In acest caz neinceperea menstruatiei se datoreaza faptului ca ciclul menstrual este de tip NEREGULAT. Ciclul este/devine NEREGULAT atunci cand sistemul/aparatul reproducator nu functioneaza corect/normal si in consecinta nu se produce OVULUL in momentul considerat normal, deoarece sistemul hormonal sufera de una sau mai multe afectiuni endocrinologice. Functionarea defectuoasa a glandei denumita folicul ovarian, responsabila de producerea celor 2 hormonilor feminini estrogen si progesteron care coordoneaza intregul mecanism de reproducere, nu produce ovulul la momentul potrivit, ceea ce influenteaza in mod decisiv numarul zilelor fiecarui ciclu menstrual. Functionare defectuoasa a acestor glande endocrine, influenteaza producerea OVULATIEI cu o intarziere imposibil de stabilit sau anticipat si implicit va intarzia corespunzator si momentul producerii menstruatiei. In cazul descris este vorba de dereglari hormonale care dezechilibreaza raportul optim dintre cei doi hormoni feminini amintiti si acest lucru determina ca ciclul tau menstrual sa fie unul NEREGULAT, in care imprevizibilitatea este factorul predominant. Numarul de zile al fiecarui ciclu menstrual poate sa difere chiar foarte mult de la un ciclu la altul. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal si cel de 21 de zile (cel mai scurt), dar si cel de 35-42 de zile sau unul mai lung cu un numar de zile imposibil de preconizat/prevazut. Doar in situatia in care menstruatia nu se produce nici dupa trecerea a 1-2 luni, se poate considera ca este vorba de o amenoree severa care poate fi semnalul afectiunii numite sindromul ovarelor polichistice (SOPC), adica o dereglare hormonala mult prea severa in cazul careia NU SE PRODUCE OVULATIA si intr-o astfel de situatie consultatia ginecologica devine obligatorie. Pentru a scapa de efectele nefaste ale stresul continuu care va deranjeaza si/sau necajeste din moment ce v-ati inceput viata sexuala, ati putea cere sfaturile unui medic ginecolog, care sa prescrie un tratament de reglare a ciclului menstrual la unul normal de 28 de zile pentru a putea determina precis perioada fertila in fiecare luna. Ar fi indicat sa nu intretineti niciodata contacte sexuale neprotejate fiindca s-ar putea sa fortati norocul, fiindca se stie ca in cazul ciclului neregulat nu se poate estima momentul ovulatiei, acesta se poate produce oricand si s-ar putea sa ai parte si de o experienta nedorita, neplacuta. Amenoreea nu este considerata ca fiind o boala insa este o afectiune care necesita tratament hormonal prescris de medicul ginecolog pe baza unei consultatii si a unor analize specifice. Posibilitatea de a se forma o sarcina in urma ultimului sex intretinut poate fi exclus complet fiindca a fost protejat. Multa sanatate!
Daca au mai fost si alte partide de sex intre 13 iulie si 21 august neprotejate, atunci sunt si sanse sa fie gravida.
Mai exact, daca ati avut sex neprotejat intre 21 iulie si 31iulie, posibil ca ea sa fii ramas gravida, pentru ca, atunci era perioada ei fertila.
Daca nu ii vine menstruatia inseamna ca a ramas gravida.Nu puteai sa folosesti si tu un prezervativ?
Se poate sa fie insarcinata numai daca ati avut sex neprotejat la sfarsitul lunii iulie. Menstruatia ei trebuie sa vina pe 13 august sau cam asa. Partida de pe 21 nu are nicio legatura cu sarcina
In cazul in care e, ar fi trebuit sa ramana in jurul datei de 25 iulie(sau oricand intre 20-30 iulie cam asa)
Mai bine ati lua un test de sarcina, e in jur de 15 lei
Pai daca ai ejeculat in vagin da se poate! Daca nai ejaculat nu se poate! Dar prietena ta ca sa fie sigura ca nu-i gravida sa faca un test si va linistiti amandoi! Multa sanatate!
Nu asculta ce zic unii! Daca ati facut protejat de la ultima menstruatie si prezervativul nu s-a rupt nu este însărcinată. Menstruatia ii poate întârzia din cauza hormonilor. Dereglarii de hormoni
AndrewTate7789 întreabă: