anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am nevoie de ajutor! scuze de categorie

azi am crezut ca morsad

am fost la strand si m-au aruncat 2 tipi in apa si nu am apucat sa matin de nas si mi-a intrat apa in nas cu o presiune foarte mare cand sa ma ridic am auzit un sunet ascutit si cand sa ma ridic ma simteam ca pe alt alume vedeam strandul cu capul in jos sau cel putin intr-o parte nu ma puteam ridica ma intepau foarte rau urechile nu puteam sa strig dupa ajutor simteam ca nu mai am mult si lesin dupa aia a mai sarit unu peste mine nu ma puteam ridica din nou vedeam intr-o parte lumea si nu puteam sa inot pana la urma am tot incercat sa inot pana la marginea bazinului sa merg si simteam o ameteala puternica si ma dureu urechile parca m-a injunghiat cineva in elesad

acum nu aud bine deloc si ma dor foarte rau credeti ca am facut otita?

n-am facut niciodata, si nu stiu ce sa fac pentru ca trebuie sa-mi fac programarea la doctor doar maine pentru ca azi nu mai poate si pana ma trimite la o policlinica simt ca mor crying(ma dor ingrozitor

Răspuns Câştigător
| tibyramos a răspuns:

Prin ceva asemanator am trecut si eu( cu usturimi in nas de nu mai puteam respira si dureri in urechi de simteam ca bușesc) insa stiu ca trece... otita stiu ca se face daca pentru mai mult timp se "pastreaza" apa in interioarul urechii si daca stai intr-un mediu rece, vant sau te prinde curentul. Mi s-a intamplat la mare sa imi intre apa in urechi si incepuse sa ma doara foarte tare(cred ca mai tare cea dreapta iar cand apasam putin sub ea era o durere foarte nasoala si s-a desfundat cred ca dupa 3-4 zile, timp in care puneam niste picaturi speciale, stand pe o parte si asteptand sa-si faca efectul. daca puneam in dreapta ma culcam pe partea stanga si tot asa) dar intr-adevar ar trebui sa treci pe la medic!; eu cred insa ca nu ar trebui sa intri in panica pentru ca la multi se intampla chestii din astea.

| anonim_4396 explică (pentru tibyramos):

Am fost la urgenta pentru c ama durea de imi dadeau lacrimile si de obicei nu sunt o persoana asa sensibila la dureri si am avut de astepta 2 ore si aproape mi-a trecut durerea si cu chiu si vai doctorita s-a uitat a apasat cu degetele sub ureche da rnu ma durea ci ma durea in interios si spunea ca nu am nimic pana la urma mi-a prescris ceva si a spus ca am avut reactie otica acuta deci nu chiar otita dar pe aproape si ma bucur ca totusi am fost la urgenta decat sa mai astept pana mi se fac eprogramare apoi sa fiu trimisa la ORL chiar daca cele de acolo au fost cam dure cu mine...si le-am povestit si faz acu strandu si au spus ca probabil am avut si un fel de soc ba chiar era sa ma inec numai ca am fost tar esi nu m-am lasat

| tibyramos a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum a spus și oana, otita nu se instaleaza imediat dupa ce ai facut o baie(la piscină, mare) dar e bine că ai fost la spital și sper să-ți treacă

Sper si eu sa treaca dar fazai ca eu cred ca mi-a trecut si nu mi s-a spus pana cand trebuie luat tratamentul dar eu ma simt in regula cu exceptia ca o ureche e infundata si nu-si revine nu ma doare nu nimic eu am problema ca uneori mi se face dop de ceara si im idesfund singuracu seringa fara ac si apa calduta dar nu stiu daca am voie si nu stiu ce sa facsad

Am mai auzit de metoda asta și nu cred că este rea...eu cum ți-am spus mai sus, mi-am pus niște picături speciale(și cu alea a durat câteva zile până am simțit complet desfundată urechea; dar toate întrebările astea trebuia să i le pui medicului( să ți minte pe viitor, cât se poate, niciodată să nu pleci de la spital până nu ești mai mult decât lămurită în caz cu ceva... întrebarea niciodată nu costă așa că unde nu știi și e mai ales ceva legat de sănătate întrebi)

Da dar faza-i ca atunci imierau ambele urechi infundate si nu stiam ca am vreo problema numai cu una dintre tratamentul nici nu-lmai iau ma simt perfect ok dar acea ureche pare a fii infundata cat de putin dar e sacaitor si cred ca o sa incerc sa fac asta cu seringa si a mers de fiecare data cu succes si mi se pare mult mai ok decat sa stau dupa rpogramari si la coada cu doctorii astia cand pot face acasa doar ca eu ma gandesc sa nu agravez cu ceva dupa tot ce mi s-a intamplat big grin

Eu nu-ti spuneam neaparat sa te programezi doar sa intrebi ce ai putea face acasa...si nu cred ca se mai poate agrava decat sa se rezolve si atat(problema e, cum ti-am spus sa nu ramana mai mult timp apa acolo si stand in frig sau curent sau alte chestii care ti-ar produce infectie si poate chiar otita) dar trece la fel cum a trecut pana acum; pana la urma daca stai sa te gandesti, daca te duci de 10 ori la piscina de 10 ori ti se poate intampla si de 10 ori se poate rezolva...

Am rezolvat faza cu seringa si aud foarte bine acum si nu mai am nimic... fazai ca n-am facut niciodata otita si nici de tata asta nu a fost o trita a fost ceva gen preotitalaughing dar ma bucur ca am scapat...pt mine sanatatea e foarte importantabig grin

Ok, mă bucur că ți-a trecut discomfortul! și îți dai seama, cine poate spune că pentru el sănătatea nu e importantă(dar problema e ca ne dam seama cat de importanta este atunci cand nu o avem-și uneori sa nu fie prea tarziu)...ms pentru fundă! happy

Da asta asa e. eu o consider cea mai importanta :X nu ai pentru ce

11 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Daca faceai otita nu aveai in cateva secunde aceste simptome.Mergi la doctor, nu vreau sa te speri, dar nu e deloc ok ce ai patit.Sanatate!

| anonim_4396 explică (pentru Oana92):

Am reactia otica acuta nu-i asa grav e ceva ce previne inaintea otitei adica daca mai stateam as aputeam face..acuma iau tratamente am fost si la urgenta de durere stiam ca nu e ok oricum ma bucur ca am mers si am facut rost de tot ce-mi trebuie