| Jumpanic a întrebat:

Salut, am avut o partida de sex cu iubita mea si prezervativul s-a rupt(detalii de care nimanui nu-i pasa). Ce vreau eu sa intreb este ca actul a avut loc la 3-4 zile de la incheierea ciclului menstrual. Sunt sanse mari de a ramane insarcinata tinand cont ca de 3 saptamani si cateva zile nu i-a venit ciclul? Am decis sa mai asteptam inca vreo 2 saptamani sa vedem ce se intampla. Sunt foarte curios sa aflu cat mai repede sa nu mai am presiunea pe mine. Revin la intrebare, cat de mari sunt sansele sa ramana insarcinata? Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Totul depinde de tipul ciclului menstrual si anume daca este REGULAT sau NEREGULAT, si de lungimea acestuia in cazul in care este de tip REGULAT. In cazul unui ciclu menstrual NEREGULAT, deoarece nu se poate calcula/determina data ovulatiei deci nu se poate sti care este PERIOADA FERTILA a ciclului orice discutie devine inutila fiindca se pot formula doar pareri sau presupuneri subiective fara vreo valoare. In schimb in cazul in care CICLUL menstrual este de tip REGULAT si are/a avut mereu aceeasi durata/lungime dar de peste minim 26-27 de zile, atunci a 3-4 a zi de dupa MENSTRUATIE (nu CICLU) probabil a fost a 6-7-a sau a 8-a zi a CICLULUI menstrual (depinde cate zile a tinut MENSTRUATIA?) si fiind inainte de inceperea perioadei fertile (care ar fi inceput din a 9-a sau a10-a zi), se poate considera ca formarea unei sarcini cel putin teoretic devine aproape IMPOSIBILA. Daca nu au mai urmat si alte contacte sexuale neprotejate atunci se poate efectua un test de sarcina. Multa sanatate!

| Jumpanic explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult, este de tip neregulat, a tinut cam 4 zile.

4 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Daca actul sexual a avut loc la 3 zile de la terminarea menstruatiei, este imposibil sa ramana gravida. Intarzierea ciclului menstrual de care vorbesti poate fi din alte cauze. Daca au trecut 3 saptamani si cateva zile de la actul sexual puteti face un test de sarcina care va va spune daca este sau nu gravida.

| AliceNeye a răspuns:

Depinde de lungimea ciclului menstual si durata acestuia. Ca sa fi-ti sigur, face-ti un test de sarcina!

| CiocanN a răspuns:

Șanse sunt Îți dai seama. Cu cât era urme de spermatozoizi pe penis cu atât sansele sunt mai mari. Dar dacă ești sigur pe tine tine ca nu era urma de spermatozoid pe acolo și dacă prietena ta are o menstruație neregulata, atunci puteți scăpa, dar dacă zici ca au trecut 3 săptămâni de la contact, da o fuga la farmacie și zii prietenei sa facă testul. În felul ăsta va puteți calma amândoi. Din câte știu testul de sarcina se poate face la 2 săptămâni de la contactul sexual