| aLinux a întrebat:

Salut.
am o relatie de. 4 ani, doar ca relatia mea este cam proasta sa explic, sunt prea multe certuri, nu prea ne mai intelegem, acum 2 luni am intalnit o fata si ne intalnim tot mai des, ne intelegem foarte bine, chiar pot sa zic ca am trecut la urmatorul pas si e tot OK, dar nu stiu ce sa aleg, daca aleg relatia de 4 ani. poate ajungem la o cearta si ne despartim ca sunt zile cand ajungem la certuri urate din cauza ca cineva nu e de acord cu vreo decizie. "fata" pe care am cunoscut-o e asa de calma ca mine, moale si ma inteleg "incredibil", si ma intelege si ea pe mine si ma place asa cum sunt.
As dori un sfat ce sa fac! Pe cine sa aleg. mie imi tot sta in cap de cateva zile sa las relatia de 4 ani ...cu ceva care ma inteleg mai bine, doar ca problema i poate o sa ma doara sau nu, acum nu am nimic, nu simt nimic decat pentru cealalta fata.

Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

Este foarte greu sa stim ce simte inima ta! Problema este ca trebuie sa alegi, pentru ca e posibil sa le pierzi pe amandoua.Totusi tine cont ca intr-o relatie stabila trebuie si sentimente, si intelegere, si toleranta, si preocupari, si interese comune.Se merge impreuna pe un singur drum, cu aceleasi bagaje!

11 răspunsuri:
| evilkiss a răspuns:

In viata trebuie sa mai si risti, in ambele cazuri este totusi un risc:
o relatie de 4 ani inseamna totusi sentimente investite de o parte si de alta, dar apar si unele divergente, e posibil ca dupa 4 ani sa va dati seama ca nu sunteti compatibili, cei drept este groaznic sa stii ca mai vine o zi si iar te certi, dar nu uita si clipele frumoase petrecute impreuna...
iar a 2a din cate spui te intelege, uneori sa stii ca tot ce este nou ti se mare mai bun, mai frumos si mai dulce, la inceput toti acceptam orice si ni se pare ca nu este atat de iesit din comun.
Sfat:luati o pauza(asta nu inseamna ca tu te arunci in bratele celei de-a 2a, si ea la primul gasit)asa va puteti da seama care bate in retragere

| mgtow a răspuns:

Bagata la ce e bine si ce e rau lasa-l la gunoi

| danielagoldica a răspuns:

Lasa relatia de 4 ani pentru ca a devenit banala si orienteaza-te spre asta noua.Chiar nu ai nimic de pierdut.Pana te insori trebuie sa cunosti mai multe fete doar asa capeti experienta. Ce inseamna sa stai 4 ani intr-o relatie?

| chocolizzz a răspuns:

Nu trebuie sa te simti vinovat, pentru sentimentele ce le nutresti pentru cealalta fata, ce abia ai cunoscut-o! De multe ori, cu sau fara vina noastra intervine rutina intr-o relatie, iar in clipa in care tu simti ca nu mai esti fericit, implinit alaturi de tipa cu care ai fost 4 ani, m-i se pare corect atat fata de tine cat si fata de ea sa pui punct, si sa o iei de la capat cu alta persoana!
Nu te complace intr-o situatie dureroasa atat pentru tine cat si pentru ea, doar de dragul anilor petrecuti impreuna.Cu siguranta certurile si vorbele grele dintre voi, nu va face placere niciunuia dintre voi!
Nu te gandi ca poate vei suferi, macar vei avea certitudinea ca ai incercat si alaturi de la persoana sa fii fericit, indiferent de ce vei simti pe viitor!
Eu iti doresc mult succes, indiferent de alegerea pe care o vei face, gandeste-te care dintre ele iti poate aduce fericirea!

| chocolizzz a răspuns:

Nu trebuie sa te simti vinovat, pentru sentimentele ce le nutresti pentru cealalta fata, ce abia ai cunoscut-o! De multe ori, cu sau fara vina noastra intervine rutina intr-o relatie, iar in clipa in care tu simti ca nu mai esti fericit, implinit alaturi de tipa cu care ai fost 4 ani, m-i se pare corect atat fata de tine cat si fata de ea sa pui punct, si sa o iei de la capat cu alta persoana!
Nu te complace intr-o situatie dureroasa atat pentru tine cat si pentru ea, doar de dragul anilor petrecuti impreuna.Cu siguranta certurile si vorbele grele dintre voi, nu va face placere niciunuia dintre voi!
Nu te gandi ca poate vei suferi, macar vei avea certitudinea ca ai incercat si alaturi de la persoana sa fii fericit, indiferent de ce vei simti pe viitor!
Eu iti doresc mult succes, indiferent de alegerea pe care o vei face, gandeste-te care dintre ele iti poate aduce fericirea!

| GyeBaek a răspuns:

Pai daca te certi cu acea fata sigur cand va veti desparti vei superi mult mai lult ca risti sa le pierzi pe amandoua deci alege-o pe cea pe care ai cunoscut-o acum sfatul meu eu asa as fi facut

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Mey omule, dar tu crezi ca peste 4 ani cu ''fata noua'' n-o sa ajungeti si la certuri?hee hee

Hai ca esti nerealist!

La orice inceput de relatie toti ne tinem defectele cat mai departe, pastram aparentele.Macar cu actuala ai habar cum e, cine e, dar asta noua cine stie ce ''coace'' in ea; nici macar n-o cunosti. Ia sa treci prin greutati si probleme ca si cu actuala, sa vedem, mai e aaaasaaaa caaalmaaa?!
Iti zic eu ca nu!

Asa ca ai grija, ca le inseli pe amandoua si mi se pare ataat de patetic si un comportament de copil (''ce jucarie sa-mi aleg'') incat nu spun mai multe...

Uita-te la tine cine esti, apoi judeca pe altii...de bine de rau, actuala e cu tine si indura greutatile vietii (nici tu nu esti perfect). Tu la primul, N-lea hop, gata sari pe alta. O compatimesc pe actuala... urasc oamenii ca tine.

Daca nu o mai vrei, tine-ti naiba pantalonii pe tine pana te desparti de ea, macar atat respect! Da' de unde?!

Foarte urat!

| laurika_7462 a răspuns:

Sincer esti chiar nesimtit.scuzama ca`ti zic. daca ti-ar zice iubita ta cu care stai de 4 ani cu ea si ti-ar zice ca te insala cu altu sau ai afla ca te insela cu un baiat nou, nu cred ca te`ai simti bine.
tu nici macar nu o cunosti pe fata cealalta.
sunt de parere ca I'mPerfect(a)! are perfecta dreptate. cu pr care stai de 4 ani cu ea la inceput nu a fost si ea calma? nu a fost si ea dulce?
din cate vad 4 ani nu insemna nimic pentru tine. tu nu meriti nimic. I'mPerfect(a)! `are dreptate.

| Zenithf a răspuns:

Stai o vreme singur, asa cam 1-2 saptamani, si lamureste-ti sentimentele tale fata de ambele. Asa iti dai seama cel mai bine ce trebuie sa faci, cand vei vedea cine iti lipseste si cui ii apartine inima ta. thinking

| aLinux explică:

Nu sunt nesimtit cu nimic, chiar nu am facut nimic rau, doar ca ai sansa in viata sa alegi altceva, eu poate ca o am acum. si nu am zis ca sunt perfect sau ma rog sfant, am cerut un sfat, atat! sad

| aLinux explică:

Deja incepe tot mai mult sa ma enerveze/supere prietena...
nu stiu ce sa fac, cred ca curand o las, ca deja tot mai urat se poarta cu mine si ea zice ca ma iubeste, bine ca eu pot sa fiu cuminte si ea nu. (am cerut sfaturi si aia doresc sa primesc, multumesc)