| ralfy123 a întrebat:

Am 18 ani, iar prietena mea 17. Avem 2 ani impreuna si am ajuns si in punctul in care am facut sex, problema nu este ca ii displace, ci ca ii este frica sa nu ramana si a trecut mult timp de cand am discutat... I-am explicat ca nu ma termin inauntru si ca fiecare contact pana acum a fost cu prezervativ extra safe de la durex. Facem dragoste de maxim 2 ori pe luna, pentru ca ii este prea frica sa nu ramana, in contextul in care am vorbit ca e imposibil. Lucrul asta o face si sa nu isi doreasca, din cauza fricii, dar si sa nu ajunga in punctul in care sa se excite. Am ajuns sa ma simt eu prost pentru ca o face de 2 ori doar pentru mine si nu e ok. Cum o pot face sa scape de frica aia? E dificila situatia

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Atim a răspuns:

Chiar si daca contactul este protejat exista un risc foarte mic. In situația in care este ea, cel mai probabil este îngrozită de ideea ca ar putea rămâne însărcinată pentru ca situația ei nu i-ar permite creșterea unui copil. Varsta fiind primul motiv. Se găsește probabil la cum ar reacționa părinții, ce s-ar alege de viitorul ei si la cum ar putea ea sa crească un copil. E ceva normal. Orice ar fi NU o lasa sa se apuce de automedicatie ca sa fie mai sigura. Adică in niciun caz sa nu se apuce sa ia anticonceptionale de la farmacie pentru ca o pot deregla hormonal si pot duce la probleme urate daca sunt luate la ghici. Prietenele ei îi pot da "sfaturi" despre nu știu ce fel de anticonceptionale care sunt bune. Dacă va vrea sa ia astfel de pastile sa le ia numai îndrumata de un medic.

Daca vrei sa o convingi de eficienta prezervativelor poti desface unul si sa il umpli cu apa ca sa ii arati ca tot lichidul rămâne înăuntru. Teama ei poate sa nu fie doar ca ar putea rămâne însărcinată. La început fetele au tendința sa se simtă vinovate cand fac asta (mai ales fiind minora). Societatea noastră prezintă sexul ca fiind ceva murdar, imoral, destrăbălare si nu ceva natural. In timp, se va obisnui și va înțelege ca e ceva normal.

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Prietena ta este complet lipsita de cunostintele necesare si de informatiile corecte privind procesul prin care ia nastere o noua forma de viata. La varsta ei ar trebui sa aiba deja cunostintele necesare in aceasta problema si sa fie deja informata corect in privinta procreerii. CONCEPTIA reprezinta procesul prin care i-a nastere si se formeaza o noua forma de viata si la prima vedere pare a fi un proces destul de complicat fiindca se poate realiza doar daca se produce : intalnirea dintre un SPERMATOZOID provenit din sperma ejaculata in vaginul femeii de catre barbat la terminarea unui act sexual, cu un OVUL VIABIL care poate sa existe in uterul femeii numai intr-un anumit moment, care este foarte precis in cadrul ciclului menstrual si ''traieste'' un rastimp foarte scurt de cel mult 24 de ore. Reiese ca acea ''intalnire'' in mod obligatoriu trebuie sa se produca FIX la momentul si locul potrivit. In consecinta procesul concetiei poate fi descries astfel : ''Pentru a se concepe un copil, sperma trebuie sa fie ejaculata in vaginul femeii, cat mai aproape de cervix (colul uterin), adica in apropierea intrarii in uter.
Intre vagin si uter exista un canal prin intermediul caruia se realizata legatura dintre cele 2 organe. In mod normal in cea mai mare parte a ciclului menstrual legatura este intrerupta, blocata de catre un dop/baraj, care este format din mucusul cervical infertil intarit, cu o constitutie densa, vascoasa care are rolul de a impiedica si a NU permite ca spermatozoizii, bacteriile microbii sau virusi, sa treaca din vagin in uter. Legatura dintre vagin si uter se elibereaza doar pe parcursul celor 5-6 zile ale perioadei fertile a ciclului menstrual. Pe perioada acestor cateva zile, mucusul cervical devine FERTIL adica din ce in ce mai fluid si astfel acesta ''topeste/dizolva'' dopul existent si deblocheaza trecerea dintre vagin si uter. Acest proces de deblocare a trecerii prin canalul existent in cervix, se produce pe perioada celor 5-7 zile situate inaintea ziei de ovulatie, cu scopul de a permite unui numar cat mai mare de spermatozoizi sa treaca din vagin in uter. Doar 1 singur (foarte rar mai multi) spermatozoid, cel castigator al cursei cu obstacole, reuseste sa penetreze membrana si sa fertilizeze nucleul ovulului prin procesul denumit fecundare. Ovul fecundat porneste intr-o calatorie de 8-10 zile si migreaza din trompa uterina in uter si la un moment dat se implanteaza in ''captuseala'' existenta pe peretele uterului denumit endometru. Imediat dupa implantare, ovulul incepe sa se dezvoltarea si va cresterea cu ajutorul hormonilor, pana in momentul in care se transforma si devine embrion. Placenta formata preia hranirea embrionului si ulterior a fatul care dupa o dezvoltare de 38 de saptamani (aproximativ noua luni) de la concepere, devine un copil complet dezvoltat si este gata/pregatit sa fie nascut. Probabil ca aceste explicatii oferite te vor face sa intelegi modul prin care se formeaza si ia nastere o noua forma de viata. Multa sanatate!

| aimullah123 a răspuns:

Pai faceti sex doar cu prezervativ si gata trece frica.
Fara prezervativ exista sansa sa ejaculezi fara sa iti dai seama.

| AutumnDay a răspuns:

Anticonceptionalele ar fi o alta varianta foarte buna de protectie. Eu iau de la 18 ani, acum avand 24, fara niciun efect advers.
Nu am fost de acord cu prezervativul datorita riscului de a se rupe. Daca ai un singur partener sexual, eu as recomanda intotdeauna anticonceptionalele. Luate la timp si corect, ca femeie, esti protejata impotriva unei sarcini.

| narcuz a răspuns:

Desparte-te de ea