Eu știu că n-ai voie să oprești și să reiei așa contraceptivele când îți vine ție... ai vorbit și tu cu un ginecolog de asta sau ai făcut așa de capu tău?
Pentru ca protectia contraceptiva oferita de pastilele AC sa EXISTE si sa fie CERTA, REALA si absolut SIGUR instalata in organism, administrarea PRIMEI pastile AC de pe blister/folie se poate face NUMAI/DOAR in primele 5 (cinci) zile ale noului ciclu menstrual care incepe odata cu PRIMA ZI DE MENSTRUATIE.
Pentru ca protectia contraceptiva sa fie in mod sigur instalata si 100% eficienta, este stabilit stiintific si medical si indicat ca niciodata PRIMA PASTILA AC de pe un nou blister/folie sa nu se foloseasca DUPA crea de a 5-a zi a ciclului menstrual.
In concluzie, daca in acest moment ciclul menstrual a ajuns la mai mult de 5 zile fata de prima zi de menstruatie, in acel caz atat posibilitatea cat si probabilitatea ca pastilele AC sa-si mai faca efectul este mai mic de 50% si din acest motiv chiar si daca iti vei administra CORECT pastilele AC, zilnic si la aceeasi ora, tot va exista posibilitatea de a se forma sarcina intr-o proportie de circa 50%, in cazul in care va ajunge sperma in vagin.
Pentru a NU avea probleme care sa-ti provoace ''dureri de cap'' chiar foarte mari, este indicat sa astepti pana in momentul in care va incepe urmatoarea menstruatie si atunci in prima zi de sangerare sa incepi sa folosesti prima pastila AC de pe blister. Pentru a nu avea surprize neplacute va trebui sa folositi in mod OBLIGATORIU prezervativul pana cand se va termina actualul ciclu menstrual. Poti fi convinsa ca NU este un raspuns la misto.
Eu cand folosisem prima data contraceptive, chiar nu aveam menstruatie, adica nu eram in perioada menstruatiei si nu am avut nicio problema.Am avut atunci contact sexual dupa a treia pastila.Nici pe prospect nu a specificat ca trebuie luata in prima zi de ciclu...Eu folosesc Rigevidon 21+7.
Daca ai fi citit cu suficient de multa atentie si mai ales in intregime prospectul producatorului de medicamente care insoteste in mod obligatoriu orice medicament, ai fi fost INFORMATA CORECT in privinta MOMENTULUI si a MODULUI in care se utilizeaza/folosesc aceste pastile contraceptive :
3. CUM SA LUATI RIGEVIDON 21+7,
Doza zilnica este de un drajeu. Trebuie sa incercati sa luati pilula aproximativ la aceeasi ora, in fiecare zi. Vi se va parea mai usor sa luati drajeul fie seara tarziu, fie dimineata devreme.
Inghititi fiecare drajeu intreg, cu o cantitate suficienta de apa, daca este necesar.
Fiecare cutie de Rigevidon 21+7 contine 1 blister a 21+7 drajeuri sau 3 blistere a 21+7 drajeuri. Un blister contine 21 drajeuri albe si 7 drajeuri maro. Drajeurile maro (placebo), nu contin hormoni.
Urmarind directia indicata de sageata inscriptionata pe blister trebuie sa luati cate un drajeu in fiecare zi timp de 21+7 zile pana cand blisterul este gol.
In timpul celor 7 zile cand luati drajeurile de culoare maro, in ziua 2 sau 3, veti avea/va porni o sangerare menstruala lunara.
In continuare, incepeti urmatorul blister – chiar daca sangerarea nu s-a oprit. Cat timp luati corect Rigevidon 21+7, veti incepe intotdeauna fiecare nou blister in aceeasi zi a saptamanii si mereu sangerarea menstruala va incepe in aceeasi zi a ciclului (care va fi a 23-a sau a 24-a zi ).
Atunci cand nu s-au folosit pastile AC orale in timpul ciclului menstrual precedent, PRIMUL drajeu/pastila AC se foloseste in PRIMA ZI a menstruatiei fiindca aceasta este prima zi a ciclului dumneavoastra – ziua cand incepe sangerarea menstruala. Urmariti directia indicata de sageata si continuati sa luati un drajeu pe zi, pana cand blisterul este gol.
IMPORTANT,
Daca incepeti in ziua 2-5 a ciclului menstrual, trebuie sa folositi si o metoda contraceptiva suplimentara, cum este prezervativul, in timpul primelor 7 zile de utilizare a pastilelor dar aceasta regula se aplica numai pentru primul blister.
INSTRUCTIUNILE PRODUCATORULUI ACESTUI MEDICAMENT sunt prezentate in prospectul care insoteste produsul in fiecare cutie, dupa cum urmeaza :
https://www.catena.ro/prospecte/prospect-rigevidon-21-7-x-28-draj
https://www.anm.ro/_/_PRO/pro_556_20.02.08.pdf
CalinGabi întreabă: