anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am și eu o nelămurire în legătură cu ceva.
Deci eu și prietena mea am avut contact sexual aproape zilnic timp de aprox 10-15 zile.
Și ea cică ia anticonceptionale în fiecare zi, dar am dat peste folia de pastile și când m-am uitat la ea, erau luate pe sărite din trei în trei zile chiar și doua zile și acum vreau sa aud de la voi, dacă sunt șanse sa fie însărcinată, căci eu nu am puterea sa-i spun sa facă test de sarcina.

Răspuns Câştigător
| amenintareamaimutei a răspuns:

Daca pastilele nu sunt folosite zilnic inseamna ca efectul s-a pierdut total si cel mai probabil acum e însărcinată. Nu ezita sa îi zici sa faca un test de sarcina caci pana la urma daca va iubiti si chiar ti la ea trebuie sa i spui asta caci dupa se trezește cu burta atata si totusi e cam păcat sa faci un avort. Sper totusi sa fie totul bine si poate nu e însărcinată. Bafta

| anonim_4396 explică (pentru amenintareamaimutei):

Am luat atitudine si i-am spus sa facă test de sarcina, a ieșit negativ, slava Domnului

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Da, dacă nu sunt luate cum trebuie normal că nu-și fac treaba, iar ea le-a luar foarte haotic. spune-i să învețe cum se folosesc dacă tot bagă așa ceva în corp...

| corbulalbrosu a răspuns:

Metoda contraceptiva isi pierde complet eficienta daca pastilele AC nu sunt folosite ZILNIC si mereu la aceeasi ora. Se apreciaza ca in cazul in care apare o abatere neprevazuta si urmatoarea pastila AC este administrata cu o intarziere de 6-12 ore maxim, nu afecteaza si nici nu scade nivelul de eficienta contraceptiva a acestei metode de protectie. Insa este suficient ca si numai/doar O SINGURA PASTILA AC sa fie uitata mai mult timp si din acest motiv sa fie folosita dupa ce au trecut mai mult de 24 de ore intre pastile, ca in acest caz eficienta contraceptiei sa scada sau chiar sa dispara si sa reapara posibilitatea de a se forma sarcina.
Pe baza celor prezentate si a precizarii ca pastilele AC : ''erau luate pe sărite din trei în trei zile chiar și doua zile,'' se poate afirma ca in acest caz in mod absolut sigur pastilele AC au fost folosite cu totul INUTIL, deoarece in conditiile descrise pur si simplu metoda contraceptiva efectiv NU a functionat. Se poate afirma ca exista toate premizele de a se putea forma sarcina in urma actelor sexuale neprotejate in cazul in care sperma afost ejaculata in vagin. Pentru ca rezultatul testului de sarcina sa fie VALID, VALABI si mai ales CORECT, testarea se poate face numai dupa ce au trecut cel putin 21 de zile de la ziua in care a fost intretinut ultimul act sexual neprotejat finalizat cu ejaculare. Multa sanatate!

| Andreeush a răspuns:

Există șanse să rămână însărcinată dacă ea nu își ia pastilele cum trebuie.