| Mmaria8 a întrebat:

Salut, am şi eu o întrebare referitoare la anticoncepţionale. Iau Logest de două luni. Săptămâna trecută (a treia săptămână), am luat pastila cu o întârziere de vreo 11 ore. Am terminat blisterul şi nu am început imediat unul nou. Este vreo posibilitate să fiu însărcinată, având în vedere că restul pastilelor au fost luate corect? Mulţumesc.

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

In general se considera ca in cazul unei intarzieri mai mici de 12 ore in administrarea unei pastile (uitate) efectul de protectie ramane intact. Administrata cu intarziere a pastilei (uitate) nu a afectat cu nimic efectul contraceptiv deja instalat si care a continuat sa se manifeste in continuare pana la data administrarii ultimei pastile de pe blister. DUPA TERMINAREA CELOR 21 DE PASTILE in urmatoarele 7 zile se face pauza si nu se administreaza nici un fel de pastila. Sangerarea menstruala trebuie sa apara in aceste 7 zile (sangerare de intrerupere). De obicei, aceasta apare la 2-3 zile dupa ce ai luat ultima pastila Logest. In a opta zi vei reincepe sa-ti administrezi prima pastila Logest dintr-un blister nou chiar daca sangerarea menstruala continua. Aceasta inseamna ca vei incepe mereu un blister nou in aceeasi zi a saptamanii si de asemenea, sangerarea de intrerupere va debuta aproximativ in aceeasi zi, in fiecare luna.NU EXISTA NICIO POSIBILITATE sa fi putut ramane insarcinata. Multa sanatate.