anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,as dori un link sau poate o explicatie mai elaborata, cand o fata iti spune ca e pe "rosu", ce as putea sa ii spun si cum sa o ajut?

Eu am ramas socat cand mi-a spus asta. (Sunt baiat probabil ti-ai dat seama) merci;-)

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ii poti spune frumos ca este foarte vulgara expresia si ca lumea o sa rada de ea daca o mai foloseste. Ea vrea sa iti transmita ca este in timpul menstruatiei, dar nu are educatia necesara sa o spuna altfel decat foarte vulgar, de aceea este bine sa o ajuti si sa ii explici ca termenul normal este menstruatie.
Nu e nevoie sa o ajuti nicicum, menstruatia este o stare normala la femei, in perioada ei viata continua absolut normal, femeia putand face absolut tot ce poate face si in afara menstruatiei (cu un pic de efort in plus). Nu este o boala, nici un handicap, nu necesita nici un tratament special.
daca nu intelegi ce se intampla, explicatia e simpla: fata pierde sange din vagin timp de cateva zile in fiecare luna. Asta este menstruatia si poate fi insotita de stare de slabiciune, iritabilitate, dureri abdominale sau de cap. In general, fetele sunt discrete asupra acestei stari, nu e necesar sa stie lumea cand ai menstruatie. Singura interdictie reala este aceea de a intra in piscine sau bazine, in rest femeia poate si trebuie sa faca tot ce face in celelalte zile.

8 răspunsuri:
| Ale_Alexandra_2000 a răspuns:

Adică e pe ciclu ( bănuiesc ca ai învățat la bio) si gen marea majoritate a fetelor își modifica stătea de spirit din diferite cauze pe care nu e cazul sa le sti

| fifi13 a răspuns:

Cand zice CAI pe rosu inseamna ca are ciclu. In perioada respectiva ii mai ok sa o lasi in pace sa ii dai dreptate si sa ii cumperi ciocolata. Funda?

| Ale_Alexandra_2000 a răspuns:

Adică e pe ciclu(bănuiesc ca ai învățat la bio) si gen marea majoritate a fetelor își schimba stres de spirit din diferite motive pe care nu e cazul sa le sti

| dydda a răspuns:

E la menstruatie. E adevarat ca pentru unele este o perioada mai delicata. Poate sa aiba diverse stari de spirit pe care nimeni( cateodata nici ea nu le intelege ) asa sunt eu. Sta iubitul langa mine, incep sa rad, dau in plans si dupa iar ras dar nici eu nu stiu de ce plang. Sunt fete carora le place sa tina asta doar pentru ele si le si iese. Dar sunt alte fete la care toata lumea stie cand sunt ele in perioada asta probabil si ea e una dintre ele

| corbulalbrosu a răspuns:

Expresia "a fi pe rosu" este un jargon folosit de "anumite" persoane si inseamna de fapt ca fata/femeia este in perioada de MENSTRUATIE si nu la CICLU asa cum folosesc incorect Ale_Alexandra_2000 sau fifi13 chiar daca sunt fete. Tu nu o poti ajuta cu nimic in acea situatie.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Probabil te place si incearca sa te socheze.

| madcerisier a răspuns:

Poate ti-a zis asta pentru ca si-ar fi dorit sa o faci sa se simta mai bine. Deseori femeile la menstruatie isi doresc mai multa atentie, si-ar dori ca totul sa se invarta in jurul lor. Poate ca te place si fiind la menstruatie a simtit mai accentuat nevoia de afectiune, afectiune pe care si-ar dori sa o primeasca de la tine.

| Emilian65 a răspuns:

Cand o fata spune ca este pe "rosu", te atentioneaza ca in aceasta perioada este interzis sa faceti sex.