Simptomul asa numitei ''ejacularii precoce'' din punct de vedere medical este considerat a fi de fapt o disfunctie sexuala fiindca : are anumiti factori de risc, prezinta situatii patologice si/sau fiziologice care predispun individul la aparitia acestui simptom. Cauzele reale NU sunt pe deplin stabilite.
In randul tinerilor adolescenti (dar numai in cazul lor) de regula se produce de fapt asa numita ''ejaculare rapida'' care se manifesta in majoritatea cazurilor imediat dupa instalarea unei stari de excitatie intensa indiferent de natura factorului excitant.
O astfel de ejaculare incontrolabila, are loc atunci cand aparstari mult prea intense de excitatie /de surescitarii), a unor cazuri de abstinenta prelungita, dar mai ales in cazul tinerilor adolescenti, din cauza neinceperii vietii sexuale si implicit a lipsei lor de... experienta sexuale. Se considera ca NUMAI dupa trecerea unui anumit timp fata de momentul de incepere a vietii sexuale si DOAR in urma intretinerii de contacte sexuale constante, cat mai numeroase si mai ales ca acestea sa fie intretinute cu una si aceeasi persoana se va obtine experienta sexuala necesara pentru a putea coordona, controla si retine ejacularea pe o perioada dorita. Doar daca se procedeaz astfel, in majoritatea cazurilor procesul de ejaculare se stabilizeaza devenind una normala. In prezent nu exista pe piata/comert niciun medicament sau produs/preparat pentru tratarea acestei afectiuni care conform studiilor/cercetatorilor se pare ca afecteaza 1 din 3 barbati. Astfel, reiese ca in acest moment singurele tratamente de "specialitate" si cu adevarat eficiente se reduc la eventuale sedinte de consiliere psihologica si/sau folosirea unor antidepresive. Insa in cazul tau (particular) in mod garantat o iubita adevarata, unica ar reprezenta tratamentul adecvat fiindca numai prezenta/existenta ei, te va "vindeca" si scapa definitiv de toate necazurile actuale. Multa sanatate!
Masturbarea nu produce ejaculare precoce. Sursa: Strassberg, Donald S.; Mackaronis, Julia E.; Perelman, Michael A. (2015). „Sexual dysfunctions". În Blaney, Paul H.; Krueger, Robert F.; Millon, Theodore. Oxford textbook of psychopathology (în engleză) (ed. Third). NY: Oxford University Press. pp. 441–442. ISBN 9780199811779. OCLC 879552995.
Se rezolva cu timpul, nu te mai stresa. Toti barbatii au problema asta, ceea ce vezi in filme se realizeaza cu mult antrenament, pastile, si multe cuturi.