| sopranaCadaverica a întrebat:

Recent, un barbat care imi este foarte bun prieten mi-a spus ca citeste un roman si ca unul din personajele principale seamana leit cu mine, din foarte multe privinte, caracter, obiceiuri, candoare. Si a spus-o cu o oarecare fascinatie. Am 20 de ani si el 31.
E posibil sa se gandeasca la mine, sa simta ceva special? Sau nu neaparat?
Da, cam adolescentina intrebarea, dar sper sa primesc raspunsuri amabile.
Merci

Răspuns Câştigător
| HazelEyes77 a răspuns:

Se pare ca il interesezi mai mult decat crezi tu. Daca citeste un roman care are un personaj care se aseamana mult tie si cuvintele lui tradeaza fascinatie si entuziazm cand iti povesteste atunci sunt semne ca e cam amorezat de tine de ceva timp.Sau poate inventeaza ca citeste romanul doar ca sa tatoneze terenul si sa ti dea subtil de inteles ca te place. Se intampla de multe ori intr o relatie de prietenie ca unul sa si doreasca mai mult la un moment dat. Acum depinde si daca celalalt ii poate raspunde in acelasi mod la sentimente. Iti dai sigur seama cand o sa si faca curaj sa ti marturiseasca ce simte.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ti-a spus o chestie foarte draguta. Diferenta dintre voi e cam mare, iar tu esti foarte mica pentru o relatie cu un barbat atat de in varsta fata de tine, asa ca e destul de improbabil sa se gandeasca la tine ca la o partenera (mai degraba ca la o sora mai mica sau ca la o fiica). Nu exagera cu semnificatiile, mai asteapta.

| sopranaCadaverica explică (pentru Brigaela):

Merci de raspuns! Uite, eu chiar il iubesc, pot spune ca e iubire, nu o simpla indragosteala intrucat am ramas amica lui chiar si atunci cand suferea dupa o alta femeie pe care o iubea cu tot sufletul. Am avut taria de a privi totul obiectiv, fara sa-l las balta atunci cand avea nevoie intr-adevar de un prieten. De atunci l-am iubit neconditionat si mi-am dat seama ca e un sentiment puternic.
Dar am fost platonici tot timpul. El mereu imi spunea ca sunt prea mica si totusi tine foarte mult la mine.
Doar ca recent purtam o conversatie despre ortodoxie, credinta (el e practicant) si m-a intrebat daca mi-ar face placere sa merg cu el la Biserica unde merge de obicei sa asculte slujbele si sa imi faca cunostinta cu duhovnicul lui. A mentionat ca e duhovnicul care vrea sa il cunune. Numai cuvinte de lauda despre acest preot. Si ma gandeam... Ca asta poate fi o subtilitate. De ce m-at alege pe mine, sa ma prezinte duhovnicului sau? El initial a spus ca vrea sa vorbesc cu acesta ca sa ma spovedesc daca simt sau pur si simplu sa discut despre problemele mele.
Tie cum ti se pare ca suna, Brigaela?

| Brigaela a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

E greu de zis. Asa cum ti-am zis, esti foarte mica si putini barbati normali te-ar vedea ca pe o posibila partenera. Cand aveam 1 d ani, ii priveam pe studentii mei (care aveau 21) cu duiosie, ca pe niste copii. Dar asta nu e o regula.
Poti vrea sa prezinti duhovnicului tau o prietena foarte buna, pe care o protejezi ca pe o sora mai mica. Dar si pe o potentiala iubita. Dar nu e o subtilitate. Un ortodox practicant nu ar folosi astfel de subtilitati legate de duhovnicul lui. Poate doar daca nici el nu isi da seama ca are aceste ganduri, fiindca altfel e genul de subtilitate vecina cu o minciunica pe care nu ti-o permiti legat de duhovnicul tau.
Problema este ca iubirea nu e suficienta si sunt sigura ca ai varsta la care iti dai seama asta. El e la varsta la care ceasul biologic il preseaza sa isi intemeieze o familie. Daca e un barbat ca lumea, are nevoie langa el de o femeie cu cariera, cu viata interesanta, e un mare sacrificiu sa astepte inca (minim) 3-4 ani dupa tine sa fii o femeie implinita, pepicioarele ei, complet independenta financiar si cu o cariera cu care sa te mandresti. Nu zic ca nu se poate, dar trebuie sa te gandesti ca este greu. Si sa stii, ca daca tu ai avea 30 de ani si el 41, diferenta ar conta mai putin. Ai fi o femeie realizata, puternica, care stie ca nu depinde de un barbat, care are viata ei independenta de el, care este realizata din toate punctele de vedere (femeia ideala pentru o relatie). Ai fi trecut deja prin cel putin o relatie, atat sentimentala cat si sexuala esuata (experienta foarte importanta in viata unei femei in societatea actuala). Stiu ca te gandesti ca in contextul credintei lui, ai putea reprezenta o sansa pentru el de a-si lua o sotie virgina trupeste si sufleteste, dar pentru el asta este o responsabilitate mare. Fiindca tu cand intri intr-o relatie trebuei sa stii ca el poate trai si fara tine si tot asa trebuie si el sa stie ca tu poti trai fara el.
Nu vreau sa iti dezumflu sperantele, dar incearca sa nu gasesti semnificatii ascunse unor gesturi care pot sa nu aiba nici o semnificatie. Mai bine ratezi 1000 de subtilitati decat sa crezi ca un singur gest nevinovat are semnificatii ascunse. Oricum, daca prezentarea duhovnicului are sensul pe care il dai tu, vei afla in timpul intalnirii cu acesta. Nu il va putea minti, asa ca fii atenta cum te prezinta. Daca spune ca esti prietena lui de suflet sau sora lui, ai interpretat gresit si nu e nici o subtilitate. Daca te prezinta ca pe o femeie foarte speciala in viata lui sa ceva la fel de neclar, e posibil sa ai dreptate

| Kaℓi a răspuns:

Eu, facand abstractie de restul implicatiilor romantice sau nu ale intrebarii, ma bucur ca cineva citeste.

| mihai69 a răspuns:

Cel mai bine ar fi să-ți învingi „ciudățenia" și să-l întrebi direct pe el, nu o trupă de băgători în seamă de pe TPU.
winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa te prosteasca. Un barbat normal la cap nu s-ar uita la o copila.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca să-ți răspund direct și clar la ce vrei de fapt să întrebi... Toți te-am *** la fel, "bărbați normali la cap" și restul. Nu toți am lua în considerare o relație serioasă in schimb, că de fapt asta vroiai să știi. Bănuiesc eu că se subînțelege deja cum că individul în cauză clar simte ceva pentru tine. Acum contează dacă o simte doar în pantaloni sau și "în stomac".