anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ajutati-ma si voi cu un sfat va rog eu mult. Nu vreau mistouri sau alte chestii de unica folosinta, vreau niste sfaturi.
M-am imprietenit cu cateva luni in urma cu o colega de liceu si voiam sa ma combin cu ea dar nu am reusit am zis ca poate e mai bine a ramanem simpli prieteni avand in vedere ca ea nu isi cauta inca prieten, si de cand am permisu de conducere merg uneori cu ea pe la diferite obiective turistice, suntem pasionati de excursii. Maicamea nu e de acord cu excursiile astea si nu vrea sa ma inteleaga, faza e ca mergeam aproape in fiecare week-end cu ea si maicamea tot imi zice sa invat pentru BAC si alte prostii, faza e ca i-am zis mamei mele ca invat dar sa ma lase sa merg si cu fata aia, maicamea tot zice ca BAC-u e principalu obiectiv care trebuie sa il am in minte. M-am saturat de asta, pana la urma ma certam cu maicamea din cauza asta si maicamea la nervi mi-a zis ca o sa imi arate ca o sa faca in asa fel incat sa nu mai fim preteni (simpli prieteni, amici ma refer) eu cu colega aia a mea... faza e ca i-a iesit smekeria lu maicamea si ma simt acuma ca dracu ca maicamea poate sa fie a dracu cand vrea si o duce mintea la asta. Acuma stau ca bou si sufar ca idiotu ca m-am indragostit de fata aia si cand aveam nevoie de ajutor ne ajutam unu pe altu si eu cel putin am ajuns sa o iubesc fara sa vreau. Acum din cauza lu maicamea trebuie sa renunt la ideea asta si trebuie sa renunt si la a mai vorbi cu fata respectiva ca e suparata si ea pe mine, slabe sanse sa mai vorbeasca cu mine. Eu acuma stau ca bou si sufar ca idiotu, acuma fac ce spune maicamea dar nu ii mai dau importanta deloc lu maicamea, cand imi zice sa fac ceva fac ce imi spune dar o ignor si ma intreaba de ce o ignor si nu mai vorbesc cu ea, i-am zis ca pentru ca a vrut sa bage cearta intre mine si colega aia de liceu si nici macar nu eram combinat cu ea, eram doar amici.
Dati-mi va rog un sfat cum scap de suparare?
Daca vreo unu din voi ma intreaba de ce nu i-am zis fetei ca maicamea a zis o minciuna va zic ca o mama e crezuta chiar daca zice o prostie din nervi si suparare chiar daca copilul ei spune adevarul.

8 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Tot ce era de facut,a fost facut,acum nu se mai desface nimic.
Singurul lucru la care te mai poti gandi este ca bacul il dai o data in viata(sau asa ar trebui),in timp ce fete vei gasi destule.
Nu cred sa te calmeze,esti prea necajit acum,dar mama ta a actionat asa doar din dorinta de a face bine,din marea ei grija pentru tine.
Ai putea sa-i spui ca a obtinut exact rezultatul invers prin actiunea ei si acum nu mai poti invata deloc, dar nu vei obtine inapoi ceea ce s-a distrus, ar fi o rautate gratuita.
Ca sa te linistesti, accepta lucrurile asa cum sunt si in loc sa pastrezi resentimente, mai bine cufunda-te in materialul de bac asa cum ar trebui.Nu de altceva, dar dupa bac(daca-l iei cu bine), te poti inscrie la facultate si acolo vei fi singur si linistit.
Si liber.
Bafta maxima.

| lexzor a răspuns:

Ai putea invata si mama ta sa observe ca nivelul tau a crescut. Poate asa o convingi sa vorbeasca cu fata aia si sa-i spuna ca totul a fost o greseala.

| neutrino a răspuns:

Din pacate mama ta a avut dreptate iar tu nu ai stiut cum sa le impaci pe amandoua. Daca fata iti place, lupta pentru ea, dar nu uita de obligatiile scolare.

| Hutzy95 a răspuns (pentru neutrino):

Acum degeaba mai lupt pentru obligatiile scolare pentru ca sansele sa ma impac cu fata sunt foarte mici, habar nu am ce sa mai fac. Si daca iti spun si vrajeala care a bagat-o maicamea chiar ca nu iti vine a crede ca maicamea e o femeie a dracu cand vrea sa faca ceva rau sau sa bage certuri intre oameni.

| sjgdhsa a răspuns:

Treci, peste maicata daca o iubesti pe fata aia spune-i mamei tale ca tu o iubesti si ca nu poti trai fara ea si o sa isi ceara scuze acelei fete poti gasi solutii ca mama ta sa isi cere scuze fetei.

| alkhymeia a răspuns:

Hei...eu cred ca daca ai fi invatat poate nu se enerva asa tare...adica poti sa le faci pe ambele, te si plimbi dar si inveti. vorbeste putin cum ea si spune-i ca o sa inveti mai mult si bla bla, pana la urma e mama ta si nu poti sa ii ignori parerea

| Ani4you a răspuns:

Bacul e cel mai important lucru iar dupa e acea fata, poti sa vorbesti cu maicata sa ajungi la un acord de exemplu sa ii zici sa te lase sa iesi duminica cu ea si sambata sa inveti sa vada ca iti dai interesu pentru bac.

| Botoasatha a răspuns:

Si parintii mei nu au fost de acord cu viitorul meu sot inca ma cred o copila dar eu la varsta mea de 19 ani am incalcat cuvantul lor si am ramas cu baiatul iubit eu am avut ambitia sa renut la tot pentru baiatul cu care sunt si acum sunt fericita dar din pacate pentru mine regret ca am parasit scoala. Bine asta nu si in cazul tau iti dau un sfat asculta inima si fa ce zice ea daca esti major lasa ce spune mana nu mai da importanta.Fa ce crezi ca este bine