| Andandut a întrebat:

Prietenul meu nu mai comunica cu mine asa cum comunica inainte( acum un an). Suntem de doi ani impreuna, dar in ultimul an a inceput sa fie total schimbat.De exemplu cand ne certam, eu zic tot ce am pe suflet, ce ma deranjeaza, ce ma doare, iar el tace..cand l-am intrebat de ce nu comunica cu mine si de ce nu-si mai exprima sentimentele (de iubire sau de tristete), iar el a zis ca problemele vietii si certurile noastre l-au facut sa se schimbe, sa devina mai introvertit.
Dar cum? S-a schimbat asa repede? Pentru ca acum un an vorbea asa mult, comunica cu mine, iar acum..nu mai inteleg! L-am luat cu frumosul, l-am intrebat ce se intampla, cum de a devenit asa deodata, dar se enerveaza, spune ca vorbesc mult si prost.Eu cred ca faza cum ca el a devenit asa din cauza greutatilor vietii e o prostie. Eu cred ca el a devenit asa din cauza ca am fost mereu langa el cand a avut nevoie, iar acum probabil s-a plictisit, nu mai apreciaza! Eu dupa fiecare cearta incerc sa lamuresc problema, sa comunic, sa ii spun ce ma deranjeaza la el, dar el nimic! Nu zice nimic! M-am saturat de tacerea asta a lui. Ma doare.Si culmea, tot eu imi cer iertare dupa fiecare cearta, dar el nu-si cere iertare, chiar daca el a gresit, iar acest lucru ma doare enorm! Va rog sa-mi spuneti si voi o parere. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el.Cu frumosul vad ca nu merge. Iar cu raul( adica sa-l ignor, sa ma deconectez de el cateva zile), nu am incercat inca! Va rog sa-mi dati un sfat.Multumesc!
In caz de conteaza varsta, eu am 20 de ani iar el 24.

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Probabil ca tace pentru ca nu mai are loc de tine. Cearta voastra cred ca este doar un monolog(al tau)decat un dialog.

| Bogdana a răspuns:

Cel mai corect este sa vorbiti deschis despre asta.Sa fiti sinceri unul cu celalalt.De ce sa te chinui? Vorbiti clar.In sensul ca ori continuati si incercati sa fie bine, ori va despartiti si fiecare isi vede drumul si fericirea lui.De ce sa te macini, sa te gandesti tot timpul: Dar oare de ce, care este motivul, cu ce-am gresit? Cel mai bun lucru este sinceritatea.Ori e alba, ori e neagra.Succes!

| neutrino a răspuns:

Ar trebui sa realizezi ca relatia voastra s-a uzat, e gata! Din pacate baiatul s-a plictisit si nu mai poti face nimic.

| grab a răspuns:

Daca nu eram "luat", te desparteam eu de asta pentru mine happy

Imi place cum gandesti si cum incerci sa faci lucrurile sa mearga in continuare dar nici sa te simti vinovata daca fugi la munte cateva zile sa te racoresti nu e normal.
Fugi! Ia o pauza, doua, trei, lasa-l pe mandria'sa in singuratate si probabil iti va duce dorul. Daca nu simte lipsa ta, e doar timpul sa o iei iar de la zero. Cu altul!

Nu mai sta si boci un mort care s-a racit de multe zile. Ingroapa-l, lasa-l si vezi-ti de viata.

Pai daca tu la 20 de ani plangi dupa baieti si cersesti dragoste, nu iti dai seama ce prost te pregatesti pentru viitoarea mama si femeie din tine?

Succes!

Asa si eu pot sa zic pe strada celei mai urate boschetare si care pute "Te iubesc" pentru ca o fac doar cu dintii si limba nu si cu sufletul.

| Rakanishuu a răspuns:

Tot ai zis tu ca nu zice nimic, intreaba-l daca te mai iubeste, si daca da, pune-l sa iti dovedeasca, daca nu, desparta-te de el. Asemenea "persoane" nu merita atata deranj. oh go on

| Andandut explică (pentru Rakanishuu):

Cand il intreb daca ma mai iubeste, mereu spune ca da ma iubeste, chiar daca e nervos, la aceasta intrebare raspunde! Sau cand il intreb daca place pe altcineva, raspunde si la aceasta intrebare, imi spune ca nu-i place de altcineva.Dar apoi daca trec la subiectul pe care ne-am certat si ii pun intrebari si incerc sa lamuresc problema, el zice ca nu merit sa-mi dea explicatii si ca vorbesc mult si prost, apoi tace iar eu vorbesc singura...am inteles ca e satul de vorbe. dar uneori mai trebuie si vorbe, mai trebuie sa-si ceara si scuze sau sa-mi spuna ca-i pare rau. M-as desparti de el si as fugi in lumea mea daca nu l-as iubi! Ma intreb ce dracu mai pot sa iubesc la el. Am sa ma mai gandesc ce trebuie sa fac cu viata mea. Parca nu e el, nu-l mai recunosc. Simt nevoia sa fug undeva departe cateva zile, fara telefon, fara aptop, fara nimic. undeva la bunici la tara. unde sa nu pot lua legatura cu el cateva zile, vreau sa ma racoresc! Serios, vreau sa ma racoresc, ma simt plina de durere din cauza vorbelor lui. Dar ma gandesc la el, cum va reactiona daca voi face asta? Nu stiu cum sa procedez...dar vreau o pauza, sa vad daca isi mai schimba putin comportamentul, nu mai pot trai asa!

| Andandut explică (pentru Rakanishuu):

Si cand imi spune ca ma iubeste, nu-mi mai spune ca inainte, nici macar nu se mai uita in ochii mei! Deci e schimbat din toate privintele.Eu simt si vad asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate chiar vorbesti mult si prost.Nu stiu ce sa zic pentru ca nu cunosc ce se intampla intre voi, care este cu adevarat situatia, aici ai spus parerea ta, tu crezi ca ai facut ce era de facut, dar noi, cei care raspundem nu stim ceea ce el crede. Undeva poate fi vina amandurora. Daca se intampla din cand in cand eu cred ca nu era ceva foarte grav si puteati tece peste dar asa cum spui tu...
Certurile nu fac decat sa va departeze.Fi calma si incearca inca o data sa vorbesti cu el, intr-un moment in care se simte mai bine, nu este obosit.Tu sti mai bine problemele voastre si ar fi chiar rau, cred eu, daca ai asculta ce zic altii si nu te-ai gandi bine la adevarata relatie dintre voi doi.Gandeste-te bine ca tu il cunosti mai bine decat noi.

| Ajutatorool a răspuns:

Care din voi e femeia? ca din povestea ta el e.

| cllaudDia a răspuns:

Incearca sa te indepartezi de el pentru un timp ca sa vezi cum reactioneaza.Nu ii mai acorda asa multa atentie si fi indiferenta la certurile voastre(sau macar sa pari daca nu poti fi). Daca te iubeste va realiza ca te pierde si trebuie sa se schimbe, iar daca nu face nimic inseamna ca e timpul sa puneti punct relatiei.

| Dary2001 a răspuns:

Nu merita sa te consumi...dovedeste-i ca nu suferi adica atunci cand e prin preasma stai cu fetele si vorbiti despre iubitii vostri...atunci vei vedea daca mai tine la tinewinking si nu spuneti chestii de genul "nu ma mai iubeste" (nu va plangeti) spuneti ca e "bou" sau asa ceva happy

| Șurubelniță a răspuns (pentru Dary2001):

Gandire tipic feminina...

| Șurubelniță a răspuns (pentru Dary2001):

Ma amuza similitudinea dintre "patania" mea si prin ceea ce treci tu, insa in acelasi timp imi pare rau ca esti nevoita sa treci prin asta.
In primul rand, te felicit pentru modul in care procedezi, ai respectul meu! E foarte corect sa incerci sa-ti rezolvi problemele prin discutie, asa este cel mai civilizat si manierat mod posibil.
Acum, iti spun din propria experienta ca multe de facut nu sunt. Inteleg ca inca il mai iubesti, probabil ca si el te mai iubeste, insa nu realizeaza ca atitudinea sa fata de tine iti provoaca rau. Asta e cel mai dureros.
Din pacate, imi pare rau sa-ti zic, insa da, e posibil ca o persoana sa se schimbe intr-un timp relativ scurt (12 luni). Motivele schimbarii sale nu cred ca vei reusi sa le afli vreodata.
Acum, singura solutie pe care o vad eu, cea mai bun si singura de altfel ar fi sa mai ai inca o discutie cu el. Si de data asta trebuie sa te asculte, sa inceteze sa-ti spuna ca vorbesti prost si mult. Din contra, el vorbeste prost si putin. Spune lucrurilor pe nume : spune-i ca te deranjeaza si ca suferi din cauza atitudinii sale. Acum nu cred ca esti o tipa ahtiata dupa atentie, una care are nevoie de 100 de mesaje de "te iubesc" zilnic, ci pur si simplu iti doresti sa comunici mult mai mult cu prietenul tau, sau cel putin, sa o faceti la fel cum o faceati inainte. Nu e nimic gresit in asta!
Acum, este posibil ca el sa inteleaga si lucrurile sa se schimbe. Dar in acelasi timp, este posibil ca el sa nu inteleaga, ca relatia voastra sa continue in acelasi mod. Daca nu va intelege, atunci despartirea va fi iminenta : ori el se va satura sa te auda cum "te plangi" desi nu faci deloc asta, din contra, incerci sa faci relatia sa mearga, ori este posibil ca tu sa ajungi la suprasaturatie, sa pui piciorul in prag si sa pui capat relatiei.
Nu-ti fie frica sa preiei initiativa, nu-ti fie frica sa pui capat relatiei! In primul rand, aici este vorba de fericirea ta, fericire care deoacamdata nu exista si nu o poti atinge cu actualul tau prieten. Te simti aiurea, totul este anost si pur si simplu nu intelegi nu intelegi care este problema. In mod cert, el este problema.
Acum te intreb sincer : decat sa-ti faci rau in continuare si sa continui relatia, nu crezi ca ar fi mai bine sa incerci sa incepi una noua alaturi de un baiat cu care poti comunica si cu care te poti intelege? Unul care sa-ti spuna ce-l nemultumeste si sa puteti rezolva problemele astfel incat sa fiti amandoi fericiti.
Eu inteleg ca inca mai esti indragostita de el, insa ceea ce simti tu pentru el, de fapt sunt sentimentele pe care le-ai dezvoltat pentru baiatul care te-a cucerit, cel cu care ai inceput relatia in urma cu doi ani, in niciun caz nu ai putea sa dezvolti sentimente pentru un baiat care se poarta intr-un asa mod cu tine.
Din pacate, e ca si cum prietenul tau ar fi murit, deoarece el nu se mai regaseste in persoana de care te-ai indragostit in urma cu 2 ani.
Incearca sa mai porti o discutie cu el pe tema asta, daca va merge bine, daca nu, ei bine, iti spun din propria experienta ca relatia voastra momentan este o pierdere de timp si de sentimente.
Sa stii ca daca v-ati desparti, tu nu pierzi nimic, doar el are de pierdut, pentru ca fete ca tine, rationale care sa si gandeasca atunci cand sunt intr-o relatie, se gasesc din ce in ce mai rar.
Sper ca te-am putut ajuta, succes!

| caty06 a răspuns:

Nu te merita