anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sal am si eu o problema sper ca nu o sa radeti de mine dar am aproape 17 ani si nu am avut nici o prietena asta din cauza parintilor ca mereu cand plec de acasa oriunde nu conteaza unde ma intreaba sau imi da telefon unde sunt si cand eram cu un coleg in oras mi-a dar telefon sa vin acasa repede sad. Sincer m-am saturat de tot viata mi se pare asa plictisitoare sad chiar nu stiu ce sa mai fac sa scap. Ms mult la cine ma ajuta

8 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Faci cum a făcut cel mai bun prieten al meu:
Îţi cauţi un loc de muncă, începi să aduci bani în casă şi-ţi IMPUI(cu forţa dacă e nevoie) punctul de vedere!
Părinţii tăi sunt nişte oameni îngrozitori iar klara este o stupidă prin definiţie.
Viaţa trebuie trăită. Spor!

mlm
| mlm a răspuns:

Uite hai sa-ti zic ceva, eu sunt femeie casatorita cu 2 copii, mama mea era la fel de severa ca si parintii tai, nu ma lasa nicaieri, prima mea iesire la un chef a fost la 18 ani, inainte de majoratul meu, am fost la ziua unei colege de-a mele, cand am plecat de acasa mi-a luat adresa colegei si nr ei de telefon, pot sa-ti zic ca m-a terorizat toata noaptea sa vada daca sunt acolo sau nu, a vorbit cu mama colegei mele si etc, cand am dat la facultate au venit fosti colegi de-ai mei acasa sa mergem impreuna la Discoteca si ma lasa cu conditia sa ma aduca acasa tot ei. Ce sa-ti zic teroare si la scoala, venea de doua ori pe saptamana sa vada ce note mai am, ce fac, completasem in oracolul unei colege si pot sa-ti zic ca venise la scoala expre pentru asta si sa vezi ruptura de linii peste mainile mele. Da sa stii ca parintii au dreptate intr-un anumit sens, sa stii ca sincer nu regret cele intamplate, am ajuns sa termin doua facultati sa ma marit sa am si eu la rand copii, dar sincer ceea ce a facut mama mea nu repet cu copiii mei, sunt o mama moderna, vb orice cu fiica mea de 13 ani, o invat orice, o las sa mearga unde vrea numai sa stiu cu cine si ora cand se intoarce, sincer copiii este bine mai ales in zilele de azi sa-i lasi mai liberi, nu asa tinuti din scurt, in primul rand se inchid in ei insasi, nu pot sa-si traiasca clipele de adolescenta si nu pot avea nici un prieten cu care sa-si imparta si bunele si relele.Sunt momente cand voi adolescentii doriti sa vb cu amicii nu cu parintii, Fetele in general daca sunt mai apropiate de mame simt nevoia sa vb cu ele orice ca si cu o amica, dar baietii in general impartasesc secretele prietenilor.Parerea mea este ca parintii tai sa te lase un pic mai in voia sortii, deoarece atunci cand vei fi lasat liber vei putea apuca pe cai gresite.Mai bine lasi copilul sa se caleasca asa cum se zice in popor si cu bune si cu rele, rele nu ma refer la prostii.Bafta multa si incearca sa-ti convingi parintii ca nu faci rau cand mergi la plimbare cu amicii, daca ai vei convinge ca este adevarat bceea ce zici te vor lasa in pace.

| Ángel_8890 a răspuns:

Intr-o mare masura parinti iti doresc doar binele, dar ei nu cunosc cum sa iti demonstreze. Tu explica-i ca de acum esti un baiat de 17 ani si poti sa eai decizi in orice privinta.Numai este necesar ca sa te mai manipuleze, oricum trebuie sa fie o limita dar daca de acum depasesc limita aia evident ca tu te saturi. Dar mai bine vb cu parinti si vei vedea ca veti ajunge la ceva comun, nu trebuie sa ii porti pica ca ii astfel se comporta cu tine. Dar in privinta ca nu ai avut nici o prietena nu este nimic groaznic vei vedea ca cind nu te vei astepta atunci iti vei gasi jumatatea.Trebuie sa fii un pic mai dezghetat si indiferent un pic.Vei reusi sa te intilnesti deoarece de acum se incepe viata si da un alt sens...

| Klara a răspuns:

Kongeriket,

Precizeaza, maica, de care Klara te iei, ca se "naste" confuzii, cat pe-aci sa te blestem.

| klary a răspuns:

Nu cred ca trebuie sa dai neaparat vina pe parinti. Poate in sufletul tau nici tu nu esti pregatit. Nu poti sa spui ca nu ai prietena din cauza ca suna parintii dupa tine. Oricum la 17 ani ai tai ai si tu dreptate sunt cam exagerati ar trebui sa-ti ofere un "program de iesit" nu "hai acasa imediat". Incearca sa vb cu ei despre asta. Inutil nu? Cred ca trebuie sa ai rabdare CE-I AL TAU E PUS DEOPARTE sin cand va trebui sa se intample se va intampla.

| medgirl a răspuns:

1 hey, nu are nimeni motiv sa rida de tine, fiindca nu esti nici primul si nici ultimul baiat care a ajuns la virsta ta si nu a avut o prietena!
2.Ai toata viata inainte. insa cred ca trebuie sa vorbesti cu parintii tai si sa le explici ca ai o virsta la care nu ar trebui sa-si faca atitea griji, ca ai crescut si nu mai esti un copil!
Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand faza e in felul urmator: tu accepti regimul impus de parintii tai. este bine sa fii ascultator, dar cu varsta asta nu o sa te mai intalnesti niciodata si trebuie si sa te distrezi.
numai tu poti sa ii faci sa inteleaga ca esti adolescent si nu mai esti copil si trebuie sa traiesti ca un adolescent nu ca un tzanc.
orice parinte isi protejeaza copiii, iar unii ajung sa o faca in mod exagerat, eu stiu pentru ca si cu mine parintii mei faceau la fel cand eram de varsta ta, dar numai ca pe mine ma bagau in casa pe usa, iar eu ieseam pe geam( la propriu big grin ), tu nu trebuie sa faci asa, nu vreau sa te invat la prostii happy, e bine sa-ti cunosti limitele si sa stii ce faci.
demonstreaza-le ca poti fi independent si ca ceilalti nu pot avea o influenta rea asupra ta, probabil se tem sa nu intrii intr-un anturaj nefavorabil.
discuta cu ei si intreaba-i ce vor de la tine. spune-le ca ai nevoie sa iesi, le spui cu cine si la ce ora te intorci. stabiliti impreuna o ora peste care sa nu treci nici tu, dar nici ei sa nu te cheme mai repede
trebuie sa ii faci sa capete incredere in tine, apoi totul va fi mai usor
bafta!winking nu e greu

| Mirunad1 a răspuns:

Incearca sa le spui ca esti mare si poti avea grija de tine. E foarte naspa ca te controleze mereu paratii! Explicale ca nu-ti place acest lucru si promitele ca vei asculta de sfaturile lor chiar daca nu o faci.Eu cred ca o sa te creada!