Ai 17 ani, decizia va apartine voua. Sunteti pregatiti? Stiti sa va protejati? In cazul ca... exista un accident, ce veti face? Pentru ca nu exista nicio masura de contraceptie 100% sigura, este mai bine sa pui "raul" inainte, ca si daca sansa sa ramana cineva insarcinata daca foloseste prezervativul este de 1 la un milion, pe tine nu te incalzeste cu nimic, daca tu esti acea 1 persoana.
Clar, de sex sunteti pregatiti, dar de consecinte, cat de pregatiti sunteti?
Daca nu ai facut-o pana acum cu el este clar ca nu e ceea ce cauti. Mai bine dai papucii decat sa regreti dupa aceea. Cauta un baiat care chiar te atrage!
Serios? Ce calcule ai făcut tu de ţi-ai dat seama de asta? Nu de alta dar sunt foarte curioasă
Omul invata din greseli, si chiar si atunci cand stie ca ceva e gresit, totusi isi urmeaza inima si calca stramb pentru ca daca nu faci ceva gresit cu mana ta, nu ai cum sa inveti niciodata.
Hei. Tipa e mică, are 17 ani acum, iar când a început relaţia avea vreo 15 sau mai puţin. E foarte bine că a luat decizia asta, să aştepte să vadă cum decurge relaţia şi să se simtă pregătită. Ceea ce încercam eu să "demontez" este teoria ta, conform căreia, dacă nu a făcut-o cu el până acum înseamnă că nu e cel potrivit pentru ea. E doar nehotărâtă şi se informează înainte să facă un pas important în viaţa ei, atât. Nicidecum ce ai zis tu...
Oare? Stii. cand iti incepi viata amoroasa, prima data o faci din curiozitate, pentru ca prima data e naspa pentru toti (un amalgam de senzatii pe care nu esti inca pregatit sa le accepti). Prima data, curiozitatea domina orice sentiment, dar ca sa fi dispus ca sa fi curios sa incerci, mai intai trebuie sa te simti atras fizic de persoana respectiva. Daca exista si cea mai mica urma de indoiala, atunci te declari nepregatit/a desi in cazul baietilor, chiar si atunci cand esti nepregatit te declari dispus pentru ca stii in adancul gandurilor tale ca prima data nu ai de ce sa fi pregatit. Practica domina orice teorie in acest domeniu.
Nu are rost sa faci sex doar pentru ca te preseaza, mai ales daca nu te simti dispusa sa incerci (nu simti dorinta pentru el)
Tu pe noi ne intrebi? de ce nu te intrebi pe tine daca esti pregatita? noi sa stim daca esti? noi sa stim ce-ti doresti? pune-ti mah capul ala la contributie ca ti se atrofiaza creierul!
Pentru relatii de genul asta nu e un timp anume,,, stabilit,,, o faceti cand credeti ca sunteti destul de pregatiti,,, daca tu crezi ca nu esti pregatita nu o fa, trebuie sa va simtiti aman2 bine nu doar el, mai ales ca la tine banuiesc ca e prima oara iar atunci trebuie sa fie un moment „magic"el cred ca nu e prima din moment ce insista atat, dar nah cine stie,,, tu fa ce crezi ca e mai bine pentru tine ca e corpul tau nu al lui
Nu asculta ce iti zice nimeni: gandeste-te daca te simti tu pregatita, informeaza-te despre contraceptie, folosirea prezervativelor, dar pana nu te simti pregatita nu face nimic.
Dar tu crezi că ar fi timpul să o faci? Noi nu putem hotărâ pentru tine.
Normal este să începi după 18 ani. Acum depinde de tine.
Daca te-a asteptat un timp atat de indelungat e clar ca e persoana potrivita,tine la tine si cred ca si tu la el,ai si varsta potrivita, poate ca nu strica sa alara in relatia voastra si acest element al dragostei fizice, atat doar sa aveti grija sa nu apara vreo sarcina nedorita, in rest, have fun
Vezi raspunsul meu de la intrebarea http://www.tpu.ro/......-tot-zice/
Acesta este raspunsul si pentru tine
Daca ai incredere in el si te simti pregatita fa-o. Uite metode de contraceptie: http://www.mamicisicopilasi.ro/search/label/contraceptie
Numai daca si tu vrei sa o faceti! Daca nu te simti pregatita nu o face. Daca te iubeste va intelege.
Pai..parerea mea este ca o relatie nu se bazeaza pe un contact sexual...Esti totusi inca mica..Ar trebuii sa faci asta mai tarziu pentru ca este o varsta cam frageda... Oricum daca chiar va doriti asta folositi prezervativ, anticonceptionale (ma rog, stiti voi)
Si decizia este a ta...Dar cred totusi ca ar trebui sa mai astepti putin si sa te duci la un ginecolog (el te va indruma..pt ca fiecare se dezvolta alltfel)
Sper ca te-am ajutat !
1.Nu ar trebui sa iti zica! 2.Ar trebui sa o faceti cand sunteti amandoi pregatiti!
anonim_4396 întreabă: