| anonima480 a întrebat:

Salut! Am cateva intrebari despre anticonceptionale pentru ca e prima oara cand iau. Precizez ca mi-au fost recomantate de medicul ginecolog, dupa un set complet de analize+ecografie, nu le iau de capul meu.
1. cat de sigure sunt impotriva sarcinii? Daca iau in fiecare zi la aceeasi ora fara sa uit, exista vreun risc?
2. prezervativul sau anticonceptionalele? Care e mai sigur impotriva sarcinii nedorite?
3. pentru fetele care iau sau au luat AC ati ramas insarcinate? Am auzit foarte multe cazuri si nu stiu daca sa am incredere sau nu. Dau funda, multumesc

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună ce varsta ai in primul rind, in al doilea rind anticonceptionalele daca le iei corect in fiecare zi au efect de protectie de 100% si numai ete nevoie de prezervativ, dar totrul depinde de tine sa le iei asa cum a spus medicul.

| Violleta2022 a răspuns:

1. anticonceptionalele au 95% eficacitate

2. este preferabil prezervativul fiindca NU are nici un fel de efecte negative, comparat cu anticonceptionalele care pot declansa boli hormonale, tumori si chiar cancere.

3. da, sunt cazuri rare care au rams gravide chiar si de luau anticonceptionale.

| gogugogugogu a răspuns:

Salut!
1. Suficient de sigure, daca le iei la ora fixa si nu iei si alte medicamente/alimente care sa le scada eficacitatea.
2. Anticonceptionalele. Si au un plus de confort asupra actului sexual.
3. Eu nu am auzit de asemenea cazuri, de sarcina in cazurile in care s-au luat corect si fara alte "interferente". Pentru un plus de siguranta, poti combina AC cu metoda calendarului.
Succes.

| SOW777 a răspuns:

Buna. Este clar ca atunci cand ne gandim la metode contraceptive primele care ne vin in minte sunt
Prezervativul si pastilele anticimceptionale.
Ca si sfat as recomanda prezervativul o metoda destul de sigura cu o rata de nereusita foarte scazuta care nu iti afecteaza sanatatea.
Daca este nevoie sa iei pastila de a doua zi va trebuii sa ti cont clar de analizele facute datorita faptului ca pot avea efecte negative asupra sanatatii mai ales in cazul perdoanelor cardiace. Sunt cateva riscuri la care te supui atunci cand alegi sa iei pastila de a 2 a zi. Unul dintre ele sr fi faptul ca exista posibilitatea de a nu mai putea avea o sarcina dorita. Cel mai bine un prezervativ folosit corespunzator. Sper ca am fost de ajutor