Absolut nimeni nu are capacitatea de a putea sa stie sau sa si reuseasca sa anticipeze in ce mod vor actiona hormonii sintetici in corpul femeii si mai ales cat de intens va fi impactul NEGATIV care este suportat intotdeuna de celor 2 OVARE asupra carora actioneaza in principal. Insa aproape in toate cazurile este mai mult sau mai putin afectata si ACTIVITATEA HORMONALA ceea ce afecteaza desfasurarea CICLULUI MENSTRAL care de obicei este DEREGLATA, iar in privinta momentului in care va incepe sa se produca si sangerarea menstruala, aprecierea ori anticiparea momentului de pornire a sangerarii practic este IMPOSIBIL de a fi pevizionat.
Pornirea menstruatie poate avea loc oricand mai devreme, la termen sau cu o intarziere de 1-2 saptamani, sau in cazurile in care dereglarea este grava/severa prima menstruatie poate sa aiba loc cu o intrziere de 2 sau 3... LUNI.
Eficienta contraceptiva a pastilei Escapelle este CERTA, SIGURA si mazima, NUMAI/DOAR in cazul in care pastila a fost folosita cu 1-3 zile inainte de ziua/data in care urmeaza sa se produca OVULATIA, adica in PERIOADA FERTILA, fiindca numai atunci eficienta ei este/va fi maxima. Daca este administrata corect si mai ales in primele 24 de ore de dupa "accident", (ruperea prezervativului, sex sau masturbare neglijenta) eficienta pasilei Escapelle este de circa 95%. Eficacitatea pastilei contraceptive este maxima sau foarte mare in functie de promptitudinea/timpul rapid de administrare, in cazul in care contactul sexual se termina in mod "nefericit" si nedorit in timpul perioadei fertile a ciclului menstrual. Cu cat este mai scurt intervalul dintre momentul contactului si momentul administrarii pastilei (Escapelle, Postinor2), cu atât sansele de a evita aparitia unei sarcini nedorite sunt mai mari. Eficacitatea pastilei contraceptive depinde in buna masura de numarul orelor care au trecut de la ajungerea spermei in vagin :
- In termenul de 0 - 24 de ore - eficacitatea este de 95%
- Intre 25 - 48 ore - eficacitatea este de 85%
- Intre 49 - 72 ore - mai are o eficacitate de 58%.
Posibilitatea de a nu fi eliminata sarcina, poate avea loc doar in cazul in care sarcina era deja formata si ca atare exista deja in momentul administrarii pastilei contraceptive. Multa sanatate!
Nu trebuia sa iei pastila, deoarece nu ai cum sa ramai daca nu a exista ejaculare in interior. Pastila iti va deregla ciclul menstrual pentru cateva luni.
Lichidul preejaculator conține spermatozoizi și eu nu îmi știu perioada fertila. Am luat o pentru a nu ma risca.
In privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am dat de mai multe ori raspunsuri la toti cei care absolut gresit vehiculeaza idei false si eronate in privinta acestui lichid, dupa cum urmeaza. Atat pentru informarea corecta a ta cat si a celorlalte persoane care NU au cunostinte medicale corecte, trebuie sa afli ca acest lichid este inofensiv, are atat rolul de a lubrifia glandul (capul penisului) cat si rolul de a usura decalotarea (belirea) penisului. Insaprincipalul si adevartul sau rost este cu totul altul si anume cel de a curata uretra (canalul) din penis de eventuale ramasite/urme de URINA, in vederea inlaturarii aciditatii din uretra si asigurarea unui mediu propice vietii cu pH-ul neutru, pentru ca in cazul in care s-ar putea sa urmeze o posibila/probabila ejaculare de sperma si atunci viata si calitatea spermatozoizilor sa nu fie deloc afectata si pentru o scurta perioada de timp chiar si doar de cateva ore, spermatozoizii sa aiba/gaseasca conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care nu sunt interconectare/legate cu niciuna dintre glandele si organele aparatului reproducator masculin, cele care produc atat lichidul, adica plasma spermatica cat si spermatozoizii, sau altfel spus cu vezicula seminala, cu prostata si/sau cu gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii lichidului preejaculator in uretra penisului, acesta NU are spermatozoizi in continutul sau.
Insa dupa ce se produce deversarea lichidului in uretra, acolo IN URETRA poate exista posibilitatea de a se produce contaminarea prin amestecarea sa cu posibile resturi de sperma ramase de la o ejaculare anterioara care s-a produs chiar si cu cateva ore mai devreme si astfel spermatozoizii ramasi in uretra sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Resturile de sperma pot sa existe in uretra penisului in urma masturbarii sau a unei ejaculari care a avut loc la sfarsitul unui sex intretinut anterior si numai/doar asa prin amestecarea celor doua lichide cel spermatic si cel preejaculator, spermatozoizii existenti in resturile de sperma ramase in uretra, au posibilitatea de a ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea sa de catre organism are un cu totul alt rol. Multa sanatate!
Incearca sa te protejezi, foloseste prezervativ, te va proteja de anumite boli la care te expui intretinand relatii sexuale neprotejate.
Bananacantareata87 întreabă: