| Alexandrinabucov24 a întrebat:

Salut!
Am o relatie de un an cu un baiat de 23 de ani, iar eu am 18 ani. Intr-o zi el mi-a zis ca daca nu eram sa fiu virgina nici nu se uita la mine.Tin sa mentionez ca nu am avut inca relatii sexulae cu el, imi zice ca ma astepata dar tot insita la asta. Vreau un sfat care m-ar ajuta. Multumesc.

10 răspunsuri:
| stef87 a răspuns:

Ce haios la unii, ca 5 ani e diferenta mare! Sunt cupluri si cu peste 10 ani diferenta, care e problema? Important e cum se simt ei, nu cum vedem noi!

Faptul ca pentru el conteaza asa mult virginitatea ta, imi spune ca inca nu e maturizat ( ah, stai, are doar 23, normal ca nu e, la fel si tu, doar 18 ani - amandoi inca ganditi doar "la cald", nu aveti ratiunea consolidata). Peste vreo 5-10 ani, o sa-l vezi ca nu o sa-i mai pese ca daca e fata virigina, blonda, sau ce si-o dori el, imaginea ideala a femeii formata in mintea lui din modelele pe care le-a avut in jur de mic ( mai ales mama, sora, verisoara etc.)

La fel si tu, nu o sa mai vezi aceleasi lucruri la el sau nu o sa mai conteze asa mult cu timpul. Daca nu iti creeaza confortul pe care ti-l doresti, nu trebuie sa sacrifici sexual, ca un obiect pentru el, din frica sa nu ratezi sansa cea mai putin rea.

trebuie sa ai incredere in tine ca meriti ceva care sa se potriveasca personalitatii tale, ca meriti o persoana care te respecta pentru asa cum gandesti, asa cum esti. Pe de alta parte sa stii sa nu ai asteptari "fixe" de la cineva, pentru ca nimeni nu este persoana ideala din mintea noastra si uneori trebuie sa ne adaptam la ceea ce gasim in jurul nostru. Asta nu inseamna sa cobori standardele si sa accepti pe oricine, ci pur si simplu, vei vedea cu timpul, trebuie sa stim sa apreciem cat obiectiv persoana, respectiv motivele pentru care putem construi ceva cu persoana sau nu.

Sexul nu inseamna dragoste si nici nu e un joc cum il privesc multi ( hai sa ne distram un pic). E nevoie de protectie, igiena, multa informare privind bolile transmisibile, de ce se intampla cu corpul tau feminin dupa primul contanct si ce controale va trebui sa faci periodic pentru sanatatea ta. Si mai ales latura psihologica, sa fii pregatita pentru asta, sa fie ceva ce iti doresti CU CINE iti doresti ( a, stai, deja mergem spre dragoste, relatie serioasa, iar el da semn mai mult de ceva gen friends with benefits).

Trebuie sa ai mare grija si fara sacrificii, pentru ca pot aparea traume.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce ai gasit la ăsta de 23 de ani? Diferenta de varsta dintre voi este mare asa ca cel mai bine cauta ti unul de seama ta numai pierde vremea cu ăsta, el vrea sa faca sex cu tine si atit, nu te va lua de sotie daca asta credeai, după ce face sex cu tine te va părăsii si se va lauda in grupul lui de prieteni ca te a avut si pe tine in pat, iar daca cumva ramîi insarcinata te va obliga sa avortezi, lui nu îi trebuiesc copii, cel mai bine mai asteapta cu sexul pana cand vei cunoaste pe cineva cu care sa te potrivesti si de ce nu chiar sa te casatoresti.

Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi a răspuns:

Dacă așa ți-a zis, că dacă nu erai virgină nu se uita la tine, fugi și lasă-l, că are un caracter infect.
D-aia te și presează, pentru că nu vrea decât să profite de tine.
Nu ai decât 18 ani. Vrei să te măriți de la vârsta asta?
Trăiește-ți viața. Așteaptă să te maturizezi ca să poți alege corect pe cel cu care o să trăiești toată viața.
Și alege-l cu grijă pe cel cu care o să-ți începi viața sexuală.
Nu orice idiot cu idei de pe vremea lu' bunicu.

| VoidEternal a răspuns:

Creepy AF. Sincer happy

El caută ceva de bifat pe o listă. Și faptul că ai pe lista sa faci sex cu o virgină nu zice nimic bun despre tine. happy Dimpotrivă.

| haileewatson a răspuns:

Tu crezi ca el a stat un an de zile fara sa faca sex? Si-a satisfacut nevoile in alta parte, ca doar nu e copil. E adult in toata regula la 22-23 de ani.
Pe de alta parte, pe tine te-a racolat la 17 ani, si mai este si nesimtit pe deasupra "daca nu erai virgina nici nu ma uitam la tine". Esti fraiera si isi bate joc de tine. Dupa ce o sa faceti sex o sa se desparta de tine

| Hypefox a răspuns:

Vrei un sfat?
Este cu tine doar pentru ca esti virgina, nimic altceva, si ca esti prețioasă doar din punctul asta de vedere, este curios sa te încerce el primul in orice caz.
Asta am pățit cu primul iubit si nu i-am dat ce a vrut, aveam relație cu dansul de un an de zile si tot n a apucat si ne-am si despartit.
Dupa aceea la ceva timp, dupa un an de zile, ma cauta si ma intreba daca mi-am început viata sexuala caci daca e da, nu vrea sa mai fie cu mine ca m-a început altcineva.

El fiindcă e mai mare vrea sa te manipuleze, sa te controleze dupa cum vrea el. Fiindca cum ar fi esti mica si crede ma ca asa e. Daca as fi rămas cu primul meu cu care ma aflam in acelasi caz si nu ajungeam sa încerc si cu un partener diferit, nu intelegeam multe chestii.
Ca sa înțelegi, abia la al 2 le-a iubit m-am dăruit fiind majora si nu eram compatibili sexual, nu primul care a vrut sa ma folosească (mai eram si minora) si asa ca ne-am despărțit caci era si imatur si nu stia sa ma satisfacă si abia la al 2lea bărbat din viata mea, cel din prezent, înțeleg de fapt cum trebuie sa fie intimitatea.
Nu am avut parte ca primul meu bărbat sa rămână si primul, nu eram compatibili, ci abia cu cel din prezent simt asta.

Daca era într-adevăr sa fie pentru tine, acest băiat, ar fi trebuit sa nu zica nimic, sa tacă din gura si cand o sa fie o sa fie, nu să-ți faca propuneri sau chestii de genul asta.
Tu trebuie sa o faci fiindca simți ca e omul cu care vrei sa construiești o casa, sa il ai zi de zi in viata ta.

Nu te arunca pentru o curiozitate doar pentru ca esti virgina si vrei sa stii cum este fiindca nu e strălucit sexul mai ales la inceput. Căci asta am pățit eu cu primul la care m-am dăruit
Trebuie sa fi conștientă de consecințele de după, daca tu esti virgina sunt posibile șanse sa faci iritatii sau candida din cauza partenerului căci nu esti învățată cu bacteriile acestuia.
Trebuie mereu sa mergi la baie dupa un act sa faci pisu ca sa previi cistitele.
Trebuie sa te protejezi sa nu fi in zilele de fertilitate si sa folosești totuși prezervativ căci din prima poți rămâne însărcinată.
Prima menstruatie de dupa act cand o sa o ai, o sa te doara îngrozitor si ciclul se dereglează un an de zile.

Întreabă-l de sanatate caci el pana la 23 cine stie prin cate a întrat. Macar să-și faca un set de analize.
Fi atenta daca are vizibil ceva pe piele ce ti se pare ciudat. Adica gen sa fi sigura ca este safe el.

Pana la iubire si sa intri in pat cu cineva trebuie sa fi pusa la curent cu realitatea caci sexul sau dragostea nu e ca la televizor.
Trebuie sa te ia încet, sa aiba grija de tine, căci e ceva traumatizant si daca te ia deodată nu o sa te uzi, nu o sa te simți bine, cel puțin in cazul meu prima data n-a fost roz, asa ca măcar daca citești asta acum, sa fi sigura ca bărbatul dr lângă tine iti pregătește ceva si te ajuta sa ai un moment impecabil prima data, nu sa te ia vorba aia pe nepusa masa si sa dea in tine ca in sacul cu cartofi.

Mi-aș fi dorit să-mi zică aceste chestii cineva dinainte asa ca sper sa te fi ajutat măcar pe tine daca încă nu ți-ai început viata sexuala ca sa ai parte de o experienta frumoasa!

Dar nu exclude faptul ca primul nu este necesar sa fie primul toată viata. Poate o sa meargă cu al 2lea, al 3lea, si o experienta cu un alt bărbat asta după ce ți-ai început viata sexuală, o sa te ajute să-ți dai seama ce vrei la bărbatul de langa tine, vorbind sexual, căci poate băiatul asta nu stie sa te satisfaca, sau daca stie, este norocul tau ca ai prins ceea ce trebuie din prima.hee hee
love struck

| Alexandrinabucov24 explică (pentru Hypefox):

Multumesc de sfat!☺️
Nu am mentionat faptul ca este un baiat calm, harnic si bravo doar ca se da in fata parintilor si a fratilo cel mai bun. Mereu imi propunea sa merg la el acasa sau sa ma culc cu el (nu in sens de relatie). Momentan sunt intr-o ceata si nu stiu ce sa fac, uneori simt ca il iubesc dar uneori mii greata de el, nu am mai mentionat ceea ca vrea sa ma ceara cu toate ca i-am zis ca nu sunt gata de viata de familie vreau sa mai fiu fata mare. Mereu ma incurajeaza si imi face complemente de care sunt plictisita.
Simt ca nu e al meu dar am o frica sa nu dau de mai rau de cit el, asa mi-a zis matusa.
Multumesc anticipat?

| Hypefox a răspuns (pentru Alexandrinabucov24):

Da, e mai complicat. Daca nu te simți cum trebuie in relatie nu esti obligata aa stai...

| orailibrail a răspuns:

Dupa ce te dezvirgineaza nici nu se mai uita la tine