Depinde, eu una am zis sa incerc mai demult sa stau cu un "bun amic" ne cam placeam asa, era si prietenie dar si putina atractie si na hai sa incercam, bineinteles NU A MERS, am rupt-o si am ramas doar prieteni la fel cum eram si inainte, toate bune si frumoase, dar apoi am avut o relatie 9 luni de zile, unde am pus tot sufletul posibil si sincer dupa ce s-a terminat tot destul de pasnic, ramasesem la ideea "ramanem prieteni" dar asa ceva nu s-a putut deoarece intr-una ne aminteam amandoi anumite lucruri care le faceam impreuna, mereu aveam tentative de impacare, nu eram sinceri, nu ne puteam povesti orice cum fac prietenii deoarece apareau anumite gelozii, pentru ca odata ce ai iubit pe cineva cu tot sufletul mereu va ramane un gand micut care te va macina cand il vei vedea in fata ta.Ne-am dat seama de ce se intampla ca asa nu vom putea uita unul de altul niciodata si am terminat absolut totul si ghici ce? am uitat de el, a uitat de mine, el am auzit ca e cu altcineva de vreo 4 luni iar eu deja am alt prieten la care tin enorm de vreo 5 luni, lucruri pe care inca nu le prea puteam face cand ramasesem doar "prieteni", acum concluzia o tragi tu din experienta mea reala 100%. Numai bine si o zi placuta
Pro! Mi se pare anormal ca problemele de relatie sa degradeze o viitoare prietenie. Amicitia cu amicitia, iar dragostea cu dragostea. Fiecare nemultumire trebuie lasata in tipul de relatie caracteristic.
Buna! Exact la acelasi lucru ma gandeam si eu si urma sa intreb. Sunt chiar curioasa ce raspunsuri vei primi.
Cred ca prietenia dupa o relatie depinde de durata relatie, de intensitatea sentimentelor investite, de motivele care au dus la ruptura relatiei si de modul cum s-a incheiat. Dar, mi-e greu sa cred ca dupa o relatie de durata, unde a fost foc, o dragoste nebuna, poti fi prieten cu fostul partener( mai ales daca tu ai fost cel ranit sau dezamagit ) sa nu ai deloc resentimente si sa poti vorbi cu el detasat, fara ca intr-un coltisor al mintii tale sa nu te gandesti la ce-a fost, la ce s-a intamplat, din vina cui si de ce. Sa nu cumva sa fie o prietenie doar aparenta. Cel putin mie nu-mi iese. Cred insa ca daca relatia s-a terminat civilizat, poti fi prieten cu fostul /fosta doar dupa o lunga perioada de pauza, cand nivelul sentimentelor tale pentru fostul partener au ajuns la nivelul 0. Atunci da, cred ca e posibil.
Mereu pro! Eu şi-acum mă înţeleg cu fostele şi nu am nici cea mai mică problemă în a purta o conversaţie civilizată, a ieşi la o bere şi a ne îmbrăţişa prieteneşte.
Dacă nu mai avem vreo treabă împreună nu înseamnă că trebuie să ne huiduim.
Bine...eu sunt pro. dar nu mereu poti ramane prieten cu persoana cu care ai stat.si mai ales. daca ai si iubito.
Depinde de la caz la caz.Contra daca unul din parteneri mai are vreun sentiment pentru celalalt si inca mai spera ca se va intampla ceva, pro daca ambii nu mai simt nimic si se inteleg foarte bine.
Contra! Eu nu as putea sa fiu doar prieten cu o fosta iubita cu care stiu ca am facut diferite lucruri(imbratisari, saruturi... poate si mai avansate)! Mai ales ca in aceasta prietenie se pot ivi ocazii in care as putea sa o vad in bratele altuia si as innebuni...
concluzia: CONTRA
Parerea mea!
Bineinteles, pro.
Din moment ce tu ai fost prietena cu el inainte sa ai o relatie. dc sa nu fiti prieteni iar? De ce sa nu terminati o despartire nu f dura, si care nu va va strica prietenia.
looolliika întreabă:
looolliika întreabă:
LikeABossBaby întreabă: