tine.

| s3byk91 a răspuns:

Doamne lasa-l dracul ...ala nu e om, nu e barbat oh go on e fix pix, sunt altii mult mai buni ca el nu meriti asa ceva e foarte gelos de aia iti da capace. Paraseste-l draga

| rebeca a răspuns (pentru CyanideSun):

POTI sa te integrezi daca iti doresti cu adevarat. Dar trebuie sa depui un efort oricat de greu iti pare. Nu lupta nimeni pentru tine daca tu nu o faci. Mai ai putin si ii iei apararea..."pare baiat bun"! Ce? Ar trebui sa te bata zi si noapte sa realizezi ca ala nu e bun? Haide acum serios.
Nu cunosti pe nimeni pe acolo, sa inteleg ca te-ai mutat recent undeva sau?
Tu incerci sa reolvi problema cu el si da, CHIAR E O PROBLEMA. Dar in primul rand trebuie sa rezolvi problema pe care o ai in interior.
Uite ca aici cu noi ai putut incepe o conversatie. La fel trebuie sa faci si cu colegii despre orice alt subiect.
Lasa acel "nu" la o parte.

Nu știu ce să mai cred despre tine! Mi se rupe sufletul când aud că o femeie e bătuta de un handicapat și jumătate, om de nimic! Dar mă enervează că după ce se plânge încearcă să o întoarcă și să spună că o iubește și că n-a lovit-o așa tare!
Cum poți, sincer?!

Nu mai minți, te maltratează grav! Își bate joc de tine. Doamne ferește!
Tu chiar ești într-o depresie! Și nu din cauza singurătății, ci din vina lui!
Să nu-mi spui că nu știu cum e să n-ai pe nimeni, ba da, știu. Dar ăla nu e nimic mai mult decât un căcat de om! Un jeg, care nu umple cu nimic golul din sufletul tău.

| CyanideSun explică (pentru rebeca):

Am scris in alta intrebare, colectivul in care sunt nu ma accepta deloc, e un grup mare de prietene si cateva fete pe langa.Una din grupul lor m-a tras de par pana am cazut in genunchi.In fata lui! Toti ma stiu cat de slaba sunt si cum plang mereu, nu mai am sanse.

| rebeca a răspuns (pentru CyanideSun):

Trebuie sa o iei de la zero.
Sa te rupi de tot ce inseamna anturajul tau actual si tot ce are legatura cu el.
Din cate am inteles ai 18 ani. Ultimul an la liceu? Ce ai de gand sa faci? Facultate o sa urmezi? De parinti nu am vazut sa spui nimic. Nu poti gasi un sprijin in ei? Ca banuiesc ca nu sunt chiar in necunostinta de cauza.
Ai nevoie de ajutor sa castigi increderea in tine. Inainte sa il cunosti erai la fel? Mereu ai avut o parere proasta despre tine?

Nu e din cauza lui depresia, asa eram si inainte din cauza singuratatii. Cand am devenit un cuplu el stia asta, ma gandesc ca tocmai de aceea m-a si ales pe mine pentru ca stia ca ma poate controla, manipula dupa bunul lui plac.Sunt atat de confuza incat nu pot face diferenta intre lucruri, cand ne contrazicem eu doar plang, el continua sa ma convinga si ramane tot ca el. Deci tot e vina mea.Nu ma pot controla, nu mai am putere.Mor de dorul lui desi stiu cate mi-a facut, mult mai mult decat am scris aici. De trei zile stau cu telefonul in mana astept un mesaj sau sa ma sune si nu o face, nu mai pot.

| darriya a răspuns (pentru CyanideSun):

tu astepti sa te bata mai tare, e clar esti si proas.a d-aia te si bate ala, atunci dc m-ai scrii pe aici? ca sa te afli intreaba? lasati-o in pace ca are probleme cu capul! duceti-va la un control amandoi!

Nu sunteți un cuplu și tu nu ești întreagă la cap. Minți de îngheață apele. Asta e clar.

Succes pe mai departe, vei avea nevoie.

| mona a răspuns:

Paraseste-l,de ce mai stai cu el?

Cu ce mint? Chiar nu sunt in stare sa ma gandesc la minciuni crede-ma. Si am scris aici sa aflu opiniile voastre, de critici am parte mereu.Stiu ca e ceva in neregula cu mine dar pur si simplu nu mai am putere sa lupt si sa ma controlez.

| CyanideSun explică (pentru anonim_4396):

Doamne,nici nu stii cata dreptate ai.Iti multumesc pentru raspuns.Am mare nevoie sa ma simt inteleasa, sa simt ca ii pasa cuiva de mine.
Mereu m-am invinuit ca sunt pretentioasa si nu accept defectele oamenilor.Cand l-am cunoscut doream asa de mult sa am pe cineva incat i-am acceptat orice, am zis ca sunt eu prea fitoasa, ca trebuie sa las de la mine si nu am stiut sa impun o limita.Eu habar nu am pe ce lume sunt, ma simt pierduta.Stiu ca eu sunt singura care poate face o schimbare, dar mereu ma simt neajutorata si mereu am cautat sa gasesc un sprijin in oameni, desi stiu cat de inselatori si egoisti pot fi.