| RollBabyGO a întrebat:

. Prieteni mele nu ii mai vine ciclu. si inainte am facut sex neprotejat dar nu am ejaculat in ea.
Mi-a spus ca o dor ovarele, burta si coastele.
Sa imi fac griji?

11 răspunsuri:
| T4ny4 a răspuns:

Coastele? i-ai dat de i-ai rupt coastele? laughing glumesc ...cumparati un test de sarcina.Ciclul ii poate intarzia din nenumarate motive.Dar cu testul aveti siguranta 100%. Semnele astea nu apar imediat, trebuie sa treaca ceva timp.E aproximativ 20 de lei un test de sarcina.

| M1hai a răspuns:

Iai rupt coastele in ea, tare asta laughing))))))))))))

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în parteneră, sau câte „asigurări" ţi-a dat, ori de câte ori aţi „scăpat" de o eventuală sarcină!

În cazul în care nu folosiţi prezervativul, CHIAR dacă nu ai ejaculat în ea, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care POATE conţine spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi POATE conţine spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă se află în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de parteneri, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( în perioada nefertilă, şi se DUBLEAZĂ în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!

Pentru alte detalii, poţi vedea articolul de la linkul : http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când are ciclu regulat ), etc.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Bine-nţeles, dacă are menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când are ovulaţia )! Iar dacă are ciclu REGULAT ( ceea ce NU prea cred ), atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă are ciclu neregulat ( şi NU şti exact când are ovulaţia )!

Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când este „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă are menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.
„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin!

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Seif ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" )!

Apoi, simptomele de care spui ( durere de ovare ) reprezintă simptome premenstruale – ele apar cu 3-7 zile înainte de a veni ciclul!
Dacă acum are acele dureri de ovare, înseamnă că în următoarele zile urmează să-i vină menstruaţia – deci, NU aveţi de ce să vă neliniştiţi ACUM!

Dar, pe viitor să folosiţi PREZERVATIVUL!

| Empathizer a răspuns:

Griji pentru ce? Pentru o eventuala sarcina nedorita? Riscul ca ea sa fie gravida este intre 4-27%, pentru ca spermatozoizii sunt prezenti in lichidul seminal cu mult inainte de ejaculare.

Oricum, gravida sau nu, fata are o problema care impune un consult ginecologic. Intr-o sarcina normala nu apar dureri.

| FcRb1923Madalin a răspuns:

E clar bosss
e gravida, chiar daca nu ti-ai dat drumu in ea, in timpul actului sexual se elibereaza hormoni masculini, si asta e...

| RollBabyGO explică (pentru FcRb1923Madalin):

Boss dar am mai facut-o neprotejati tot in p***a si i-a venit ciclul

| FcRb1923Madalin a răspuns (pentru RollBabyGO):

Si crezi ca mereu e la fel frate? ti-am zis in timpul actului sexual se elibereaza spermatozoizi, care se duc acolo unde nu trebuie
nu vreau sa te sperii, dar asta e parerea mea thinking
sper sa nu am dreptate...

| FcRb1923Madalin a răspuns (pentru RollBabyGO):

Nu stiu ce sa zic... roaga-te sa gresesc eu thinking

| FckYeah a răspuns:

Gandeste-te la nume laughing))))

| AlexanderM a răspuns:

Da,fa-ti griji! Nu e insarcinata, la o sarcina nu dor ovarele si nici coastele, dar cu siguranta are o problema medicala si nu ar fi rau sa mearga la un ginecolog.

| anonimm123456789 a răspuns:

Ciclul ii poate intarzia din cauza ca ati avut contacte sexuale si ii poate sa intarzie depinde de organism nu va speriati aiurea si durerile din cauza ca e racita la ovare.