| Ianis2000gv a întrebat:

Salut
Am o MARE problema și vreau să mă ajutați cu un sfat daca se poate

Am 25 de ani și iubita mea tot 25

Sunt împreuna cu ea de un an și astăzi am fost la părinții mei împreuna cu ea

E a7-8a oară când o aduc acasă si mama mi-a reproșat fara sa fie iubita mea prin zona că nu i place că m-am cuplat cu ea...că nu știe să facă aia.că nu știe să facă aia lalta..chestii din astea mama-noră

Când am revenit acasă iubita mea mi-a spus:

,,-Nu știu de ce dar cred că mama ta nu mă place"

Nu știu ce să spun în acest caz..probabil mama mea i-o fi spus ceva.dar nu vrea ea să-mi spună.

Eu nu vreau sa fiu împotriva nimănui.îmi iubesc mama dar și iubita

Sper să mă căsătoresc cu aceasta femeie în viitor

Cum am spus și mai sus nu vreau fiu împotriva nimănui și vreau să fie bine pentru toată lumea

•M-am gândit la asta ca sa fie bine pentru toți:

,, Iubita mea mi-a spus că ar vrea sa ne mutăm la București pentru că am avea mai multe oportunități, iar eu am refuzat atunci când am auzit"

Dar mă gândeam că dacă am pleca amândoi acolo ar fi mai bine pentru că e o anumită distanță între părinții mei și mine

O sa ne vedem puțin mai maxim 1 data pe luna.

Așa cred că ar întelege și mama că e decizia mea cu cine umblu și nu contează că iubita mea nu știe să facă xyz

E adevărat că poate nu gătește ea cel mai bine, poate nu știe să facă nu știu ce...dar suntem în 2025..acum tinerii își fac mâncare când vor ei. bărbat, femeie.fac curățenie împreuna, comanda mâncare..nu mai trebuie să facă femeia tot

Vreau sa-mi spuneți dacă planul meu e bun
Mă gândesc că poate aceasta distanta o va face pe ea sa realizeze ceva iar iubita mea nu va mai fi presată de mama că trebuie să fie cum vrea ea

Poate suna puțin cam așa.că țin mai mult cu iubita mea dar altă soluție n-am găsit.mie mi se pare că e egalitate pentru toți

Mai am o sora de 28 de ani și ea nu a avut probleme de genul când a venit cu cumnatul meu acasă.îi dădea cele mai bune preparate și mânca că un rege.

•Vreau sa-mi spuneți dacă e bine cum gândesc sau daca nu să-mi spuneți voi ce să fac
•Ati avut întamplari similare?

Ofer funda la cel mai bun răspuns

8 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Îmi place că ai mentalitatea sănătoasă, cum că nu doar femeia trebuie să gătească, pe bune că ești băiat bun, așa zic și eu că e mai bine să te muți de lângă părinți tăi, nu ei decid cu cine să fi împreună.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Planul tău este bun. Distanța ar putea ajuta la reducerea tensiunilor și la clarificarea relației dintre voi și părinți. E normal să îți susții iubita, mai ales dacă vrei un viitor cu ea. În același timp, încearcă să ai o discuție calmă cu mama ta, explicându-i că alegerea este a ta și că vrei respect pentru partenera ta. Important e să îți construiești propria viață, fără să te lași influențat de prejudecăți.
Din nou: ALEGEREA E A TA și dacă o să-ți pese mai mult de alții sa nu ii răcești...o sa regreți.
Eu sunt fată, am 20 de ani și am rupt legătura cu părinții fiindcă nu u vrut sa am o relație, dar acum amde 4 ani o relație sănătoasă și creștem unul lângă celălalt in orice plan(emoțional, financiar etc)

| mihai69 a răspuns:

Dacă te însori cu fata aia, voi veți deveni o familie. Părinții voștri vor fi familii diferite și nu trebuie lăsați să-și bage nasul într-a voastră, așa cum nici voi nu vă veți amesteca în treburile lor. (Sper).
Indiferent unde veți locui.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sigur ai 25 de ani?
Povestesti ca un adolescent de 15 care inca mai da fuga la mama sa-l tina in brate.

Nu, nu trebuie sa fie nici o egalitate.
Iti vei intemeia familia TA, veti avea casa voastra, viata voastra, iar sotia ta va deveni cea mai importanta femeie din viata ta.
Bineinteles ca mama ramane mama, asta nu poate schimba nimeni niciodata.

Cel mai sanatos este sa te separi de parinti la varsta asta. Indiferent ca ai sau nu iubita, ai nevoie sa devii independent.
Ai nevoie sa iei singur decizii. Nu sa o intrebi pe mama, nu sa intrebi pe TPU cum sa-ti traiesti viata.

Esti baiat mare!

| Ianis2000gv explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

In primul rand mersi pentru acest mesaj atât de nu știu cum să spun..cu o atitudine așa mai,, agresiva"

În al doilea rând nu stau cu părinții.ei stau la țara iar eu stau cu chirie la oraș cu iubita mea, am terminat facultatea, am job..nu depind de ai mei

| Ianis2000gv explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Și da..am 25 de ani. abia împliniti pe 3 Februarie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Ianis2000gv):

Agresiva?
Nu! Este un mesaj "verde-n fata" daca vrei, dar nu e agresiv. Agresivi sunt altii pe aici si iti dai seama dupa limbaj.

Te simti agresat... e si asta un indiciu ca esti cocolosit.
O tema de gandire!

| sweetys a răspuns:

Mama ta și-a trait viata, acum e randul tau, daca ai ganduri de viitoar cu fata asta, mama ta ar trebui sa ajunga pe locul 2. Toate se invata la timpul lor, întotdeauna va exista o discutie soacra/nora, sau pur si simplu prin comportamentul mamei tale ea simte ca nu este dorita. Cel mai bine este sa va mutati, ca la București, Craiova, Tenerife, dar sa existe o distanta intre voi. Nici eu nu gatesc foarte bine si majoritatea le fac dupa Jamila, atata timp cat e mancabila mancarea nu vad care e problema, o sa faca azi, maine, peste o luna si ii va iesi din ce in ce mai bine. Nu ai nevoie de o servitoare in casa ci de o sotie cu care sa faci echipa. Iti iese tie mai buna ciorba, o faci, poate ei ii iese tocana mai bine. Iar tu ca barbat trebuie sa iti aperi iubita si sa nu o lasi sa fie tinta celor din jur.
Nu poti cataloga un om dupa mancare, ca degeaba iti gateste daca nu te iubeste si respecta si mai gateste si pe la altul.
Eu i-am zis lu al meu ca nu imi pasa de soacră-mea, daca el ma iubeste. Primele dati cand am fost la el, eram dupa sch 3 si ajungeam mancam si dormeam. I-am facut cea mai buna impresie?
Acum ma duc ca la mine acasa, stiu ca ea ma accepta datorita lui, nu ca ii sunt eu draga.