Mananca mancare pentru caini dar si ce ii dai tu. Mananca putin, al meu mananca noaptea mai mult. Il scot de 4-5 ori pe zi cate 30 min, vara mai mult. Doarme pe jos sau in pat cu mine si nu latra noaptea decat daca aude ceva galagie. Cat e mic probabil o sa te deranjeze noaptea si nu te va prea lasa sa dormi:d
Eu am o vatelusa de 2 luni. Dupa cum se vede si in poza.II dau sa manance royal caninc junior, ea find mica mananca putin dar pe timp ce creste mananc tot mai mult, pai normal ar veni sa il scoti cel putin de 3 ori pe zi, dar eu o scot cand vreau ca am scutecel absorband si face pe el, catelusa mea are patutul ei, dar nu prea doarme in el acum depinde cum il obisnuiesti, ea doarme in pat cu mine seara. ziua pe unde apuca si vrea Stai linistita ca nu latra fi sigura...
Raspunsuri :
1. Ce mananca?
a) Cateva sfaturi legate de mancare
- Da-i cainelui tau gustari sanatoase cum ar fi legume sau fructe: bucati de mere, de morcovi, de portocale, de banane si legume inghetate sunt favoritele cainilor
- E bine sa-i dai cainelui o gustare din ce ai mancat tu la cina, dar doar ce ati mancat si dumneavoastra nu doar grasime.
- Unele mancaruri nu sunt bune pentru cainele tau si pot cauza probleme de sanatate serioase. Acestea includ ciocolata, ceapa sau strugurii.
- Hraneste-ti cainele la aceleasi ore in fiecare zi
- Intotdeauna dai cainelui sa manance in castronul lui, altfel toata viata prietenul vostru cel mai bun va cersi la masa si te va urmari prin bucatarie.
- Ai grija ca ce cumperi ( ma refer la hrana ) sa fie bogat in proteine nu in grane si sa fie o marca autorizata.
Cainii mai pot manca carne, lapte ( dar nu in cantitati mari ), ii poti da vitamine, ciorbe sau sarmale sunt bune si sanatoase de obicei cainilor le plac sarmalele
2. Cat mananca ( la ce ore si cat ca si cantitate )?
a) Cat de mult mananca animalul tau depinde de mai multi factori inclusiv varsta, structura oaselor, nivelul de activiatate precum si de calitatea mancarii pe care i-o dai.
Mananca cam de 5 ori pe zi cand e mic, apoi cand va creste vei ajunge la cam 3 mese pe zi. Orele trebuie sa fie aceleasi in fiecare zi. Obisnuieste-ti cainele sa manance la ore fixe, pe care le alegi tu, in functie de programul tau.
Atentie! Intre mese sa nu fie o diferenta mai mare de 5 ore maxim. Daca totusi nu poti sa -l hranesti chiar atunci, dai gustarele care sa-i tina de foame, de pilda, cele hranitoare, consistente si care contin proteine.
Cat despre cantitate, nu trebuie sa-i dai mult, pentru ca nu este indicat sa bagi mult in catelul tau, ca apoi sa nu se mai poata misca si sa sufere de dureri de stomac. Depinde de marimea lui, de necesitatile lui, de masa lui musculara si de organismul lui ( cat de mult accepta acesta ). Mesele trebuie sa fie mici si dese, tine minte!
3. De cate ori il scoateti afara?
a) Trebuie scos cam de 3 ori pe zi ( vara il scoti de cate ori este nevoie ). Il poti dresa sa ceara atunci cand vrea afara si il scoti in fata blocului, isi face nevoile si gata! Depinde de el cat de des il scoti. Cand are el nevoie ...
4. Unde doarme?
a) POate dormi cu tine in pat sau la piciorul patului. Ar fi indicat sa-i improvizezi un culcus de dormit, cu paturica, jucariile lui preferate, vasul cu mancare si un castron cu apa ( in caz ca i se face sete noaptea ). Nu il invata sa doarma doar cu tine pentru ca atunci cand il vei lasa la cineva ( pentru ca, de pilda, nu il poti lua cu tine in respectivul loc, va plange dupa tine toata noaptea ).
5. Latra noaptea?
a) Nu, nu latra, doar atunci cand aude un zgomot. Va trebui insa sa ai grija, caci daca e pui are tendinta de a pange noaptea ( ori ii e frica, ori ii e dor de mama sa ). Tu fa-l sa se simta protejat si iubit . Il poti dresa insa si in acesta privinta, deci nu vei avea prea multe probleme. Cat e mic e normal sa planga, deci nu il certa. Iar cand e mai mare, este evident ca va latra la zgomote. Nu il rasfata insa prea mult pentru ca trebuie invatat sa doarma singur ( cand va mai creste. In prima zi il poti lasa cu tine apoi incepi dresajul ) altfel va plange dupa tine de va teroriza vecinii... si pe parintii tai .
Sper ca te-am ajutat! Funda?
1.sa nu-i dai nimic decat boabe si apa
2.al meu mananca 2 linguri si un pic de boabe, pe la orele 7, 2, 19
3. dupa fiecare masa si pe la 5:30
4.trebie sai cumperi un culcus sau doarme cu tine in pat si noaptea il duci la baie cateodata
5.nu latra
Eu am un Tommy are 5 luni maninca royal canin junior cind vrea pentru ca are mereu in plus maninca seara pateu special pentru junior malteze iar cind este cuminte prinde o jumatate de banana; este fericit daca primeste supliment o bucatica de eugenie. Il scoatem doar odata pe zi la plimbare, iar nevoile sale le face in balcon deoarece are tapet absorbant.m-ar interesa mai multe despre ce as mai putea sa manince mi se pare putin
Dameeee2000 întreabă:
Mutubal întreabă: