Masturbarea nu e un viciu. Gogoritele despre masturbare sunt respinse pe http://www.mckinley.illinois.edu/handouts/masturbation.html
Exista un mijloc foarte simplu de a afla ce invata psihologii americani la facultate despre masturbare: deschizi http://myresource.phoenix.edu/......e_ch11.pdf pe urma deschizi documentul si apesi Ctrl-F si cauti dupa mastu.
In limba romana:
http://ro.wikibooks.org/wiki/Medicin%C4%83/Masturbare
http://www.youtube.com/watch?v=8Wt9OWlexso
In SUA masturbarea nu mai este un diagnostic valabil incepand cu DSM II (1968), sursa: David J. Ley (10 iulie 2014). The Myth of Sex Addiction. Rowman & Littlefield. p. 12. ISBN 978-1-4422-1305-0.
Asociatia Medicala Americana a declarat in mod consensual masturbarea ca normala in 1972, sursa: Planned Parenthood Federation of America (martie 2003). „Masturbation: From myth to sexual health". Contemporary Sexuality (Mount Vernon, IA: American Association of Sex Educators, Counselors, and Therapists) 37 (3): v. ISSN 1094-5725. OCLC 37229308. „Finally, the American medical community pronounced masturbation as normal in 1972 American Medical Association publication, Human Sexuality (Rowan, 2000)."
Masturbarea efectuata in niste limite considerate rezonabile nu prezinta riscuri si nu afecteaza performantele sexuale. Are menirea de a te elibera de stresul hormonal ce se acumuleaza in cazul in care nu ai o viata sexuala activa. Conform studiilor medicale s-a ajuns la concluzia ca efectul poate fi considerat chiar benefic in cazul in care actiunea este practicata doar in momentul se stres hormonal. Sanatate.
Nu. Poți continua la fel până vei avea o viață sexuală cu o parteneră (sau mai multe) - dar și după aceea.
Masturbarea NU are efecte negative, viata ta sexuala nu va avea de suferit din aceasta cauza.
MaximAnaMaria întreabă: