| clarraxdxs a întrebat:

Rog seriozitate. In luna martie am intretinut 2 contacte sexuale protejate, unul in perioada fertila cu ejaculare inauntru si celalalt afara. Pe 27 martie am observat o pata rozalie de sange pe hartie, dar nu am bagat de seama. Menstruatia trebuia sa-mi vina pe 5 aprilie, dar suntem in 7 si intarzie. Simptome premenstruale prezint, pe cele pe care le aveam in mod obisnuit. Sunt in ziua 30 de ciclu, dar il am neregulat acesta variaza intre 23-31 zile. Nu mai mult de 31. Ma gandeam sa fac maine un test de sarcina, voi ce parere aveti?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Avand un ciclu de tip NEREGULAT nu se poate vorbi de intarzieri fiindca nue xista, tocmai pentru ca ciclul nu poate vine la date exacte, ca atare nu poti spune ca ti-a intarziat.
Folositi intotdeauna prezrevartive la sex, fiindca avand un ciclud de tip NEREGULAt, NU se poate calcula, estima sau aproxima nici o ovulatie, perioada fertila sau urmatoarea menstruatie si nici nu se poate tine vreun calendar sau aplicatie, fiind inutile, din cauza imposibilitatii oragnismului tau, sa aiba ciclu regulat.

Un test de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultimapartida sexuala. Orice test facut inainte de 21 de zile va fi eronat si inutil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum vine asta, sex protejat cu ejaculare în interior și sa îți faci probleme ca ramai însărcinată? Pai dacă a avut prezervativ, sperma nu iese afara din prezervativ chiar dacă el e cu penisu în vagin și își da drumu, își da drumu în prezervativ. Ciclu neregulat este din cauza la anumite alimente care le consumi + plus țigări și cafea. Țigarea și cafeaua îți face sa vina ciclu neregulat. Dacă aii folosit prezervativ și el nu a scos prezervativul decât după ce si-a dat drumul. Și nu a mai întrat în pasarica ta. Poți sta liniștită, nu ești însărcinată. Dacă a scos prezervativul si a ejaculat în tine, atunci da e o problema... După ce își da drumu în tine, sperma o sa curgă din vaginul tău și îți dai seama dacă si-a dat sau nu si-a dat drumu în tine, plus ca SIMȚI când isi da drumul în tine.

| SharpEagle a răspuns:

Trebuie sa treca 3 saptamani de la actul sexual pentru ca testul sa fie reliable. Calculele le faci tu.
Dar ma indoiesc sa fie vorba de sarcina, mai ales ca ai semne premenstruale deja manifestate.