Este asa numitul lichid preejeculator care este produs de catre glandele bulbouretrale. Rolul lichidului este cel de a neutraliza aciditatea din vagin si de asemenea de a permite o decalotare cat mai usoara in timpul masturbarii. Din cauza lipsei de informatii corecte, precise, multa lume are o parere gresita si considera complet nejustificat ca acel lichid ar contine spermatozoizi, insa este doar o prejudecata gresita, lipsita de orice explicatie stiintifica. Este dovedit atat stiintific cat si medical ca in momentul producerii respectivul lichid este 100% steril. Poate fi considerat ca este bine sa existe acel lichid, chiar daca in cazul a circa 15-20% dintre barbati glandele respective nu functioneaza si drept urmare nu se produce acest lichid. Multa sanatate!
Astept o replica daca ai argumente mai solide ca ale mele .
Putin probabil sa ajungem la o concluzie, dar cel putin avem o discutie interesanta.
Sperma se formeaza in cea mai mare parte in vezica seminala, restul in prostata si o mica parte care reprezinta de fapt spermatozoizii, in testicule. Glandele Cowper sau denumite si bulbouretrale produc un lichid preejeculator perfect steril in momentul producerii. Aceste 2 glande sunt situata langa uretra dar "mai jos" (in spatiu)- "mai spre iesire" fata de pozitia prostatei si a vezicii seminale. In consecinta atunci cand acest lichid se scurge prin uretra, traseul ei fiind inferior glandelor seminale, SE POATE CONTAMINA doar cu niste eventuali SPERMATOZOIZI ramasi pe uretra de la o ejaculare anterioara. Niciodata lichidul preejeculator nu va curge prima data inspre in sus/spre interior, catre vezicula seminala si prostata, pentru a se "incarca" cu spermatozoizi, si doar pe urma sa se scurga din nou spre inapoi adica catre/spre iesire. Fiind vorba de glande diferite, situate in locuri diferite, care produc substante cu roluri complet diferite, rezulta ca este imposibil sa fie adevarata aceasta gogorita inventata si sustinuta de anumiti "savanti". De asemenea in cazul a 15-20% dintre barbati acest lichid nu se produce deloc (printre acestia ma numar si eu) iar la altii tot cam la fel de multi, cantitatea este extrem de mica incat practic trece neobservata. Sunteti de-a dreptul comici si hilari ca sa ma exprim elegant, toti cei care prezentati tot felul de studii, articole sau materiale, mai ales cele intr-o limba straina. Tin sa te anunt ca si la ora actuala atat cercetarea medicala romaneasca cat si scoala romananeasca de medicina este mult superioara multor alte scoli de medicina din intreaga lume. Punct. NO COMMENT.
No comment .
Acel lichid de care vorbesti tu se numeste lichid preejaculator sau lichid prespermatic. El apare la orice baiat care este excitat la maxim si ajuta la penetrarea mai usoara atunci cand faci sex cu iubita sau prietena.
>> multa lume are o parere gresita si considera complet nejustificat ca acel lichid ar contine spermatozoizi
Adevarul e ca nu poti afirma 100% ca lichidul pre-ejaculator nu contine spermatozoizi. Poti afirma cu certitudine ca la o persoana nu se intampla asta dupa o analiza la microscop. Si poate nici atunci. Omul nu e nici pe departe o masina perfecta. Exista putine studii pe tema asta. Ele se bat cap in cap, sunt facute pe esantioane mici, de medici. Medicii in general nu le au cu cercetarea pe esantioane reprezentative. Pentru ei si un caz e de ajuns uneori pentru a trage o concluzie.
Un studiu care poate fi gasit pe net si care afirma ca lichidul pre-ejaculator e safe este facut pe 5 (cinci) persoane.
Altul care afirma ca nu e safe este facut pe 27 persoane. E de-a dreptul hilar sa iei in considerare asemenea "studii".
Asociatia Americana pentru Sarcina considera ca:
"Further investigation revealed that the majority of pre-ejaculate fluid had dead or no sperm at all."
"It is possible for small amounts of sperm to exit your reproductive system and make its way into the precum or pre-ejaculate."
"Can you get pregnant with precum? Well, the expected answer and common answer is no.
There are rare cases where living sperm can be presented in the precum and conception subsequently possible."
Citat de aici: http://americanpregnancy.org/......th-precum/
Toata stima pentru medici. Dar, din experienta mea, sa lucrezi la cercetari cu ei, este cel putin amuzant si uneori un cosmar. Din cauza asta sunt prudent cand e vorba de cercetari facute de ei :)).
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: