Incalca fidelitatea, nu infidelitatea.
Da,am greșit eu fidelitatea
Lasa chestia cu pacatul, pentru ca Biblia si toate cele doar iti transmit niste mesaje principiale dupa care ar trebui sa iti formezi macar anumite parti ale gandirii.
E chiar asa de greu de realizat ca fapta "negativa moral" consta in a te implica in viata altuia atat timp tu/ persoana sunteti in alte relatii? Cu sau contact sexual, cu sau fara french kiss, cu sau fara prezervativ... In decalog o fi cu nuanta misogina, cu barbatul sa nu ravneasca ( na, nici Dumnezeu nu e perfect uneori ), asta nu inseamna ca e moral ca femeia sa ravneasca, sa il faca sa-si doreasca, sa baleasca dupa ea ( hoho, si e doar o indrumare, voi va bateti joc de indrumare de cand a aparut, dar va dati sfinte, ca barbatii...)
Asta o fac doar copiii fricosi sau care nu stiu sa faca sex.
In situatia asta ar trebui sa faca sex de-adevaratelea.
Ce spui tu, da, este infidelitate. Oricum, nevasta lui nu l-ar crede ca a facut doar atat.
Si daca l-ar crede, l-ar lua de prost.
Ce acrobații mentale faci ca să încerci să te convingi că albul e negru și negrul e alb...
Evident că un asemenea act reprezintă o infidelitate.
Dacă tu ai afla că bărbatul tău a făcut lucrurile alea, ce ai zice? "E ok, iubitule, bine că doar v-ați masturbat reciproc. Vineri ieșim la restaurant sau te freci cu altă femeie?"
În primul rând, un bărbat căsătorit care se întâlnește cu o tipă necăsătorită, n-ar participa la așa ceva.
Care e logica?
Jocurile astea sunt pentru puștani de 14-15 ani.
Și da, pentru el e clar că se clasifică la infidelitate.
Logica: ea nu vrea să păcătuiască făcând sex cu un bărbat căsătorit. Pe principiul: ia doar o felie din "tort", nu tot "tortul".
Sunt convins că pentru ea poate avea logică.
Eu vorbeam de logica lui. E casătorit, are o viață sexuală împlinită, de ce ar participa el la așa ceva?
"Păcătuiala" e aceeași și pentru ea și pentru el, indiferent că e cu intromisiune sau fără.
A păcătui ține de spiritual nu de o tehnică fizică.
Pacatuirea se face si cu gandul, nu numai cu fapta.
Adulter presupune încălcarea angajamentului marital prin întreținerea unei relații sexuale cu o altă persoană decât soția sau soțul. În cazul descris, se poate spune că există o implicare sexuală, dar este necesară evaluarea specifică a fiecărei situații pentru a stabili dacă se încadrează sau nu sub definiția legală a adulterului.
În orice caz, orice formă de înșelăciune sau comportament nepotrivit în căsnicie poate avea consecințe negative asupra relației și ar trebui evitate. Este important să se abordeze aceste probleme cu integritate și sinceritate, cu scopul de a îmbunătăți relația și a preveni orice daune ulterioare
Bananacantareata87 întreabă: