Minciuna raneste, te face sa-ti pierzi increderea, greu sau chiar deloc sa o recapeti.Si de-aia distruge, pentru ca daca nu e incredere nu e nimic
Sinceritatea, atata timp cat e bun simt si respect e cea mai buna.Sa fii sincer cu persoana iubita,sa vorbesti cu ea despre orice,sa nu-i ascunzi lucruri nu face nimic rau, ba dimpotriva, apropie mult.
Iubirea n-are nimic in comun cu minciuna si nu pot convietui impreuna.
Atunci cand iubesti nu minti, nu inseli, nu pui orgoliul pe primul plan si propriul tau interes.
Adevarul de multe ori distruge relatii pentru ca acelea nu sunt relatii. Asta daca adevarul nu consta in : " Te-am inselat, pentru ca am fost beat. Si asta e adevarul. "
Daca nu gresesti fata de persoana iubita atunci sinceritatea nu distruge relatia. Pe de alta parte sunt foarte putini cei care chiar nu gresesc in niciun fel fata de persoana pe care o iubesc. Concluzia: Ceea ce nu stii, nu doare. Mici minciuni sunt deseori utile intr-o relatie, iar daca chiar iubesti persoana de langa tine, atunci nu o vei insela. Nu adevarul e cel care strica o relatie ci fapta celui care greseste.
Sinceritatea nu distruge iubirea, ci doar demonstrează absenţa ei. O iubire bazată pe minciună şi pe caractere care nu sunt adevărate nu este iubire, în acest context nu se iubeşte persoana, ci doar imaginea mincinoasă pe care o primeşte această persoană. Deci nu iubim omul, ci iubim minciuna care îl înconjoară pe om.
Sinceritatea nu poate sa aduca nimic rau atata timp cat exista un echilibru in relatie, minciuna are picioare scurte cum se zice. Parerea mea ca minciuna odata descoperita poate afecta f mult o relatie, dar nu poate distruge adevaratul sentiment al iubirii daca la asta te referi. Nimic nu poate distruge dragostea adevarata, pentru ca e o emotie care 'persista' atata timp cat existi.
Ai foarte mare dreptate si sinceritaea distruge iubirea.Credeam ca mi se pare mie dar de multe ori mi sa atras atentia ca spun lucrurilor pe nume.Mi s-a cerut sa spun altfel adevarul sau cum se zice acum... sa mint frumos.Si asta fac acum persoanelor care nu suporta adevarul.
Ambele distrug iubirea.Am ajuns la concluzia ca cine te iubeste, te iubeste si cu bune si cu rele si nu incearca ca te schimbe