| sofisis a întrebat:

Recent am inceput sa vad din ce in ce mai multi copii care isi incep viata sexuala la varste la care eu bazaiam din toti plamanii la mama sa-mi cumpere o papusa Barbie. Bine, ca dupa ce mi-a luat am inceput sa emit pretentii de papusa KEN (sa nu moara blonda de singuratate), haine (originale, nu orice stift), mobila si alte dracovenii care acum stau intr-o cutie, asta e partea a doua. Sorry mami happy Unde eram? A, da. Copii fara copilarie. Fac cunostinta cu "sfantul madular" si "sfanta pasarica" mult prea devreme. Asta nu ar fi neaparat o catastrofa (si-asa femeile se dezvolta repede si la 14 ani cica sunt ca alea de 18 si barbatii sunt datori sa aiba o cat mai vasta experienta sexuala, nu? ), ci faptul ca se arunca cu capul inainte fara sa stie in ce se baga. Aici ma refer si la fete si la baieti, nu mai interpretati voi numai tampenii.Auzi : cu capul inainte. Asa. Revenim (minti bolnave ce sunteti) la problema informatiei. E plin net-ul de intrebari de genul "a ejaculat afara, pot ramane gravida" sau "am facut baie impreuna, pot ramane gravida" sau "s-a masturbat si m-a atins in zona intima, pot ramane gravida" sau ...ma rog, intelegeti voi. Toate se termina invariabil cu : pot ramane gravida? Uf, ma apuca nervii cand ma gandesc la parintii acestor copii. De ce nu le explica nimeni cum sta treaba cu viata asta atat de tabu ..si anume viata sexuala? De ce nu stiu ca TREBUIE sa foloseasca mereu prezervativ? De ce nu stiu ca daca nu ai ciclu perfect regulat in ultimele 8 luni nu poti calcula perioada fertila, de ce nu stiu ca se ramane insarcinata si de la petting si de la sex fara ejaculare? Eu le stiam de mica. Pentru ca m-am interesat. La mama mea. Si cu siguranta si ea avea inima cat un purice cand fi-sa (eu) se ducea cu o moaca tampa la varsta de 13-14 ani sa o intrebe care-i faza cu sexl oral, ce-i aia...dar imi raspundea.Mereu. Si niciodata nu mi-a impus sa nu fac sex. Ba chiar multi ani dupa mi-a spus ca e mirata de varsta la care mi-am inceput eu viata sexuala, pentru ca ea se astepta sa o incep mult mai devreme. straight face mda..mersi pentru votul de incredere. Call me a *** much? Ma rog. Nu vreau sa comunic mare lucru prin postarea asta decat : DRAGI PARINTI, lasati naiba stresul de la job, lasati filmul de la 8:30 de pe PRO TV (se pune ca fac reclama?), lasati gadgeturile IT si luati plodul la conversatii. Explicati-i ce inseamna o viata sexuala anapoda, care sunt riscurile, la ce se expune ca femeie si ca barbat etc. Faptul ca va tineti copilul in lesa si il obligati sa intre in casa la 7 seara NU va ajuta cu absolut nimic. Faptul ca urlati de 3 ori la ea/el ca daca iti vine cu un plod acasa il snopesti in bataie iar nu ajuta.Invata-l ce sa faca pentru a nu deveni copil cu copil. Gata, m-am descarcat de nervi. Si intrebarea : de ce este o asa mare discrepanta intre generatii relativ apropiate ca varsta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte adevarat.
Am 14 ani si ma mir de fetele DE SEAMA MEA! care alearga dupa p***...
Cu totii suntem foarte inconstienti de ce se intampla in jurul nostru.
Ce s-a intamplat de... dintr-o data toti copii s-au schimbat: nu mai invata, isi incep viata sexuala devreme, nu mai sunt civilizati, etc.
Orice ai incerca sa spui, parintii sunt devina si gandeste-te ca si ei vor fi parinti si isi vor educa copii la fel, ca stii vorba asa mama asa fiu.

Asta e, n-avem ce face, nu-i poti opri dupa aceasta "dragoste", adica sa stii tu pe la 11-12 ani ce-i dragostea adevarata? Pentru copii acum dragostea adevarata parca consta in sex, au uitat de imbratisari, saruturi ascunse de pubilc, tinutul mainilor.Acum sunt in stare sa faca sex si in strada (nu ca ar fi ceva nou, multi deja fac asta).
O tara plina de copii inconstienti si fara viitor.dar lasa mai bine aici decat in Africa.

Scuze daca am deviat de la subiect.

40 răspunsuri:
| Jardelin a răspuns:

"Oare de ce nu se gandeste nimeni si la o campanie de informare sexuala?"

Am citit mai demult un material care m-a surpins. Marea Britanie este tara unde fetele isi incep viata sexuala cel mai devreme! In acelasi timp este tara unde educatia sexuala se face cel mai devreme! Iar acel articol cita niste sociologi care spuneau un lucru foarte interesant ca cica pricipalul motiv pentru care fetele incep asa devreme ar fi tocmai...educatia sexuala timpurie!

Nu as vrea sa se inteleaga ca sint impotriva educatiei sexuale. Pur si simplu v-am spus si voua ce am citit referitor la acest subiect.

| sofisis explică (pentru HueyFreeman):

Cine ti-a dat tie "generatie moderna" toata tehnologia? Nu cumva generatia de dinainte? Aia care nu a facut nimic?
Cine ti-a modernizat tie totul intr-atat incat tu sa poti sta acum la un calculator si sa imi explici mie ce naspa era pe vremea mea, ca nu aveam de pe ce sa beau apa.
Stai tu chill ca nu fac parte din generatia ceausista. Din contra, sunt mult prea smechera si cu mult prea multa scoala a vietii ca sa iau personal ce ai spus. Iti raspund in numele celor care se vor simti lezati de raspunsul tau.
Daca ai fi stat macar o secunda sa pricepi postarea mea ti-ai fi dat seama asupra cui se rasfrange toata critica...modern mic ce esti tu.

"Sexul nu este ceva special, nu trebuie urcat pe un piedestal. Educatia este absolut necesara. Care este problema daca o fata vrea putina "pul@" la 14 ani? Atata timp cat stie ce face si detine cunostintele necesare atunci nu are decat sa faca ce are de gand sa faca. Interzicerea nu este benefica, ei o vor face fie ca vrei fie ca nu." - IAR NU TE-AI OBOSIT SA INTELEGI CE AM ZIS EU. Tocmai, eu am spus ca, copiii din ziua de azi nu au cunostinte nici cat negrul de sub unghie in materie de sex si il practica fara pic de responsabilitate. Nu am spus ca daca faci sex la 14 ani trebuie sa fii exorcizata ca ai pe dracu in tine.

PS: Generatia mai veche a dus-o de 100 de ori mai bine decat ce urmeaza acum, dupa noi. Si asta nu ai cum sa o contrazici indiferent ce ai spune.
PS 2: Multuemsc ca ai avut rabdare sa dai un raspuns, aici sunt primite cu drag si criticile, nu numai aprobarile.
A si da, nici mie nu imi place avatarul tau.

| Duucu a răspuns:

Și cum ai de gănd să oprești asta? Lumea se duce dracu și dracu odată cu ea. Măcar mai sunt cățiva pe care-i duc mintea...

| HueyFreeman a răspuns (pentru sofisis):

"Cine ti-a dat tie "generatie moderna" toata tehnologia? Nu cumva generatia de dinainte? Aia care nu a facut nimic?" Eu ma refer la avansul tehnologic, la care romanii nu numai ca nu contribuie la nimic, multi sunt chiar impotriva.

"Cine ti-a modernizat tie totul intr-atat incat tu sa poti sta acum la un calculator si sa imi explici mie ce naspa era pe vremea mea, ca nu aveam de pe ce sa beau apa." Modernizat? Romania este considerata o tara modernizata? Tot ce avem noi mai bun intr-ale tehnologiei este internetul, ieftin si bun, dar mai mult de atat nu.

"Stai tu chill ca nu fac parte din generatia ceausista. Din contra, sunt mult prea smechera si cu mult prea multa scoala a vietii ca sa iau personal ce ai spus. Iti raspund in numele celor care se vor simti lezati de raspunsul tau." Nici nu insinuam asta (ca ai fi ceausista), si nu ma intereseaza daca o iei personal sau nu, puteai la fel de bine sa ignori ce am scris. Si nu, nu raspunzi in numele lor, pentru ca tu nu-i reprezinti pe ei. Fiecare dintre ei gandeste diferit, atunci cand imi dai un astfel de raspuns tu presupui ca toti gandesc la fel, generalizezi.

"Daca ai fi stat macar o secunda sa pricepi postarea mea ti-ai fi dat seama asupra cui se rasfrange toata critica...modern mic ce esti tu." Daca ai fi stat macar o secunda sa pricepi postarea mea, ti-ai fi dat seama ca nu te criticam pe tine, ci pe aceia care se cred superiori ca s-au nascut mai devreme.

Sunt de acord, doar ca urasc faptul ca din nou, se arunca vina fara nici cea mai mica problema. Ma deranjeaza faptul ca sexul este demonizat in asa hal de oameni.

PS: Asa vezi tu lucrurile, noi le vedem diferit, iar cei care au sa urmeze le vor vedea diferit, indiferent de ce ai spune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna seara.Sotia mea de care sunt in divort are o nepoata eleva si cand venea in vizita la noi era mereu abatuta.Si asa ne-am dat seama ca se gandeste la baieti.Eu spuneam `pune mana pe carte, lasa dragostea`, ea nu.Si acum sufera dupa un baiat de la oras care spune ca e popular in liceu.`Inseamna ca atunci este un baiat serios`, pentru ca popular asta inseamna, sa fie de la tara si cu bun simt, educat de parinti si sa aiba rusine.Ea nu.A spus ca popular inseamna ca are multe fete in jur care se uita dupa el, cum ar fi o vedeta din filme.Acum este repetenta la liceu si s-a facut de rusine.Si asta pentru un baiat.Nu e normal.Alta fata a ramas gravida si a facut intrerupere.Si proprietarea la care stau in chirie are o nepoata la liceu dintr-o comuna tot din Vaslui si tot la fel cred ca e poama rea, se imbraca in blugi stramti si cu tricouri scurte de se vede tot.Iar nu e normal! O domnisoara trebuie sa se respecte.Si sa isi apere onoarea.Imi cer scuze daca am deranjat.
Si fata care i-ai pus floare a vorbit urat.Nu cred ca are paisprezece ani, daca spune ca fetele alearga dupa p. Nu se vorbeste asa de catre o domnisoara.Cum am spus, trebuie sa se respecte.Scuze daca nu am fost necuvincios.
Buna seara.

| LoriLoL a răspuns (pentru foxsilver):

Foarte adevarat!

| sofisis explică (pentru Jardelin):

Pana la urma stii care e chestia : cred ca oricum viata sexuala se incepe devreme. MAI BINE sa invete despre ce si cum sa faca decat sa se arunce ca vitele la taiere. Parerea mea happy

| DroGhys a răspuns:

Dar tu cati ani ai?

| sofisis explică (pentru DroGhys):

Am 30.

| Lifeisbeautiful a răspuns (pentru anonim_4396):

"Ca stii vorba: asa mama asa fiu"
Eu stiam ca "asa mama asa fiica" era...