Uite din punctul meu de vedere, prietenul tau are o problema de ordin psihologic, are un tip de caracter pasiv-agresiv. Care are nevoie de un ajutor specializat, fumatul si bautura in exces/frecventa iarasi pot indica, o greutate pe suflet, probleme, stres etc. Eu as zice ca sa stai langa el inca o perioada de timp si sa incerci sa-l sprijini intr-un fel sau altul, sa fi langa el, sa incerci sa discuti cu el mai mult, ce il framanta, ce probleme are, si sa il faci sa simta ca esti langa el, iar daca faci toate astea si ti la el cu adevrata, mai mult ca si sigur, rezultatea nu vor intarzia sa apara.
Cel mai simplu lucru pe care poti sa-l faci, cu a zis cineva mai sus e sa il lasi in lumea lui si sa-l parasesti, dar nu cred ca e o solutie, mai ales ca deja aveti o relatie de 10 luni, care totusi e ceva, cu putin efort, ai putea sa-l repui pe drumul bun.
Orice baiat are nevoie de cineva care sa-l sprijine, permanent, daca nu are pe cineva de genul asta, se regaseste in tot felul de vicii ( fumat, bautura, droguri, jocuri ).
Iar treaba cu gelozia e un semn de nesiguranta, de frica, de frica ca te va pierde, el e constient ca te derajeaza ca fumeaza si ca bea, stie ca bea, si asta te deranjeaza cel mai mult, ca il consider un betiv dar fara sprijinul tau nu cred ca poate sa se lase.
Alegerea e a ta, sa fugi de langa el ca si un las, sau sa stai langa el si sa incerci sa il sprijini? Partea cu fugitu e cea mai simpla, si rapida... dar uite, ai o sansa sa-l ajuti, daca nu functioneaza si tu pa cel ajuti, atunci singura solutie pe care o mai ai e sa il lasi in lumea lui.
Gandeste la ce ti-am scris, sper sa depui efortul macar sa citesti ce am scris si sa iei o decizie inteleapta.
Offf, doamne ...singura iti raspunzi la intrebare! Pentru ce sa pleci la drum cu handicapuri! Ai nevoie de un om care sa te iubeasca, iar iubirea inseamna si respect, si sprijin, si incredere.Ai ceva din toate astea?
De ce sa-l lasi daca il iubesti.
Poate reusesti sa-l schimbi cu toate ca e cam greu.
Ar trebuii sa vorbesti cu el deschis despre asta si sa-i spui ca daca nu isi schimba atitudinea nu o mai duceti mult.si daca te iubeste o sa inteleaga macar sa se lase de bautura si tigari pentru tine.
Parerea mea este ca toate lucrurile pe care le face el vin de undeva. Fumatul si bautul la inceput pot fi actiuni impuse de anturaj insa cu timpul ele sunt continuate ori din dependenta ori pentru ca persoanei respective i se pare ca o/il ajuta cu ceva.
Impulsivitatea cu care te trateaza el este si ea o reactie la anumiti factori...(nu numaidecat din cauza ta).
Sfatul meu este sa discuti putin cu el...sa vezi ce probleme are, ce are pe suflet, ca sunt convinsa ca in mintea lui nu e totul in regula.
Daca vrei insa sa alegi calea cea mai simpla pentru tine...desparte-te de el.
Bafta, ai grija de tine!
Cred ca il iubesti mult daca i ai acceptat atatea greseli
adica te a impins foarte urat din partea lui oricat de nervos ar fi fost, stiu ca poate nu vrei sa crezi dar de la asa ceva se ajunge la prima palma si dupa aceea urmatoarele vor fi deja obisnuite
gelozia poate schimba multe intr o relatie si nu in bine
deci nu are incredere in tine si bea nici asta nu imi suna bine
inteleg ca tii la el dar nu prea cred ca merita
cum ai zis si tu o sa ai multe de pierdut facand atatea compromisuri poate chiar o sa ti pierzi libertatea de a te mai intalni cu prietenele tale de vreun simplu amic nici nu mai zic
imi pare rau dar va trebui sa l lasi daca vrei sa fi fericita sunt sigura ca vei reusii dar fara el
asta e viata
succes:X
In primul rand omul bea din bucurie si tristete daca bea or inseamna cai fericit or trist dar de fumat nu pot sa zic nimic ca si eu fumez dar daca il iubesti cu adevarat trebuie sa faci ceti cere inima si nu sa asculti toate sfaturile ca poates vorbe din povesti incearca sa il schimbi in repetate randuri in loc sa iti zica hai sa mergem sa bem o bere sa zica hai la un suc sau cafea ca daca bea alcol iti vine pofta de tigari
Adevarul este ca aceste momente te fac sa nu fii stapin pe situatie si apar acele distantari care sunt poate ultima etapa intr-o relatie pe care vrei intr-adevar sa o salvezi
Bananacantareata87 întreabă: