Sper sa fiu un parinte mult mai bun la fel si sotia mea(pe care o sa o am atunci) ca sa nu se ajunga la asa ceva educatia conteaza foarte mult, lumea evolueaza de aceea sunt constien ca o sa trebuiasca sa port o discutie cu fiica mea la varta de 10 daca se continua in halul acesta, o discutie pe care parintii mei au purcat-o cu sora mea la varsta de 15 ani, cu mine nu ca sunt baiat si au considerat ca e de ajuns sa imi spuna sa port la mine cate un prezervativ pe putin insa mama mi-a spus ca nu cumva sa vina la ea fete plangand din cauza mea
Aş fi extrem de calm. Aş căra-o la un control ginecologic amănunţit şi, dacă aş şti de prieten şi ar fi cu el de câteva luni şi mereu aş şti de el, i-aş ura spor şi l-aş ameninţa cu toporul pe prieten că dacă nu foloseşte prezervativul corect şi-mi lasă fiica gravidă îl mătrăşesc.
Dar nu e mai bine să nu ai copii deloc?
Ah, şi încă ceva: Dacă afli la 13-14 ani că fiica şi-a început viaţa sexuală fără ca tu să-i fi vorbit despre asta, tu ca părinte eşti 99% de vină pentru acest aspect!
De aceiasi parere sunt si eu.In ziua de azi viata sexuala inceputa la o varsta mai frageda poate duce la transformari majore cu timpul dar si in pragul unei sarcini la o nastere prematura sau dificila.Cred ca as putea evita ca, copilul meu sa faca aceiasi greseala pe care o fac majoritatea adolescentilor spunandu`i din timp cum sta treaba.
Unii tineri din ziua de azi ajung sa faca asta si din lipsa comunicari cu un adult.
Cred ca daca s-ar ajunge acolo mi-as pune intrebarea: ce este de facut mai departe (?) si as proceda in consecinta.
Este oricum un copil si as face tot ce pot sa ii fiu aproape, sa o inteleg, sa fiu in mintea ei si sa-i ofer ceea ce are nevoie in momentele astea. Criza de nervi nu m-ar ajuta la nimic! Prea multi sunt crizati in Ro ca sa mai vin si eu, colac peste pupaza!
Si cu ce ar rezolva situatia o criza de nervi? As incerca sa dicut cu ea, sa ii fiu prietena si in acest caz cred ca nu s-ar ajunge sa o faca de la o varsta prea mica. Oricum mai importanta e sa stie ce face, sa fie constienta de ceea ce face, sa aiba capul pe umeri...nu neaparat varsta la care o face.
Pai Daca Deja s-a Consumat Fapta La Ce mai foloseste '' Criza De nervi''? Eu as vorbi Cu ea ca De la Prietena La prietena Si I-as Explica Ce Riscuri Sunt Si sa Se protejeze Si sa O faca In Limita Bunului Simt Adica Nu azi Cu unu Maine Cu altu. ''Copiii astia chiar nu stiu la ce risc se expun?!'' Ba Da stiu La ce Riscuri se expun Dar in Ziua De azi Rar Mai sunt Fete Virgine La 13 ani... Avem O alta Mentalitate Si eu am 17 ani Si mi' am Inceput Viata Sexuala la 15 ani si nu Regret Pana La urma '' Viata Sexuala tot o incepi o data si o data'' Ce mai conteaza Daca E inceputa la 16 sau la 29! Bine asta nu inseamna sa O faci cu oricine '! eu zic Ca daca ai o Relatie Stabila de 8-9 luni De ce sa nu ai o relatie intima cu iubitu doar ca ai 16 ani? e aiurea !
Pe tipu ala l-as castra iar pe fiica mea... uaaa nu stiu cum as reactiona, ar fi o reactie urata probabil... Oricum voi incerca evit asta, voi vorbi din timp cu ea despre sex si despre relatiile sexuale, precum si despre unii baieti si gandurile lor.Nu-i voi impune o varsta la care sa faca sex sau nu, ca oricum ea pana la urma va face ce vrea, voi incerca sa o fac sa inteleaga ca nu e bine sa o faca de la o varsta asa frageda, iar cand o face sa fie sigura de baiatul cu care o face, sa nu regrete ca si-a inceput viata sexuala cu un baiat care si-a batut joc de ea, si bineinteles ea sa fie sigura ca e pregatita psihic si fizic pentru pasu acesta.In principiu o voi pune in tema cu problemele astea, dar ar mai fi multe de spus oricum.
O să îi controlez anturajul! Nu cred că se ajunge la aşa ceva dacă am grijă cu cine umblă. O să încerc să am o relaţie de prietenie cu ea, aşa cum nu au celelalte mame cu ficele lor, o să îi explic încă de la începutul adolescenţei cum stă treaba cu sexul, problemele care pot apărea dacă îşi începe viaţa sexuală la o vârstă fragedă. Dar dacă se întâmpla aşa ceva... Un control la ginecolog să ma asigur că totul este bine apoi... Fără baieţi!
Hmm eu daca as avea o fata as vorbi cu ea despre viata sexuala inca de pe la 13 ani si i-as spune ca poate sa o faca cand se simte ea pregatita si sa nu o faca cu un prost. dar mai ales sa imi spuna.Sunt convinsa ca dupa ce v-a auzi asta se va gandi putin la asta si nu cred ca ar face asa devreme...
AnushkaAxy întreabă: