| NuEsteNevoie a întrebat:

Salut,am aproape 14 ani,si am un scrot mai lasat,dar nu este umflat sau ceva si nu am nici dureri,cred ca este ceva normal,si nu am nici sperma, adica am aproape 14 ani si nu am sperma, ma gandesc ca nu pot sa am copiii.

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Dezvoltarea fizica a penisului ca si dimensiune a acestuia adica lungime si grosime se termina in jurul varstei de 16 ani cu mici variatii de varsta de circa +/- 1 an. In schimb procesul de dezvoltare si de maturizare a celelalte organe anexa care produc sperma, adica : testiculele (si scrotul), prostata si vezicula seminala, de regula se termina si raman definitive in jurul varstei de 14 ani, de asemenea cu variatie de varsta de +/- 1 an. Majoritatea baietilor incep sa observe inceperea unor schimbari majore in perioada de varsta de 10-14 ani, dar asta depinde de fiecare persoana in parte, fiindca nu exista o regula precisa sau exacta in aceasta privinta. Toate modificarile precizate, sunt in concordanta si/sau in functie de varsta de la care se instaleaza PUBERTATEA. Fiindca in acest moment nu ai sperma, in aceasta situatie nu ai nici posibilitatea sa procreezi. Multa sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Acum, clar că nu poți să ai copii, dar nici nu îmi vine să cred că ai vrea.
O să te maturizezi însă cam într-un an, maximum doi, și o să poți. Dar ar fi bine să te protejezi până nu poți să îl și crești dacă îl faci!

| Emilian65 a răspuns:

Nu ai sperma pentru ca organul tau sexual nu este dezvoltat pentru a produce sperma.