Sper ca te.au ajutat catusi de putin :*!
Casa de piatra! si sa fie intr-un ceas bun :*
O salată cu de toate!
Toate se taie cubulețe sau mărunt și se amestecă.
Se face inițial o pastă relativ omogenă din roșii, brânza ( dulce, telemea, burduf), unt, cașcaval ras, dar roșiile acresc pasta și de bagă numai când urmează să fier mâncată compoziția.
În pasta asta se pot băga de toate făcute mărunt!
Salam, parizer, slănină, kaizer, diverse alte mezeluri, carne de porc fiartă, carne de pasăre, pește, ciuperci fierte, ouă fierte tari, creier fiert, chiftele sau pârjoale toate tăiate mărunt, pește șprot din conserve, etc.
În asta se pot pune legume tăiate mărunt : roși, castraveți preferabil murați, sfeclă roșie, morcovi, ardei, ardei capia, gogoșari etc.
Dacă ai mai mulți invitați trebuie să împrumuți niște dispozitive de bucătărie, pentru mărunțit și amestecat.
În aceste condiții se poate mărunții și face pastă slănină afumată și amesteci slănină afumată făcută pastă cu ficat fiert și tocat f mărunt și asta va fi ca un fel de pateu de ficat.
Faci piureu de cartofi, mămăligă moale sau nu foarte tare și fierbi foarte bine orez ca să fie foarte moale, și faci o pastă nr 2 din ficat tocat, slănină tocată, ouă fierte tare tocate, orez, mămăligă și piure de cartofi în care iar bagi tot ce vrei tu să bagi dar mărunțite.
Pui la murat varză de vară și este gata până atunci.
Faci niște sarmale reci, care nu văd focul, mici din varză murată în care bagi din cele 2 compoziții cu bucățele tocate din de toate.
În mijloc pui salată de vinete, salată de icre și ce vrei tu și mai pe mijloc iar mai spre margini, sarmalele reci cu cele 2 compoziții iar la margine, se văd foi de salată verde tăiate felii, roșii tăiate felii etc
Poți să complici treaba și să faci niște șnițele mici cu cașcaval, și cu creier.
Sau să faci niște șnițele mici din amestecuri de mezeluri și diverse tipuri de carne fiartă anterior și ciuperci fierte anterior.
Poți modifica în orișice direcție acum, în funcție de imaginație și de gustul mesenilor!
Le poți lăsa și ca pastă nu să le dai aspect de sarmale învelite în varză murată, cum vrei tu așa le faci!
Eu în locul tău aș gândii mai pragmatic și aș renunța la nuntă, că dacă o faci la local costă mult și mâncați porcăriile ălora, iar acasă este prea mare balamucul!
Deci aș sparge nunta în 3-4 -5 petreceri cu ocazia căsătoriei.
1...Pentru rudele apropiate
2...pentru colegii tăi de muncă!
3...pentru colegii lui de muncă!
4 ...pentru prietenii de familie, care nu sunt colegi de muncă!
Și aceste petreceri vor fii la voi acasă, deci cu cheltuieli minime!
Ordinea trebuie să dea dovadă de pragmatism, la început trebuie invitați colegii de muncă și șefii și patronii și apoi prietenii și la urmă rudele apropiate sau cum stabiliți voi!
Spărgând în mai multe petreceri ocazionate de căsătorie nu mai trebuie să închiriați localul și ai pachete de 5-10 musafiri, care nu este ceva imposibil de realizat, practic.
În orișice carte de bucate, poți găsii idei, pentru așa ceva.
1 aperitive: salam de Sibiu (30 gr.), pastrama de porc (30 gr.), cascaval (50 gr.), telemea de oaie (50 gr.), rosie umpluta cu salata de vinete (1 buc.), rulou de sunca umplut cu salata de cruditati (80 gr.), salata de icre de crap pe lamaie (30 gr.), masline (3 buc.), cruditati (30 gr.)
*gustare calda: file de salau cu sos Meuniere (150 gr.), cartofi natur si lamaie (200 gr.)
*sarmalute in foi de varza si / sau in foi de vita (5 buc.), mamaliguta, smantina, ardei iute (200 gr.)
*friptura de porc, piept de pui la gratar (150 gr., 150 gr.), cartofi prajiti (200 gr.), salata de vara
*tortul miresei, inghetata (150 gr., 100 gr.)
*bauturi incluse: 2 cafele, 1, 5l. apa minerala, 1l. suc racoritor, 1 sticla vin
*altele: alune, fructe, paine
2 aperitive: salata de boeuf cu carne de vitel (50 gr.), rulou de sunca cu mozzarella si sparanghel (50 gr.), ciupercute (champignons) umplute cu pate de ficat de gasca (50 gr.), fructe de mare in aspic (30 gr.), tartine cu icre negre (25gr.), ghiudem (25 gr.), asortiment de branzeturi (Camembert Bleu, Mozzarella Boccancino, Schweitzer) (75 gr.), cruditati (25 gr.), masline verzi (2 buc.), gogosari (25 gr.);
*gustare calda: somon la gratar (75 gr.), bulete de cascaval (75 gr.), broccoli gratinat cu morcovi si unt, ciuperci soté (150 gr.)
*friptura: muschiulet de mistret (100 gr.), carnaciori proaspeti de caprioara (100 gr.), cartofi gratinati cu cascaval (200 gr.), asortiment de muraturi
*desert: tortul miresei (100 gr.), parfait de ciocolata (100 gr.), fructe exotice
*bauturi incluse: 2 cafele, 1, 5l. apa minerala, 1l. suc racoritor, 1 sticla vin
*altele: cocktail de alune; asortiment de chifle (alba, neagra cu seminte, graham)
3 aperitive: salata de fructe de mare cu ulei de masline si lamaie (75 gr.), icre negre (30 gr.), selectie de branzeturi cu ananas - Cammembert, Mozzarella, Gorgonzola, Foccacia (75 gr.), masline (30 gr.), rulou de somon fume umplut cu salata de cruditati (75 gr.)
*gustare calda 1: Calamari pane cu sos de mustar dulce si nuca de cocos (100 gr.), legume sote cu rozmarin si lamaie (150 gr.)
*gustare calda 2: ficatei de pui cu ciuperci si sos de vin alb (150 gr.) cu garnitura de cartofi cu unt, mozzarella si smantina (150 gr.)
*friptura: coaste de miel si file de vitel la gratar cu garnitura de cartofi natur (100 gr., 100 gr., 200 gr.), cu sparanghel, sos de usturoi, ciuperci si vin rosu, ulei de masline
*desert: sorbet de lamiie, tortul miresei cu inghetata (75 gr. / 150 gr. plus 75 gr.)
*bauturi incluse: 1 cafea sau capuccino, 1, 5l. apa minerala sau plata, 1l. suc natural, 1, 5l. suc racoritor, 1, 5 sticla vin, 200gr. whisky/campari/cinzano
*altele: alune, fructe, chifle