| alexandra:X a întrebat:

Prietenul meu mi-a introdus in vagin un degethappy, iar dupa aceea m-a usturat cateva ore. Nu insuportabil, dar m-a usturat.Sange nu a curs. Mai sunt virgina?

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E posibil ca himenul sa fie intact sau rupt partial, dar asta nu are oricum nici o semnificatie. Fiindca masturbarea ed catre un partener este act sexual si o femeie este virgina numai pana la primul act sexual. Asadar, tu nu mai esti virgina.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cupidon, tu nu intelegi sau nu vrei sa intelegi? Am spus de o suta de ori: virginitatea nu are legatura strict cu prezenta unui himen intact. Virgina este o femeie care nu a avut contact sexual. Contactul sexual se numeste contact (sau raport) fiindca sunt implicate doua persoane. Si notiunea include: sex vaginal, anal, oral, masturbarea de catre partener. Simplu, asta este definitia.
Masturbarea fara partener nu e contact sexual (ca nu include partener). Cea cu partener este, logic, act sexual. Himenul poate fi intact. Dar intact este si himenul unei femei acre a facut sex oral (cu 1 partener sau cu 100). Nici femeia care a facut sex oral, nici cea care a fost masturbata de partener nu mai sunt virgine. Insa femeia care nu a avut niciodata un partener este virgina, chiar daca s-a masturbat (ba chiar daca himenul ei nu mai este intact). Sa stii ca am vazut fete care aveau atrezie de himen. Asta le face sa nu mai fie virgine? Tu te legi strict de integritatea himenului fiindca nu esti capabil sa accepti ca nimeni nu este de acord cu tine si n-ai dreptate. Inteleg, ti-e greu sa recunosti ca ai gresit si cazi deja in absurd. Nu pot sa cred ca nu vezi diferenta intre a te masturba singura sau cu un partener.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cupidon, conform definitiei termenului, pentru virginitate nu himenul este primordial, ci contactul sexual. De altfel, terminologia ginecologica este "virgo intact" si o s-o vezi scrisa si pe foaia de observatie a unei gravide (cu himen elastic, care se va rupe doar la prima nastere). Asta nu inseamna ca ginecologul o considera virgina. De altfel, orice mama care are putin proprietatea termenilor isi va duce (daca o va face) fiica la ginecolog sa vada daca are himenul intact, nu daca e virgina. Tata Frosa, cu 4 clase v-a confunda desigur integritatea himenului cu virginitatea. Dar hai sa nu fim si noi complet inculti numai fiindca ea este. Ginecologul nu va spune niciodata: fata este virgina sau nu este virgina, ci strict: are himenul intact sau himen cu cicatrice recenta/veche.
Eu inteleg de ce te-ai legat tu de himen cu atata putere. Fiindca nu stiai toate chestiile astea si traiai cu impresia ca virginitate = himen intact. Eu doar ti-am aratat ca e gresit (cu argumente). Nu te oblig sa ma crezi, fiecare e liber sa-si limiteze cunostintele exact unde vrea. Dar nici invers nu e posibil, adica sa ma faci sa uit niste informatii deja acumulate.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cupidon, experineta mea medicala (nu de pe net) ma face sa cred ca aceste pustoiace vor sa stie daca se pot lauda viitorului prieten ca sunt virgine. De altfel, eu am explicat in mai multe randuri cum e cu virginitatea si aici de altfel si la cealalta intrebare. Eu cred ca oricine avea bunavointa a inteles.
Eu nu cred ca traim printre analfabeti si analfabete. Viatia mi-a demonstrat ca marea majoritate a pacinetilor inteleg daca le explici, ca nu sunt deloc atat de prosti cum ii crezi tu. De altfel, autosuficienta ta este cel putin ingrijoratoare.
N-am luat nici o definitie de pe net. Le stiam deja de la ginecologie si le-am verificat intr-un tratat de pe vremea studentiei mele (nu atat de indepartate). Iti simt rautatile, chiar daca ma prefac ca nu pricep. Dar nu ma prea ating fiindca nu ai argumente reale.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cupidon, te rog da-mi un articol serios care include masturbarea (de unul singur) printre actele sexuale. Eu n-am gasit. Promit sa-l citesc si sa mi-l insusesc.

| εїз a răspuns:

Mai fata. virginatatea se duce printr-un act sexual. Daca prietenul tau ti-a introdus in vagin un deget. nu are cum sa se rupa himenul. himenul nu se rupe asa usor. de la un deget. himenul se rupe doar cand faci sex.
Si e logic sa te usture, pentru ca este prima oara. te-ai excitat foarte mult, si presupun ca acum numai la asta te gandesti. nu ai invatat la scoala despre himen. despre virginitate?
Tu esti virgina acum. si nu e ceva logic sa-ti bage degetul in vagin. deeoarece nu este prea frumos si omenesc. Puteati face sex direct. si atuncia chiar ca nu mai erai virgina. La 15 ani. mai bine citeste o carte, nu iti trebuie tie degete in vagin.
In primul rand la 15 ani esti o copila. prietenul tau daca te-a convins sa iti bage degetul in vagin, inseamna ca el e un obsedat sexual, iar tu. o... ma rog, nu vreau sa comentez mai multe.

Mai asteapta pana la 17-18 ani pana sa iti bage degetul in vagin, si sa faci sex. Bafta.

| resp3ct a răspuns:

Da, mai esti virgina.
Daca baga tot degetul de mai multe ori s-ar putea sa nu scapi virgina.

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela-eu nu mai inteleg nimic...masturbarea de catre un partener e act sexual, masturbarea de unul singur nu este act sexual, daca te masturbeaza alta persona (digital laughing) nu mai esti virgina, daca te masturbezi singura (digital laughing) esti virgina. Nu este cam acelasi lucru?
Din cate stiu eu, din momentul in care himenul s-a rupt o persoana de sex feminin nu mai este virgina. Ma insel oare?

Deci draga Alexandra, daca himenul s-a rupt in momentul cand prietenul tau a bagat degetul atunci nu mai esti virgina, daca nu s-a rupt esti virgina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela- intr-adevar virginitatea nu este strict legata de himen, dar este primordial. Da, virginitatea in complexitatea ei prin definitie dezvolta multe laturi ale individului, dar traim intr-o lume in care nu definitia si nu partea spirituala conteaza.
Hai sa studiem urmatorul exemplu:
Exact cum spui tu, o persoana care a facut sex oral nu mai este virgina, dar asta o stie doar ea si cel sau cei cu care a facut asta iar tu nu vei putea demonstra niciodata ca ea nu este virgina, in schimb o persoana care isi introduce degetul in vagin si rupe himenul este virgina pentru ca nu a intretinut relatii sexuale, dar se poate demonstra printr-un control ginecologic ca ea nu mai este virgina.
Brigaela, aici vorbim strict de virginitate fizica si nu de moralitate. Ca medic ai fi putut sa intelegi acest aspect, pentru ca daca pe acesta domnisoara vrea sa o verifice mama daca mai este virgina o duce la un control ginecologic si la control ce se va intampla cand medicul va vedea ca himenul este rupt (asta in cazul ruperii in momentul penetrarii cu degetul)? II va spune mamei ca fata ei este virginina pentru de fapt ea s-a masturbat nu a intretinut relatii sexuale cu un partener?
Acum intelegi de ce m-am legat de himen cand am dezbatut problema "mai sunt sau nu virgina?". Din cate stiu eu este singura metoda de a dovedi virginitatea. Daca mai sunt si altele, te rog spune-mi si mie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela-niciodata nu am trait cu impresia ca virginitatea = himen intact. Cred ca tu nu realizezi ce vor pustoaicele astea sa afle de fapt, dar acum ai dat raspunsul. Din pacate traim intr-o lume in care analfabetismul este la tot pasul, ce sa mai vb de limitare. Ca medic ce te consideri ti-ai fi putut da seama ca fetele astea vor sa intrebe daca himenul este intact sau nu, pentru ca prin asta fetele considera ca sunt virgine, dar asa cum spui tu suntem destul de limitati pentru a intelege de fapt complexitatea virginitatii.
Iarta-ma, nu vreau sa fiu rau, dar ar trebui sa scrii o carte sa explici ce inseamna virginitatea pentru ca mai mult ca sigur sunt multi asa ca mine, care nu inteleg ce inseamna.
Multumesc si pentru definitiile luate de pe net. Am crezut ca imi poti impartasi, cum ai spus tu, informatii deja acumulate.

Deci, fetelor care bagati degetul sau alte obiecte in vagin, nu mai intrebati daca sunteti virgine, nu este corect, intrebati daca este posibil sa se fi rupt himenul sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi permit sa citez cu un raspuns de la o alta intrebare:
"Raspuns anonim:
Iar pentru doamna/ domnisoara doctor, medic va/ iti spun asa: ca de la om de stiinta la om de stiinta 1:tu ar trebui sa dai raspuns la obiect, pragmatic- era vb de virginitatea fizica.

2: masturbarea este considerata in ultimii ani act sexual (din nou, tu ca om de stiinta ar trebui sa citesti studii recente care demonstreaza acest fapt) :În ultimii ani, penetrarea organelor non-sexuale (sexul oral, sexul anal) sau de către organe non sexuale (penetrarea cu degetele sau cu pumnul) au fost de asemenea incluse în definiţie (vezi de exemplu ^ a b c „Sexual Intercourse". health.discovery.com.) nu astept raspuns, ma astept in schimb ca etiologia meseriei tale sa te oblige sa fi mai informata cu privire la aspectele pe care le postezi pe un site public. nu sunt logata, de aceea apar anonim, dar ma semnez ...Annjeta".
Este vorba de acelasi subiect, tot despre un deget, cred ca stii @brigaela.
Mie nu trebuie sa incerci sa-mi demonstrezi nimic. O diploma nu te face nici doctor, nici inginer. e nevoie de mai mult. Imi cer scuze daca am fost rautacios si imi cer scuze doamnei sau domnisoarei Annjeta ca mi-am permis sa o citez. Nu activez in domeniul medicinei, dar macar cateva cunostinte elementare consider ca am.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat timp ai himenul intact esti virgina. Se trezesc inteligente/inteligenti ca nu e normal stiti ceva e secolul 21 lumea a avansat virgine pe la 17 18 ani mai rar gasesti. Si daca face sex oral poti sa dovedesti ca nu e virgina? nu, poti. Dar daca himenul nu e intact? da, poti. Deci poate sa faca ce vrea cu "gura" ca nimeni nu poate dovedi nimic...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Evident, doar nu crezi ca e atat usorhappy