| ravan a întrebat:

Salut, am o oarecare frica sper ca ma puteti ajuta, sunt baiat si am o iubita, am avut contact sexual primadata cu ea in data de 18 noiembrie ( acum 12 zile) ea fiind virgina, apoi in data 21, si 26, toate fiind neprotejate, de 2 zile se plange ca o doare burta nu stomacul, si are frisoane, si cica azinoapte I-a venit sa vomite, nu stiu mi se pare ca si la sanii au avut loc ceva schimbari aici ma refer parca sunt mai tari, sau probabil mi se pare cum sunt sceptic sa nu fie vorba de o sarcina, dar nu prea cred adica mereu cand ejeculam, era in afara vaginului nu cred sa fi scapat, sunt sanse dupa simptome sa fie vorbe de sarcina? Si daca da, exista intrerupere de sarcina pe baza medicamentoasa?

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E prea devreme sa aiba simprtome de sarcina, deci probabil simptomele sunt date de teama de sarcina. Chiar daca esti 100% sigur ca ai ejaculat afara (si ai multa experienta care sa iti sustina siguranta, fiindca incepatorii, in primii 4-5 ani de activitate sexula pot scapa fara sa simta picaturi de sperma minuscule, mai ales in ultimele 2-3 minute inaintea ejacularii), tot raamne un risc de sarcina de cam 30% (e maxim la dezvirginare, dupa cum stii).
Deocamdata va trebui sa asteptati, dupa ce trec 21 de zile de la ultimul contact sexual neprotejat poate face un test de sarcina din prima urina de dimineata si o vizita la ginecolog.
Nu e cazul sa te gandesti deocamdata la avort. Intai trebuie sa vedeti daca este insarcinata. Apoi, daca este intr-adevar (totusi, 30% nu este foarte mult), trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta ca sa salvati viata copilului vostru. Intai sa va ganditi foarte bine daca nu il puteti creste voi, apoi sa vorbiti cu parintii vostri, cu familia voastra, cu preoul vostru, cu asistenta sociala de la primarie si sa cautati o varianta de adoptie. Si abia dupa ce vorbiti cu ste de persoane si faceti toate sacrificiile posibile, daca tot e imposibil sa pastrati copilul, va veti gandi la avort.
Exista avort medicamentos, ginecologul va poate spune mai multe. Are niste recomandari foarte stricte, paienta trebuie sa aiba o anumita varsta si este rar recomandat la prima sarcina (de obicei daca femeia nu a nascut in prealabil, se produce avort incomplet care impune chiuretaj si care poate duce la pierderea uterului sau la moartea pacientei). Ginecologul va sti sa va spuna daca are recomandare de avort medicamentos sa nu.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a putea primi un raspuns catusi de cat corect sunt necesare cateva date certe exacte fiindca din cele prezentate de tine nu se poate trage nicio concluzie. Prima data este necesar sa fie precizata prima zi a ultimei menstruatii avute, data la care ar trebui sa inceapa urmatoarea menstruatie, daca ciclurile menstruale sunt REGULATE sau NEREGULATE, si care este lungimea ciclurilor (nu a menstruatiilor). Deoarece au trecut doar 12 zile de la data primului contact sexual, NU este POSIBIL sa apara absolut nici un fel de simptom de sarcina fiindca este IMPOSIBIL asa ceva deoarece chiar daca s-ar fi reallizat fecundarea ovulului chiar din primul contact sexual, pana in acest moment NU SE PUTEA REALIZA inradacinarea/fixarea ovulului in UTER/ENDOMETRU deoarece acest lucru se produce doar dupa trecerea a minim 9-10 zile de la fecundarea ovulului. In concluzie in acest moment se poate afirma ca din punct de vedere stiintific si medical NU POT EXISTA SIMPTOME DE SARCINA. De asemenea fara datele cerute NU SE POATE FORMULA UN RASPUNS, in afara de simple presupuneri sau pareri subiective fara nicio valoare. Atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se fi putut forma o sarcina nu se poate exclude din moment ce contactele sexuale au fost neprotejate, iar tu neavand experienta sexuala foarte mare nu poti garanta ca ai fost 100% capabil de a-ti coordona, controla si retine perfect ejacularea. In cazul in care se formeaza si instaleaza o sarcina in uter evolutia acesteia se poate face doar printr-o intrerupere de sarcina adica un avort care poate fi medicamentos, chirurgical sau prin aspirare si se poate efectua dupa momentul in care sarcina are minim 4-5 saptamani. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

S-ar putea ca acele dureri si simptome de care vorbesti sa fie din cauza dereglarilor hormonale care apar in urma primului sau primelor acte sexuale. Asteptati sa treaca 21 de zile de la ultimul act sexual, faceti un test de sarcina si acesta va va spune daca este sau nu gravida.

| LexiEla a răspuns:

Si lichidul seminal (al barbatilor) poate duce la sarcina. Dupa simptome e gravida, dar ca sa stii ca simptomele apar dupa 2 săptămâni.

| Cristyan_Doru_1984 a răspuns:

Nu e insarcinata e normal sa o doara mai ales ca a fost virgina