Asta intr-adevar nici mie nu mi se pare o scuza prea normala. Poate au fost si alte probleme, neintelegeri care l au determinat sa faca acest pas. Totusi daca as fi in locul tau si m ar parasi cineva din motivul asta, nici ca as mai cauta vreodata persoana respectiva. "Câte kg ar trebui să am la varsta de 21 de ani?" depinde de inaltime.
Depinde de inaltime, la 1.72 esti cam la limita, la 1.92 esti cam slaba, la 1.50 ar cam avea dreptate. Problema grava nu e insa greutarea, ci faptul ca la 21 de ani qi un prieten care te evalueaza la kilogram. Eu i-as da viteza si m-as stradui apoi sa ajung la greutatea ideala, doar ca sa vada ce a pierdut.
Ăla a stat cu tine doar că sa te folosească atât, nu sunt ipocrit sa spun că greutatea nu contează dar nu m-aș despărți de o fata că are 72kg la 1, 60, pentru că și eu sunt gras
La 1.75 greutatea de 70 kg e decenta, depinde, unele fete au grasime mediana la aceste kg, altele nu au si arata ok, depinde de organism, nu te lua dupa calcule, ia-te dupa ce vezi in oglinda, exista un surplus de grasime, daca da te deranjeaza, arata inestetic? Sanatos e sa ai grija de corpul tau, asta nu pot sa iti impun e decizia fiecaruia dar faptul ca partenerul tau s-a despartit de tine doar datorita acestui aspect inseamna ca nu ai pierdut nimic, nu il interesa de tine ca persoana, doar ca fizic, cauta un baiat care nu a ramas cu aceeasi gandire ca la 12 ani.
Oricum ai lua-o, nu este bine pentru el. E bine pentru tine! NU ai dori pe cineva langa tine care sa te vada ca pe o bucata de carne! Acum. tu nu slabesti pentru frumusete, slabesti pentru a fi sanatoasa. Este foarte clar asta si cred ca asa trebuie sa tratezi problema. Nu e o pierdere. Ai grija de sanatatea ta!
Asta e, cateodata gunoiul se mai duce si singur afara.Nu ai spus nimic despre inaltimea ta, deci nu e usor sa primesti raspuns.
Daca te uiți pe un tabel cu greutatea medie în funcție de vârstă și înălțime, șansele sunt mari să te incadrezi la peste optim. Un pic overweight, asta e realitatea.
E asta motiv de despărțire? Asta e cu totul altă discuție. Pentru cineva superficial, poate fi.
De ce îți faci griji pentru asta! Mulțumește lui Dumnezeu pentru că nu ai fost înșelată și ai fost părăsită imediat!
De fapt, nu este vorba de kilograme! Sunt bărbați care nu suportă fetele schelet, slabe, ci le plac pe cele plinuțe!
Nu, el pur și simplu s-a plictisit de relația voastră și ca să o încheie mai repede a zis că ești grasă!
Mergi mai departe și nu te mai gândi la asta! E pur și simplu, o despărțire făcută de un țăran necioplit, nimic altceva!
O să ies un pic din seria de răspunsuri ca să îți spun ce nu vrei să auzi:
Dacă partenerul tău te cunoaște într-un fel (slab/gras, dornic de mișcare/sedentar etc), fie că vorbim de băiat sau fată, în momentul în care tu te schimbi (în tinerețe), trebuie să-ți asumi că acel om s-ar putea să nu mai fie la fel de atras de tine. La bătrânețe schimbările sunt de așteptat, amândoi veți avea parte de ele și deja o să fi parcurs un drum destul de lung împreună încât să nu se pună problema despărțirii, ci doar vă veți axa pe alte aspecte pe care le iubiți unul la celălalt. Totuși în primii ani de relație, tineri fiind, ai dreptul să-ți dorești ca partenerul tău să fie într-un anumit fel.
Nu e vorba despre a fi cu tine doar pentru cum arăți, așa cum a zis cineva mai sus. ÎNSĂ ai 21 de ani. Nu e ca și când te-ai îngrășat la 40, după o sarcină etc și nenorocitul s-a despărțit de tine. La vârsta asta e oarecum normal, îți explic din perspectiva mea:
Dacă eu sunt atrasă de un individ la greutatea X și el se îngrașă considerabil în primele luni de relație, sunt îndreptățită să mă întreb cum va arăta el pe viitor. O să fiu cu un obez? O să aibă probleme de sănătate? Mai ales în situația în care eu îmi doresc o relație activă, îmi doresc să facem drumeții, să facem sport împreună...nu mai zic că atracția sexuală e o parte foarte importantă a relației. Evident că dacă ții la partener, primul pas e să-l ajuți să slăbească. Dar depinde și de seriozitatea relației, ca după 2-3 luni nu îți arde de așa ceva, e mai ușor să treci la următorul/următoarea.
Belingot întreabă: