| Georgescu6968 a întrebat:

Salut am ejaculare prematura si as vrea sa va intreb cum as putea sa imi tin penisul mai mult in erecție? Pentry ca se lasa putin cam repede

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cu trucuri pe care le inveti in timp.
In primul rand, te opresti cand simti ca te apropii (schimbi pozitia ca pretext). Bea niste vin rosu, eventual mananca ciocolata (la mine merge foarte bine doar vin, dar toti zic de ciocolata).
Si inca un lucru, "prima descarcare" e rapida cam la toti, asa ca unul din trucuri ar fi, sa nu fie prima pe acea zi. Cred ca ai inteles ideea. Faci una mica inainte de dus, daca urmeaza sa faci sex laughing

| SkyPilot a răspuns:

Zici ca ai ejaculare prematura dupa care o muti pe erectie. Chiar stii care este diferenta intre cele doua?

| Hitler666MD a răspuns:


[ascunde]
Bun venit la Wikipedia! Dacă doriți să contribuiți vă recomandăm să vă înregistrați/autentificați.
Articolele acestei săptămâni sunt Alexandru G. Cretzianu, Cântare, 14 - Jurnale ale Marelui Război și Wikimania. Oricine poate contribui la îmbunătățirea lor.
Penis
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Localizarea penisului la un bărbat tânăr

Penisul (aspect normal)
Penisul este organul sexual exteriorizat al omului, la majoritatea vertebratelor și la unele dintre nevertebrate. La unele specii de mamifere, inclusiv la om, penisul joacă un rol dublu: astfel el este organ comun de tranzit pentru urină, cât și pentru spermă, prin intermediul uretrei. Gasteropodele prezintă atât organe sexuale masculine, dar și feminine (hermafrodite). Balenele și elefanții posedă cele mai mari penisuri (atât ca lungime, cât și ca circumferință) din regnul animal.
La om, penisul este situat în partea de jos a regiunii perineale, anterior față de scrot. Penisul este omolog clitorisului femeii. Are o poziție inițial ascendentă, ușor oblică, iar în dreptul simfizei pubiene se desprinde de perineu, devenind liber și constituind penisul propriu-zis. Este un organ cilindric, turtit dorso-ventral. Este acoperit de un tegument de culoare mai închisă, prelungire a tegumentului abdominal, ce în dreptul glandului se răsfrânge pentru a forma un manșon cutanat, ce se termină în fund de sac, numit prepuțul, care în erecție se poate retrage parțial sau total în spatele glandului, lăsându-l expus excitațiilor fizice, dar și accidentelor și iritațiilor. Corpul penisului este format din trei formațiuni fibro-musculare areolate: doi corpi cavernoși, ce sunt situați în partea dorsală a penisului, și un corp spongios, ce este situat dedesubtul acestora, în partea ventrală a penisului. Acești corpi se umplu cu sânge în timpul erecției. Corpul spongios penian este traversat de-a lungul său de uretră, care se deschide la exterior prin meatul urinar, aflat în vârful glandului.
Lungimea normală a penisului în erecție este de 12, 9 - 15 cm, dar la majoritatea bărbaților penisul măsoară între 10, 7 cm și 19, 1 cm.

Cuprins [ascunde]
1 Etimologia numelui popular
2 Evoluție ontogenetică
3 Dezvoltare
4 Anatomia penisului
4.1 Anatomia externă a penisului
4.2 Anatomia internă a penisului
4.3 Vascularizația și inervația penisului
5 Fiziologia penisului
5.1 Starea de flasciditate și erecția penisului
6 Bolile și afecțiunile penisului
7 Referințe și note
8 Bibliografie
9 Legături externe
10 Vezi și
Etimologia numelui popular[modificare | modificare sursă]
Termenul de penis este folosit în principal ca termen medical și adesea în limbajul obișnuit este înlocuit cu un cuvânt popular (termen considerat vulgar în ziua de azi). Acesta este un cuvânt vechi românesc, a cărui etimologie este neclară. Majoritatea cercetătorilor susțin că respectivul ar proveni din latinescul "phallus". Există paralele în folosirea unei păsări ca eufemism pentru organele genitale în mai toate limbile romanice, inclusiv cuvântul polla, care în dialectul madrilean al spaniolei are sensurile de penis și pui de găină. În vocabularul copiilor mai este denumit și puță sau cuc.

Evoluție ontogenetică[modificare | modificare sursă]

Stadiile comparative de dezvoltare a organelor genitale externe la bărbat și femeie
În dezvoltarea sa ontogenetică, sistemul genital își i-a naștere, alături de sistemul urinar, dintr-o porțiune a mezodermului (nefrotom), segmentat ca și somitele, și din care se vor forma trei etape succesive: pronefrosul, mezonefrosul și metanefrosul. Pronefrosul se resoarbe, lăsând numai niște organe accesorii. Mezonefrosul (sau corpul lui Wolff), de asemenea se resoarbe, dând naștere gonadele (testiculele și ovarele). Tot acum iau naștere cele două canale: Wolff și Müller. La bărbat, din canalul Wollf vor lua naștere: calea spermatică, formată din epididim, canale deferente și canalul ejaculator, iar canalul Müller involuează. În ultima etapă, din metanefros, situat în pelvis, iau naștere rinichii, ce urcă în zona lombară, cât și mugurele uretral și bazinetul renal. Tot acum, prin dezvoltarea pintenului perineal, cloaca va da naștere sistemului urogenital (sinus urogenital), din care se va dezvolta vezica urinară, anterior și posterior, rectul.

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]
De-a lungul vieții penisul trece prin mai multe stadii de dezvotare, mai mult sau mai puțin semnificative. Însă cea mai importantă fază de dezvoltare a acestuia este pubertatea. Cele mai importante faze de dezvoltare a penisului sunt:

Etapa I. Faza intrauterină și postnatală. Penisul uman se dezvoltă încă din cea de-a III-a lună de sarcină, putând fi observat in cadrul ecografiei, și astfel se poate determina sexul copilului. La naștere penisul masoară în jur de 3-4 cm. În timpul vieții intrauterine pot apărea erecții involuntare și neavând niciun substrat emoțional sau conștient. Dezvoltare accentuată se oprește la naștere, însă acesta se dezvoltă lent în următorii ani.
Etapa II. Faza copilăriei primare. Această fază de dezvoltare a penisului se întinde între vârsta de 2 ani și până la vârsta de 7 ani. În cadrul acestei faze penisul se dezvoltă ceva mai accentuat, crescând atât în lungime, cât și în circumferință. Lungimea acestuia la finalul acestei etape de dezvoltare este de 8-9 cm. Erecțiile sunt rare. La mulți copii, în această etapă, prepuțul acoperă complet glandul penian, iar la mulți acesta poate fi lipit de gland, nepermițându-se decalotarea acestui. Acest lucru poate cauza inflamații și infecții ce pot determina recurgerea la înlăturarea chirurgicală prepuțului, operație numită circumcizie. După vârsta de 7 ani creșterea penisului încetinește, dar nu se oprește. Acesta continuă să se dezvolte lent, până la pubertate.
Etapa III. Pubertatea. Această fază are un debut neregulat, dar în cele mai frecvente cazuri își are debutul în jurul vârstei de 12 ani și se finalizează în jurul vârstei de 18-19 ani. Pubertatea afectează ireversibil penisul, dar și restul organismului. Această fază are cauză principală creșterea producției de hormon testosteron, hormon produs de testicule, ce determină atât schimbările fizice, cât și cele emoționale, socilale și psihice ale bărbatului. Penisul, în această etapă, suferă cele mai majore schimbări ce constau în creșterea accelerată în lungime, ajungând la finalul pubertății să măsoare 17-18 cm; totodată se și îngroașă, iar erecțiile devin mai frecvente, fiind necontrolabile voit la începutul pubertății și apărând, în special, pe timpul nopții, terminându-se cu ejaculare (așa-zise-le poluții), semn al maturității sexuale a testiculelor.
Etapa IV. Postpubertatea. Se întinde între vârsta de 18-19 ani până la 32-35 ani. Se caracterizează prin în încetinirea vizibilă a creșterii în lungime și circumferință a penisului, însă acesta continuă să se dezvolte mult mai lent în lungime decât în circumferință.
Etapa V. Maturitatea. Este etapa finală a dezvoltării penisului căpătând forma și caracteristicile finale. Se întinde după vârsta de 35 de ani până la bătrânețe. Penisul păstrează forma și dimensiunile până în jurul vârstei de 55-60 de ani, după care începe să se atrofieze, și pierzând caracteristica vitală ce îl definește, erecția.
Anatomia penisului[modificare | modificare sursă]
Anatomia externă a penisului[modificare | modificare sursă]

Alcătuirea organelor sexuale masculine
Penisul este situat deasupra scrotului, înaintea simfizei pubiene, iar baza acestuia fiind acoperită de părul pubian. Acesta este alcătuit, în principal, din trei coloane de țesut erectil spongios. Penisul este organul genital copulator al bărbatului, dar și organ excretor, deoarece prin acesta trece porțiunea spongioasă a uretrei. Anatomic, penisul se compune din trei porțiuni: rădăcina, corpul și glandul.

Rădăcina penisului este partea fixă a penisului, fiind situată profund în perineu și este fixată de oasele bazinului prin ligamentul fundiform și ligamentul suspensor al penisului.
Corpul penisului este fixat de simfiza pubiană prin două ligamente (superior și inferior). Acesta are forma de cilindru ușor turtit și prezintă o față superioară (dorsul penisului), două margini laterale rotunjite și o față inferioară, pe suprafața căreia, când penisul este erect se observă o proeminență determinată de uretră. Corpul penisului atârnă când acesta este flasc, neavând fibre musculare pentru al susține. Pe toată lungimea acestuia se întind, în partea superioară, la stânga și la dreapta corpului penian, cei doi corpi cavernoși; sub aceștia trece corpul spongios, iar partea mediala a acestuia este traversată, în lungul acestuia, întinzându-se de la baza penisului și până în vârful glandului, uretra, care în stare de inactivitate este un spațiu virtual. Corpul penisului este acoperit de o piele fină și mobilă, care pe fața inferioară a penisului prezintă foliculi piloși dilatați și o dungă de culoare cafenie închisă, ce se întinde de la frenumul prepuțului, coboară pe fața inferioară a corpului penian, paralel cu uretra, către scrot, până la anus.
Glandul este, de fapt, exteriorizarea corpului spongios. Are formă conică sau rotundă, este de culoare roz - cenușie pal, când penisul este flasc și roz - violacee, când penisul este erect. Glandul penian are două componente distincte: corpul glandului și vârful glandului. Corpul glandului sau coroana glandului, care este partea mai voluminoasă a acestuia și are culoarea roză (flasc) și roz - cenușie (erect). Acesta întrece în circumferință corpul penisului, mai ales dorsal. Către corpul penisului, coroana glandului este mai închisă la culoare. Vârful glandului este partea terminală a penisului, fiind locul unde se deschide uretra, în mod normal, prin meatul urinar, este străjuit de două labii slab dezvoltate. În spatele coroanei se află un spațiu, șanțul balano-prepuțal, care în timpul erecției, în cele mai multe cazuri, este vizibil prin retragerea prepuțului. Pe partea posterioară a glandului se întinde o bandă fibroasă de țesut, frenumul prepuțului, ce pleacă imediat de sub partea inferioară a meatului urinar, fiind locul de ancorare a prepuțului.
Prepuțul este răsfrângerea tegumentului ce provine de pe corpul penian, și acoperă glandul, când penisul este flasc, și rareori când acesta este erect. Acesta are la exterior aspect tegumentar, iar spre gland, de mucoasă. Rolul său este de protecție și lubrifiere a glandului. El se ancorează la baza glandului, pe partea posterioară, cu ajutorul frenumului prepuțal. Pe suprafața internă a prepuțului, ce vine în contact intim cu glandul, se găsesc glande ce secretă smegma prepuțală (lichid lăptos, de consistență fermă, puternic mirositor, datorită acizilor organici, având rol de lubrifiere). Acumularea de smegmă la baza glandului determină un miros urât sau iritații.

Glandul


Prepuțul


Etapele retragerii prepuțului


Meatul urinar


Frenumul prepuțului


Smegma


Penis circumcis
Anatomia internă a penisului[modificare | modificare sursă]

Vascularizația și inervația penisului
Din punct de vedere structural, penisul prezintă la exterior o serie de învelișuri (piele glabră, tunică musculară, tunică conjuctivă și fascii), iar în interior doi corpi cavernoși și un corp spongios. Corpii cavernoși sunt acoperiți de un înveliș fibros numit albuginee, au formă cilindrică și prezintă numeroase cavități în care se află o bogată rețea vasculară (artere helicine, capilare sinusoide și vene cavernoase). Prin creșterea cantității de sânge din rețeaua vasculară a corpilor cavernoși se asigură erecția. Aceste formațiuni au o lungime de 15 - 16 cm, în starea flască a penisului și 20 - 21 cm, în erecție.Corpul spongios se dispune între uretră și corpii cavernoși, înconjurând uretra. Posterior, prezintă o porțiune dilatată numită bulb uretral iar anterior se continuă cu glandul. La exterior, prezintă albugineea iar în interior un țesut spongios cu structură similară corpilor cavernoși.

Vascularizația și inervația penisului[modificare | modificare sursă]
Vascularizația penisului este asigurată de ramuri din artera rusinoasă și vena dorsală profundă peniană. Inervația somatică a învelișurilor este realizată de nervii rusinoși iar cea vegetativă de ramurile genitale ale plexului lombar. Inervația organelor erectile este vegetativă, simpatică și parasimpatică, provenită din plexul hipogastric.


Anatomia penisului


Structura penisului


Corpul spongios și cavernos


Secțiune transversală a penisului


Sistemul arterial al penisului


Sistemul venos al penisului


Vascularizația penisului (secțiune transversală)


Corpul cavernos (microscopic)
Fiziologia penisului[modificare | modificare sursă]
Starea de flasciditate și erecția penisului[modificare | modificare sursă]

Penis flasc

Penis erect
În funcție de starea de activitate, fiziologic, penisului i se disting două faze de activitate, corelate cu starea psihică a bărbatului. Acestea sunt:

starea de flasciditate este caracterizată de lipsa sângelui din corpii cavernoși, și este starea în care penisul se află în majoritatea timpului. În această stare prepuțul acoperă complet glandul, la marea majoritate a bărbaților necircumciși. Lungimea medie a penisului flasc, la un bărbat adult (30 ani), este de 10 - 12 cm, iar circumferința medie la același individ este de 11 cm.
erecția se datorează impregnării cu sânge a corpiilor cavernoși, sub influența impulsurilor provenite pe calea sistemului nervos parasimpatic, impulsuri care produc vasodilatația venelor cavernare. Erecția este un reflex voluntar, ce poate fi controlat parțial. Aceasta se caracterizează prin alungirea (lungimea penisului aproape se dublează), îngroșarea (circumferința penisului crește simțitor și vizibil, întărirea, ridicarea și curbarea mai mult sau mai puțin evidentă a penisului. Erecția poate fi menținută, fără stimulare suplimentară, până la 30 minute de către bărbatul tânăr (25 ani). Lungimea medie a penisului erect, la un bărbat adult (30 ani), este de 15 - 18 cm, iar circumferința medie la același individ este de 17 cm.
Bolile și afecțiunile penisului[modificare | modificare sursă]
Penisul poate fi afectat, de-a lungul vieții, de numeroase boli, afecțiuni sau procese degenerative mai mult sau mai puțin grave.

Boala Peyronie[1] cunoscută și ca induranța plastică a penisului sau inflamația cronică a albugineei este o condiție a țesutului conjunctiv implicând creșterea plăcilor fibroase în țesutul moale al penisului (element caracteristic al bolii), afectând până la 4 % dintre bărbați. Procesul fibros apare în tunica albuginee, o tunică conjunctivă fibroasă care înconjuară corpii cavernoși determinând o curbare anormală a penisului.Boala Peyronie este caracterizată de curbarea penisului, precedată adesea de erecții dureroase și acompaniată de o zonă de fibroză. Etiologia bolii este necunoscută. Curbarea caracteristică este asociată cu disfuncția erectilă, ca rezultat al curburii tecii penisului cu intromisiune sau a lipsei rigidității diastal de zona de fibroză asociată. Această absență a rigidității pare a fi rezultatul compromiterii aportului de sânge penian diastal.Un anumit grad de curbare a penisului este considerat normal; numeroși bărbați născându-se cu aceast grad de curbare a penisului.Boala poate determina durere, întărire, leziuni de dimensiuni mari, sub forma unor corzi, sau curbarea anormală a penisului când este erect. Această boală poate face actul sexual dureros, dificil sau chiar imposibil. Boala afectează bărbatii adulți, mai ales cei de 40 de ani, și în special rasa caucaziană.
Epispadiasul este un defect (malformație congenitală) rară a penisului în care orificiul de deschidere a uretrei în partea superioară a penisului. Rata de prezență la bărbați este de 1 la 120.000 de persoane. Principala cauză a epispadiasului este eșecul fuziunii abdominale și pelvine în primele luni ale embriogenezei.
Hipospadiasul este un defect (malformație congenitală) rară, în care orificiul uretral este plasat pe partea posterioară a penisului. În funcție de poziționarea orificiului uretral, se cunosc mai multe grade de hipospadias: gradul 1 de hipospadias - când orificiul uretral se află poziționat în zona frenumului (50 - 75 % din cazuri), gradul 2 de hipospadias - când orificiul uretral se deschide pe axul posterior al penisului și gradul 3 de hipospadias - când orificiul uretral se deschide în zona perineului (20 - 30 % din cazuri).
Diphalia sau penisul dublu, este o afecțiune ce constă în prezența a două penisuri. Rata de incidență a acestei afecțiuni este de 1 la 5.500.000 de bărbați. Primul caz de diphalia a fost descris de Johannes Jacob Wecker, în 1609.
Agenezia peniană este un defect congenital în care penisul lipsește. Este prezent 1 caz la 6.000.000 de bărbați.
Micropenisul este un defect în care penisul este neobișnuit de mic, măsurând, în erecție, mai puțin de 7 cm, față de media normală de 15 cm.
Chordeea este un defect în care penisul curbat în jos, mai bine vizibil în stare de erecție. Acest defect nu trebuie asociat sau confundat cu hipospadiasul sau boala Peyronie.
Fimoza este o afecțiune ce se localizează la nivelul prepuțului, caracterizată prin strâmtorarea anormală a inelului prepuțal, ce determină o decalotare dureroasă sau chiar imposibilă, cât și inflamarea prepuțului. Rezolvarea acestei afecțiuni se face chirurgical, prin înlăturarea prepuțului (circumcizie).
Fractura penisului este ruptura a uneia sau ambelor membrane albugineea, membrana fibroasă ce acoperă corpii cavernoși. Este cauzată de contorsionarea penisului erect în timpul actului sexual.
Priapismul este o potențială periculoasă afecțiune genitală, caracterizată printr-o erecție dureroasă și persistentă, nefiind condiționată de excitație fizică sau psihică.

Boala Peyronie


Hipospadias


Diphallia


Micropenis


Chordeea


Fimoza


Fractura penisului


Frescă din Pompei (Priapus)
Referințe și note[modificare | modificare sursă]
^ „Tratamentul bolii Peyronie".
Bibliografie[modificare | modificare sursă]
Legături externe[modificare | modificare sursă]
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Penis
Zece lucruri pe care nu le știai despre organul sexual al bărbaților
Boala Peyronie
Fimoza la copii, 18 aprilie 2006, forum.7p.ro
Povestea unei vorbe de rușine, 27 iunie 2014, Dan Caragea, Adevărul
Ciclurile de viata ale unui penis. Când își schimbă aspectul și mărimea, 1 decembrie 2012, Jurnalul Național
Operațiile care pot mări penisul bărbaților. La ce dimensiuni se așteaptă ei, ce pot oferi medicii, 24 iulie 2013, Doctorul zilei
Vezi și[modificare | modificare sursă]
Canal deferent
Ejaculare
Epididim
Erecție
Fimoza
Prostată
Pubertate
*** (dezambiguizare)
SIDA
Spermă
Testicul
Informații bibliotecare
GND: 4115528-2 modificare
Categorii: AnatomieAparatul reproducătorPenis
Meniu de navigare
Creare contAutentificareArticolDiscuțieLecturăModificareModificare sursăIstoric

Pagina principală
Portaluri tematice
Cafenea
Articol aleatoriu
Participare
Schimbări recente
Proiectul săptămânii
Ajutor
Portalul comunității
Donații
Tipărire/exportare
Creare carte
Descarcă PDF
Versiune de tipărit
Trusa de unelte
Ce trimite aici
Modificări corelate
Trimite fișier
Pagini speciale
Navigare în istoric
Informații despre pagină
Element Wikidata
Citează acest articol
În alte limbi
Afrikaans
Alemannisch
Aragonés
العربية
مصرى
Asturianu
Aymar aru
Azərbaycanca
Boarisch
Bikol Central
Беларуская
Български
Bahasa Banjar
বাংলা
Brezhoneg
Bosanski
Català
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄
Cebuano
ᏣᎳᎩ
کوردیی ناوەندی
Čeština
Cymraeg
Dansk
Deutsch
ދިވެހިބަސް
Ελληνικά
English
Esperanto
Español
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Võro
Français
Gaeilge
贛語
Gàidhlig
Galego
Avañe'ẽ
हिन्दी
Hrvatski
Hornjoserbsce
Magyar
Bahasa Indonesia
Interlingue
ꆇꉙ
Iñupiak
Ilokano
Ido
Íslenska
Italiano
ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut
日本語
Lojban
Basa Jawa
Қазақша
ಕನ್ನಡ
한국어
Ripoarisch
Kurdî
Latina
Lingála
Lietuvių
Latviešu
Македонски
മലയാളം
मराठी
Bahasa Melayu
မြန်မာဘာသာ
Nāhuatl
Plattdüütsch
Nedersaksies
नेपाली
Nederlands
Norsk nynorsk
Norsk bokmål
Novial
Occitan
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
Português
Runa Simi
Romani
Русский
Kinyarwanda
संस्कृतम्
Sicilianu
Scots
Srpskohrvatski / српскохрватски
සිංහල
Simple English
Slovenčina
Slovenščina
ChiShona
Српски / srpski
Basa Sunda
Svenska
Kiswahili
Ślůnski
தமிழ்
తెలుగు
ไทย
ትግርኛ
Tagalog
Türkçe
Українська
Oʻzbekcha/ўзбекча
Tiếng Việt
Walon
Winaray
ייִדיש
Vahcuengh
中文
Bân-lâm-gú
粵語
Modifică legăturile
Ultima modificare efectuată la 17:20, ora 22 august 2015.
Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare. Vedeți detalii la Termenii de utilizare.
Politica de confidențialitateDespre WikipediaTermeniDezvoltatoriVersiune mobilăWikimedia Foundation Powered by MediaWiki

Problemesex Sfatul Parintilor
StiriVideoProbleme sexSfaturi sexSanatate sexualaEducatie sexualaHoroscopAltele
2 ложки этой эссенции сжигают 4 кг за ночь. В каждой аптеке >>>
2 ложки этой эссенции сжигают 4 кг за ночь. В каждой аптеке >>>
Шишка на ноге ушла всего за 7 дней! Жми, чтоб узнать рецепт!
Шишка на ноге ушла всего за 7 дней! Жми, чтоб узнать рецепт!
Чтобы ноги и живот резко похудели, пейте по утрам не кофе, а...
Чтобы ноги и живот резко похудели, пейте по утрам не кофе, а...
Свисающий живот уходит моментально! Минус 9 кг за 7 дней, если по утрам...
Свисающий живот уходит моментально! Минус 9 кг за 7 дней, если по утрам...
Пора готовиться к лету, пора ХУДЕТЬ! Всего за 3 дня можно...
Пора готовиться к лету, пора ХУДЕТЬ! Всего за 3 дня можно...
Sponsored by
Educatie sexuala

10 lucruri pe care nu le stiai despre penis
12 septembrie 2014, Vizualizări:
Vizualizari: 38.136, 10 azi
problemesex - despre penis
Tweet
Curiozitatea cand vine vorba despre sex este foarte mare. Daca voiai sa stii mai multe despre penis, dar intotdeauna ti-a fost jena sa intrebi pe cineva cunoscut sau chiar necunoscut, iata acum cateva dintre cele mai fierbinti intrebari despre penis si raspunsurile date de specialistii de la Dr. Pam’s Love Clinic.





1. Penisul nu se mosteneste genetic
Forma, marimea si grosimea penisului nu se mostenesc genetic. Penisul se formeaza in uter, cand hormonii masculi isi fac de cap. Asa ca daca esti nemultumit de "dotari", nu da vina pe tatal tau ci pe… Mama Natura.





2. Penisul "gandeste" singur

Nu degeaba se spune ca barbatii gandesc cu doua capete. Penisul este controlat de sistemul nervos. Asa se explica si erectiile necontrolate sau erectiile de dimineata. Acestea din urma se petrec in urma impulsurilor nervoase din timpul somnului REM.





3. Penisul este programat "sa termine" repede
Nu o lua personal! Sexul a fost conceput pentru perpetuarea speciei. Barbatii au nevoie de numai 3 minute, chiar si mai putin, pentru a-si elibera "mostenitorii". Totusi, barbatii intelepti asteapta pana cand partenera "ii prinde din urma".





4. Daca penisul nu mai devine erect, controleaza-ti inima!
O zi obositoare de munca, stresul iti pot taia cheful de sex, insa daca "problema" persista, ar fi timpul sa-ti faci un control la inima. Disfunctiile erectile sunt primele semne ale unei boli cardiovasculare. Alte cauze ar mai putea fi diabetul sau tensiunea arteriala ridicata.





5. Fumatul dauneaza grav… penisului
Credeai ca fumatul iti afecteaza doar plamanii? Gresit! Fumatul duce la ingustarea vaselor de sange, iar in penis sunt o multime. Daca penisul nu este irigat corespunzator, nici erectia nu va fi pe masura asteptarilor. Daca tii la barbatia ta, iata un motiv in plus sa te lasi de fumat!





Program
Stiri
Filme si seriale
Emisiuni
Vedete
Multimedia


11 lucruri pe care barbatii le fac cu penisul lor in intimitate! Te buseste rasul cand afli
10:21, 11 Aprilie

INCREDIBIL! Aceasta este povestea barbatului FARA PENIS care a facut sex cu peste 100 de femei!

GENIAL! Uite ce spun dintii despre PENISUL lui. Nu te-ai fi gandit niciodata la asta!
Mai des ca femeile, barbatii au o afinitate mai mare pentru organul lor sexual si adesea il mangaie. Pe langa atingerile gentile, acestia mai fac niste lucruri la care sigur nu te gandeai.





Program
Stiri
Filme si seriale
Emisiuni
Vedete
Multimedia


11 lucruri pe care barbatii le fac cu penisul lor in intimitate! Te buseste rasul cand afli
10:21, 11 Aprilie

INCREDIBIL! Aceasta este povestea barbatului FARA PENIS care a facut sex cu peste 100 de femei!

GENIAL! Uite ce spun dintii despre PENISUL lui. Nu te-ai fi gandit niciodata la asta!
Mai des ca femeile, barbatii au o afinitate mai mare pentru organul lor sexual si adesea il mangaie. Pe langa atingerile gentile, acestia mai fac niste lucruri la care sigur nu te gandeai.
close
















Descoperă.ro Descoperă Travel Maratoanele Descoperă DEXcoperă Foto Concursuri
Descoperă. roAbonează-te la newsletter
PRIMA PAGINĂ
D:NEWS
STIINTA
CULTURA
NATURA
LUMEA DIGITALA
SPORTURI
DESCOPERA IN ROMANIA
FB Twitter RSS


Prima pagină › D:News
vezi toate articolele din D:News › D:News
Care este mărimea medie a penisului?

Trimite pe email01.30.2014 |
Care este mărimea medie a penisului? (Foto: Shutterstock.com)
+
ZOOMCare este mărimea medie a penisului?
Galerie foto (1)


De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au încercat să răspundă la întrebarea pe care şi-o pun foarte mulţi bărbaţi: care este mărimea medie a penisului?

Constatările publicate sunt adesea prezentate alături de informaţii de bază privind anxietatea des întâlnită la bărbaţi cu privire la dimensiunea penisului şi eventualele implicaţii ale acestei probleme asupra plăcerilor sexuale.

Adevărul legat de lungimea organului genital masculin şi circumferinţa sa s-ar putea să fi fost afectat de multitudinea materialelor pornografice la care avem acces. De asemenea, aici joacă un rol o altă industrie care le promite bărbaţilor un penis ma mare prin diverse intervenţii de extindere. În plus, trebuie menţionat şi că imaginea pe care o are un bărbat cu privire la organul său genital îl poate face să creadă că penisul său este mai mare sau mai mic comparativ cu al altuia. Acest lucru ar putea fi determinat de modul în care bărbatul îşi priveşte penisul. Privit de sus acesta va părea întotdeauna mai mic decât atunci când este observat din lateral, de exemplu.

Femeilor le pasă mai puţin de mărimea penisului

Grijile pe care şi le fac bărbaţii cu privire la părerea femeilor faţă de mărimea penisului s-ar putea să fie nefondate.

Un studiu publicat în British Journal of Urology International sugera că, în timp ce majoritatea femeilor (85%) erau satisfăcute de mărimea penisului partenerului, bărbaţii continuau să fie nesiguri de asta.

În acelaşi timp, aproape jumătate dintre bărbaţii implicaţi în studiu (45%) îţi catalogau penisul ca fiind mic, deşi oamenii de ştiinţă au concluzionat că astfel de cazuri erau rarisime.

Într-un alt studiu, unde 170 de femei au fost intervievate, s-a constatat că deşi mărimea penisului s-a dovedit a fi importantă într-o oarecare măsură, numărul de femei care considerau că acest aspect ar avea o importantă substanţială era foarte mic.

În timp ce majoritatea bărbaţilor îşi fac probleme de lungimea organului lor genital, femeile sunt mai interesate de diametrul acestuia, indică un al studiu. Mai exact, o cercetare realizată pe 50 de femei active din punct de vedere sexual a indicat că diametrul penisului este mai important în satisfacerea sexuală, decât lungimea.

Când este un penis prea mic?

Probabil că cel mai bun sistem de estimare a mărimii unui penis este cel utilizat de medici atunci când hotărăsc dacă un pacient are sau nu nevoie de augumentare a organului.

Într-o cercetare publicată în Journal of Urology, oamenii de ştiinţă au studiat mărimea a 80 de penisuri „normale din punct de vedere fizic" înainte şi după erecţii induse de medicamentele. Apoi, ei au concluzionat: „doar bărbaţii care au o dimensiune flască mai mică de 4 centimetri, sau una erectilă mai mică de 7, 5 centimetri ar trebui să fie consideraţi candidaţi pentru intervenţii de mărire a penisului".

Care este mărimea „normală" sau medie a penisului?

În urma cercetărilor s-a constatat că lungimea medie a unui penis este de 8, 8 centimetri în stare flască, neerectilă, şi 12, 9 centimetri în stare erectilă.

De asemenea, studiul a scos la iveală că mărimea unui penis erectil nu este corelată cu mărimea penisului în stare neerectilă. Cu alte cuvinte, bărbaţii care au dimensiuni diferite ale penisurilor în stare neerectilă, pot avea dimensiuni diferite atunci când penisurile sunt în stare erectilă.

Aceste constatări au fost susţinute şi de un alt studiu în care specialiştii au studiat 200 de bărbaţi de origine turcă şi care a indicat că „lungimea în stare flască avea o importanţă minoră în determinarea lungimii penisului în stare erectilă".

Cercetarea despre care am menţionat mai sus şi care a determinat mărimea medie a penisului a inclus şi un studiu publicat recent (în ianuarie 2014).

În studiu au fost incluşi mai bine 1.600 de bărbaţi americani. Deşi, specialiştii nu au realizat măsurători fizice independente, bazându-se le măsurăturile făcute de fiecare bărbat în parte, specialiştii estimează că măsurătorile au fost corecte din moment ce subiecţii au primit la finalul studiului prezervative care să corespundă cu mărimea declarată.

Acest studiu a indicat că mărimea medie a penisului este de: 14, 2 cm lungime şi 12, 2 cm circumferinţă (în stare erectilă).

Alte măsurători

În ultimii ani au mai existat şi alte studii care au încercat să determine dimensiunile medii ale penisului. Unul dintre studii, publicat în 2001, a inclus 3.300 de italieni tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani. Astfel, cercetătorii au concluzionat că dimensiunile medii ale unui penis aflat în stare flască sunt: 9 centimetri lungime şi 10 centimetri circumferinţă.

Alt studiu, care a examinat 301 bărbaţi din India a sugerat că în stare flască, dimensiunea medie a penisului este de 8, 2 cm lungime şi 9, 1 cm circumferinţă. În stare, erectilă, studiul a indicat că lungimea medie este de 13 cm şi circumferinţa de 11, 5 cm. La finalul studiului, specialiştii au concluzionat că „există diferite semnificative între dimensiunile penisului observate în rândul subiecţilor indieni şi cele declarate de alte ţări".

O altă analiză, publicată în Nature, cita 16 surse din mai multe surse, prima fiind una de acum mai bine de 100 de ani, publicată în 1899. Pe baza datelor extrase din aceste studii, oamenii de ştiinţă au concluzionat că în stare flască, lungimea medie a penisului variază între 7 şi 10 cm, pe când circumferinţa variază şi ea între 9 şi 10 cm. În stare erectilă, lungimea medie a penisului variază între 12 şi 16 cm, pe când circumferinţa este de aproximativ 12 cm.

Sursa: MNT
Tag-uri: barbati | incercare | intrebare | oameni | penis | raspuns | stiinta | timp
Trimite pe email
Creste pretul carburantilor! Benzina si motorina vor costa...
Citeşte şi
De ce nu au păsările penis? (VIDEO) De ce nu au păsările penis? (VIDEO)
97% dintre speciile de păsări nu au organe genitale externe. Oamenii de ştiinţă au încercat să descifreze mecanismul din spatele acestei ciudate caracteristici, constatând că dispariţia penisului are loc în faze foarte timpurii ale dezvoltării embrionare, sub influenţa unei anumite proteine.
› citeşte mai mult Mâncare din penisuri şi băutură din sânge de şarpe: remediile asiatice pentru creşterea libidoului (GALERIE FOTO) Mâncare din penisuri şi băutură din sânge de şarpe: remediile asiatice pentru creşterea libidoului (GALERIE FOTO)
Ţinând în mâini un penis de cal cu o lungime de o jumătate de metru, chef Xiao Shan declară că delicatesa „este cel mai delicios" ingredient din felul de mâncare despre care se presupune că ar fi un remediu pentru creşterea libidoului.
› citeşte mai mult Prin bizarul Bhutan: penisurile care alungă răul Prin bizarul Bhutan: penisurile care alungă răul
Există o singură ţară pe glob, unde desenarea sau pictarea unor falusuri umane pe ziduri, pereţi, uşi sau chiar ferestre nu este considerată un afront adresat bunelor moravuri şi nici măcar o golănie minoră. Ciudatul obicei este de fapt o tradiţie deosebit de interesantă, cu ramificaţii neaşteptate în cultura, religia şi obiceiurile locale. Nu are nicio legătură cu vulgaritatea sau obscenitatea condamnate de buna cuviinţă a oricărui om cu educaţie minimă. De fapt, este vorba…
› citeşte mai mult Ce trebuie să facă bărbaţii pentru ca soţiile lor să fie fericite? Cercetătorii au descoperit un răspuns surprinzător Ce trebuie să facă bărbaţii pentru ca soţiile lor să fie fericite? Cercetătorii au descoperit un răspuns surprinzător
Bărbaţii care doresc ca soţiile lor să rămână fericite şi să beneficieze de un standard de viaţă superior trebuie să petreacă peste 50 de ore la serviciu în fiecare săptămână, potrivit unui studiu american publicat de curând în revista Social Forces, informează dailymail.co.uk.
› citeşte mai mult Ce riscă bărbaţii care nu dorm suficient în timpul nopţii? Cercetătorii lansează un avertisment Ce riscă bărbaţii care nu dorm suficient în timpul nopţii? Cercetătorii lansează un avertisment
Bărbaţii care dorm suficient în timpul nopţii prezintă un risc cu până la 75% mai redus de cancer la prostată, datorită nivelurilor mari ale hormonului melatonină secretat pe timpul nopţii, au descoperit cercetătorii americani, potrivit dailymail.co.uk.
› citeşte mai mult Masculinitatea are costul ei: ce riscă bărbaţii cu niveluri mari de testosteron? Masculinitatea are costul ei: ce riscă bărbaţii cu niveluri mari de testosteron?
Sistemul imunitar al bărbaţilor este mai puţin eficient împotriva virusurilor precum cel al gripei, iar bărbaţii foarte masculini, care au niveluri mari de testosteron în organism, sunt mai susceptibili de a se îmbolnăvi de gripă.
› citeşte mai mult



Feed RSS Comentarii




Marţi va avea loc cel mai mare eveniment spaţial al anului 2015

Sonda americană New Horizons va trece, marţi, la cea mai mică distanţă de misterioasa planetă pitică Pluto, această "întâlnire" fiind considerată de specialişti principalul eveniment spaţial al anului 2015.
› citeşte mai mult
Astronomii australieni au descoperit o galaxie veche de cinci miliarde de ani

O galaxie situată la 5 miliarde de ani lumină de Terra a fost descoperită cu un telescop performant amplasat într-o zonă izolată din Australia, anunţă un comunicat de presă difuzat luni de agenţia federală de cercetare ştiinţifică din această ţară, 'The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation' (CSIRO).
› citeşte mai mult
Ştiinţa care explică de ce unii oameni aleg să fie într-o relaţie cu cineva care nu se poartă frumos cu ei

Cu toţii ştim pe cineva care este sau a fost într-o relaţie neplăcută, dar care a continuat să se vadă cu partenerul sau partenera, trecând cu vederea felul în care el sau ea se purta. Este frustrant pentru prieteni, care se întreabă de multă ori dacă acelei persoane îi place să sufere. Ştiinţa ar putea oferi, însă, o altă explicaţie.
› citeşte mai mult
Cinci lucruri pe care le putem învăţa de la Grecia Antică despre medicina modernă
FOTO: Wikipedia
Grecii antici sunt priviţi drept fondatorii medicinii vestice, punând bazele medicinii moderne acum mai bine de 2.000 de ani. Cu toate că acum avem o imagine mult mai clară şi mai corectă asupra afecţiunilor şi bolilor, există câteva subiecte la care "înţelepciunea" antică s-ar putea dovedi valoroasă.
› citeşte mai mult
Ce se întâmplă în interiorul unei inimi umane care bate - VIDEO
FOTO: YouTube
V-aţi întrebat vreodată cum arată interiorul unei inimi umane care bate?
› citeşte mai mult
Un experiment psihologic extrem ar putea explica faptele unui criminal în serie

În universităţile americane este o practică obişnuită ca studenţii din anul I să participe la diferite studii pe care le realizează colegii lor din anii terminali pentru lucrarea de licenţă.
› citeşte mai mult
Misterul balenelor eşuate pe o coastă din Scoţia, desluşit după patru ani
FOTO: YouTube
Cu patru ani în urmă, 39 de balene au eşuat pe coasta de nord a Scoţiei. Echipele de salvare au reuşit să salveze mai bine de jumătate dintre ele, dar nimeni nu a ştiut să explice de ce a avut loc acest incident.
› citeşte mai mult
Ce face corpul tău în 24 de ore - VIDEO
FOTO: Science Alert
Corpul uman este uimitor din multe puncte de vedere. O înregistrare arată felul în care tot ce ni se întâmplă pe parcursul unei zile este guvernat de interacţiuni complexe între lumină şi biologia noastră.
› citeşte mai mult
Ce sunt pietrele preţioase?
FOTO: Publimedia/Shutterstock
Pentru a fi considerată piatră preţioasă, o piatră trebuie să aibă anumite calităţi.
› citeşte mai mult
Relaxare totală. S-a inventat hamacul care funcţionează ca un jacuzzi - VIDEO
FOTO: YouTube
Gândiţi-vă la cel mai confortabil şi mai relaxant loc de pe Pământ. Indiferent de ce v-a venit în minte, nici nu se poate compara cu Hydro Hammock, un nou produs creat cu ajutorul crowdfunding-ului.
› citeşte mai mult
Vitamina C din legume şi fructe ne poate scăpa de moarte prematură, arată cele mai noi studii
FOTO: Publimedia/Shutterstock
Concentraţiile ridicate de vitamina C din sânge, datorate consumului de frunte şi de legume, sunt asociate unui risc mai redus al apariţiei bolilor cardiovasculare şi morţii prematură, arată noi studii realizate la Universitatea din Copenhaga şi la Spitalelor Hervlev şi Gentofte.
› citeşte mai mult
Cum roteşte omida un cocon?

Schimbarea prin care trec omizile se numeşte metamorfoză. Primul pas pentru multe omizi din molii este să îşi construiască coconi. Ele le rotesc cu ajutorul unor fire de lichid lipicios, care curge dintr-o deschizătură a buzei inferioare.
› citeşte mai mult
AutoBild
Iată câţi bani strânge CNADNR din taxa de pod de la Feteşti

› citeşte mai mult
Statistici SATI Copyright © 2007-2015 Mediafax Group | Contact | Termeni şi condiţii | Politică de confidenţialitate | About cookies
One.ro
DEZVĂLUIRI din branşă! Ce salariu au Negru, Bartoş, Esca şi Rădulescu la un loc DEZVĂLUIRI din branşă! Ce salariu au Negru, Bartoş,…
Salariile vedetelor de top din România au fost mereu un subiect extrem de comentat de presa mondenă…
Fericire într-o picătură! Vezi ce a lansat o celebră…
Adela Popescu, nuntă în secret cu Radu Vâlcan.…
ZF.ro
5 maşini second hand, premium, până în 8.000 de euro. VIDEO 5 maşini second hand, premium, până în 8.000 de…
CSID.ro
Horoscop estival: vacanţa perfectă în funcţie de zodie! Horoscop estival: vacanţa perfectă în funcţie…
Dar pentru că astrele au grijă să îţi împlinească toate dorinţele, acum poţi afla cum vede…
O piscină pentru elefanţi! VIDEO - Iată cum înoată…
Zahărul: îl consumi zi de zi, fără să ştii!
Dupa Afaceri
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi evada…
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase…
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de România
ProSport.ro
Ultima cu Claudiu Răducanu! "Băi, tu eşti chiar nebun!?" FABULOS! Cum a reacţionat când a fost sunat de un fost coleg de la Steaua Ultima cu Claudiu Răducanu! "Băi, tu eşti chiar…
ANALIZĂ | Simona Halep, "on fire" înaintea US Open.…
Şahtior, Malmo, Valencia, Dinamo Zagreb şi Maccabi…

| Georgescu6968 explică:

Am zis ca fapt divers ca am ejaculare prematura.Problema este ca dupa ce penisul intra in erecție se lasa cam usor.