Cele mai raspindite forme de himen sunt:
Annular: Himenul formează un inel în jurul deschiderii vaginale.
Septal: Himenul formează unul sau mai multe fâșii de țesut deasupra deschiderii vaginale.
Cribriform: Himenul acoperă intreaga deschidere vaginală, dar prezintă mai multe deschideri mici.
Parous introitus: se referă la resturile de himen care rămân pe marginile deschiderii vaginale după nașterea unui copil.
Rupt si intact. Cel intact: avantaj ca e virgina, dezavantaj doare cand se rupe. Cel rupt: avantaj nu doare cand faci sex, dezavantaj nu esti virgina, si nu dai bine printre musulmani si crestini fanatici.
In afara de asta, nu exista nici un sens sa clasifici. Nu e de parca esti la cumparaturi de telefoane mobile, ca sa le compari. Ce ai aia este, si te descurci.
Din ce stiu de la o fosta prietena daca ai himenul elastic, in momentul penetrarii nu simti durere si curge foarte putin(sau deloc) sange. daca ai altfel de himen atunci sangerarea va fi mai abundenta.
Himenul perfect rotund Acesta se mai numeste "inelar" intrucat deschizatura himenului apare ca un inel perfect rotund, ce inconjoara orificiul vaginal. Pe masura ce himenul incepe sa se erodeze ca urmare a activitatii sexuale, himenul isi va pierde forma inelara si se va largi.
· Himenul in forma de semiluna In acest caz, himenul formeaza o deschizatura de forma unei jumatati de luna, pozitionat in partea superioara sau in partea inferioara a orificiului vaginal.
· Himenul cibriform este intalnit in cazuri rare si se prezinta sub forma unei retele de gauri mici. Acest gen de himen permite scurgerea sangelui menstrual sau a altor fluide insa insertia tampoanelor interne si activitatea sexuala vor fi problematice.
· Himenul zimtat este un alt tip de himen rar intalnit si se prezinta sub forma unui cerc de zimti (sau franjuri) ce inconjoara orificiul vaginal.
· Himenul septat Tot un himen rar intalnit, apare sub forma unui orificiu despartit de o membrana ca un pod pozitionat de-a curmezisul orificiului vaginal.
· Himenul labial este un himen ce se inscrie, si el, la categoria "cazuri rare", acesta prezentandu-se sub forma unei deschizaturi verticale si inguste, ce porneste de la pozitia orei 12 si se continua catre pozitia orei 6. Denumirea de "himen labial" se datoreaza aspectului similar cu un al treilea rand de labii.
AlexEjmecheru întreabă: