Efectiv cred ca am citit cel mai bun comentariu de pe TPU. Ai o mare dreptate. Oricum incuiatii la minte mereu ne vor judeca pentru asta si in mare parte este de inteles...pentru ca le dam un adevar scurt. Un simplu text de 20 de randuri maxim. Daca am lua toate documentarele, toate rapoartele, toate evenimentele naturale, științifice, sociale, culturale, toate evidentele, teoriile de pe aceasta planeta si le.am adauga pe toate într-un doctorat de mii sau zeci de mii de pagini... poate le.am dezgheța creierul un pic.
(Este un raspuns la primul comentariu al lui @Drimmero, nicidecum la intrebarea asta stupida.)
D-aia nu evoluam noi ca natie daca si in secolul 21, anul 2021 lumea inca mai crede in vraji, blesteme si alte SF-uri d-astea, maxim secolul 14 va dau la gandire, va rugam sa ramaneti acolo, in secolul 21 avem nevoie de cat mai multa dezvoltare.
Cum mama dracu sa crezi ca exista blesteme, vrajitorie si toate prostiile astea? rad isteric. Tot ce s-a intamplat e doar o coincidenta, iar tu esti o dereglata mintal care i-a vrut raul unui om indiferent ca te-a ranit emotional sau nu, daca erai normala mergeai mai departe. L-ai ''blestemat'' si la biserica, uite ce fac credinciosii astia, cei mai ipocriti oameni, cei mai falsi, urat gest, pe langa faptul ca e primitiv, d-astea se faceau in epoca feudala. Gestul in sine e taranesc, insa blestemele nu exista, e doar un efect placebo, daca te gandesti prea mult la ceva e posibil sa se intample, Universul joaca pentru tine, dar in sine blestemele sunt niste basme, de fapt se intampla niste fenomene explicate stiintific care implica anumite energii, deci inca o data, lasati dracu basmele astea si reveniti cu picioarele pe pamant ca imbogatiti tiganii ''vraci'' cu palate si apoi va intrebati de unde au.
Bwhahahaha. Bre tanti, ce-mi doresti tu mie aia iti doresc eu tie, oi avea tu gura aurita dar mie cand mi s-a vrut raul s-a intors inzecit. O sa-ti para rau de vorbele astea, o sa ramai singura toata viata cu pisici, aia e pedeapsa ta pentru ca gura bate k00rul. Am avut in familie o ruda dusa cu capul ca isi blestema toata familia, stii cum a ajuns tanti? la 2 m sub pamant. Iti doresc sanatate si minte multa, lasa prostiile astea ca nu ma intimidezi.
N-ai frate cu cine, incuiata m-a si blestemat, efectiv rad cu lacrimi. Nu cred in blesteme d-astea, am mai fost blestemat la viata mea si au dus-o bine rau aia, vai de natia lor, asta pentru ca au fost prosti si s-au pretins doar la atat. Nu ai cum sa te pui cu prostii, te bat cu experienta, lasa-i in mintea lor ingusta.
Post hoc ergo propter hoc. Asta e tot ce a dovedit ea mai sus, daca o credem pe cuvant de onoare.
Efectiv cred ca am citit cel mai bun comentariu de pe TPU. Ai o mare dreptate. Oricum incuiatii la minte mereu ne vor judeca pentru asta si in mare parte este de inteles...pentru ca le dam un adevar scurt. Un simplu text de 20 de randuri maxim. Daca am lua toate documentarele, toate rapoartele, toate evenimentele naturale, științifice, sociale, culturale, toate evidentele, teoriile de pe aceasta planeta si le.am adauga pe toate într-un doctorat de mii sau zeci de mii de pagini... poate le.am dezgheța creierul un pic.
(Este un raspuns la primul comentariu al lui @Drimmero, nicidecum la intrebarea asta stupida.)
@siriusblack98
Sa gandesti singur nu esti in stare, hai sa-ti explic ca la prosti, mura-n gura adica. Sa dai block ai fost in stare, dar sa vii sa zici barbateste ceva nu esti in stare, iti acord putina atentie acum ca sa nu zici ca sunt rau.
Cand o persoana crede in blesteme automat isi induce in minte ca acele evenimente chiar se intampla, e un efect placebo, blestemele in sine nu exista ci e doar o iluzie ca ele se intampla. Cel care crede in ele si-o cam ia peste nanau in viata pentru ca gandul uneori chiar te poate ucide, cei care nu cred nu patesc nimic, d-aia blestemele sunt doar basme. Mai documenteaza-te despre cum functioneaza mintea umana, pana atunci pedaleaza mai departe, ia vezi daca roata se invarte.
@Siriusblack98
Vezi ca ai deviat de la subiectul discutiei, pana si explicatia mura-n gura ti-a dat batai de cap? de la tine ma astept sa iei ca pe o injuratura tot ce ti-am scris.
Ai dat anul trecut, dar povesteste si cum l-ai dat cand te-am contrazis la o prostie zisa de tine, n-ai acceptat ca ti-ai luat-o peste bot si ai preferat arma lasului, adica block si apoi sa ti-o cauti pe la alte intrebari, stiu ca frustrarea e mare si te simti inferior de atunci, dar fa-o mai cu perdea. Orice spui despre mine sau oricine altcineva de aici devine irelevant, esti prea slab ca sa avem un dialog, daca taceai filosof ramaneai. Nivelul tau e de agatat pe net, nu ma cobor la mintea ta ca esti sub nivelul Marii Negre.
Boul ala de Sirius pe mine m-a blocat si nici macar nu am interactionat cu el
Un nevertebrat, nu-ti bate capul
Oricum nu ma stresez, ca n-are rost
Coincidență. Mi se amuzant că dereglatul de mai sus râde de blesteme dar el vorbește despre energii. Ca ăia care își sparg capetele că dumnezeul lor este mai adevărat decât al altora " fenomene explicate științific " ia zi deșteptule, explicate științific de către cine? De către tine?
@Drimmero, ți-am dat block de anul trecut pentru că erai la fel de prost ca și acum. Poate erai pe atunci cu 1 punct IQ în plus dar aparent de la un an la altul tot scazi. Tu vorbești de bărbăție? Băi terminatule, nu te vezi că ești un "adult" trecut de 30 de ani cică, care aruncă cu venin peste tot pe site 25 din 24h din spatele unei tastaturi?! Mergi la somn, poate te mai maturizezi!
Vrei un lucru absolut concret? Uite aici:
În galaxia noastră se află peste 100 de miliarde de stele. Iar fiecare stea este orbitată de cel puțin 4 planete. În întregul univers există peste 100 de miliarde de galaxii. Cum ar fi ca fiecare galaxie, fiecare atât de gigantică adăpostind sute de miliarde sau trilioane de planete, să adopostească măcar o viață inteligentă? Câte ar exista atunci în întregul univers?
Ne considerăm ca apogeul creației sau culmea evoluției, ne privim pe noi înșine ca pe cei mai mari, cei mai minunați. Noi spunem, cât de incredibili și unici suntem în întreg universul. Am uitat sã fim modești. Fiecare pas pe care-l facem ne transformă în ceva din ce în ce mai puțin special. Obișnuiam sã ne credem centrul universului, ca oameni, până când ne-am dat seama, "Ei bine nu e chiar adevãrat" și, suntem în centrul galaxiei, ei, mã rog, suntem la douã treimi din lungimea unui braț spiralat. De fapt soarele este în centru și Terra se învârte în jurul lui. Deci, Pãmântul nu este nici mãcar centrul acestui sistem, și... Deci cu cât aflãm mai multe, cu atât, vã dați seama. Avem cunoștințe modeste. Când omul a aterizat prima datã pe Lunã, perspectiva noastrã asupra universului s-a schimbat definitiv. Primii oameni de pe planeta nu au fost Adam si Eva, nu se stie care au fost numele lor. Poate ca nici nu aveau nume. Viata pe Pământ a inceput cel mai probabil prin procesul numit panspermie, adica bacterii unicelulare venite din spatiu si care au gasit pe pamant un ecosistem perfect pentru a se inmultii si dezvolta. Milioanele si zecile de milioane de ani au trecut si pe pamant era o intreaga fauna. Universul a jucat un rol important in viata de pe pamant cauzând mai multe extintii in masa in numar de 5 si totusi natura mereu a reînviat. După ultima extintie a aparut si specia de mamifere asemănătoare maimutelor iar cu trecerea timpului acestia au evoluat marindu.si volumul creierului, scapand de par, de mersul pe 4 picioare si de conștiința tipica unui animal. Ajungem in perioada homosapiens, adica omul modern. De acolo pana aici este o intreaga istorie, insa istoria adevarata este ascunsa sau nedescoperită o mare parte din ea si cel mai probabil tinuta secreta de marile guverne are lumii. Inca din antichitate, fiinte extraterestre, pentru ca universul este vast, au coborât pe pamant pentru a ne face viața mai ușoară si a ne modifica uneori ADN-ul pentru o evoluție cat mai buna si rapidă.
Acum sa vorbim despre subiectul tau. Religia își are originile din antichitate. A fost inventia oamenilor asupra povestilor de viață pe care le.au trait si le.au inteles gresit. Extratereștrii au coborat pe pamant si le.au aratat diverse lucruri cum se fac. Deoarece acestia au coborât din cer si le.au facut viata mai buna si neavand cunoștințe avansate ca in ziua de azi, ca trăim pe o planeta sferica care orbitează un soare iar acest sistem exista cu trilioanele de trilioane in univers și viața inteligenta poate exista si altundeva in univers, i.au considerat ca fiind zei, creatorii lor. Trecand miile de ani, povestile acestea s.au răspândit in intregul glob, s.au creat alte povesti, ca telefonul fara fir, cand spui un cuvânt si pana la final apare alt cuvand, care in cele din urma s.au ajuns la religiile finale care exista in ziua de azi si care toate sugereaza existența unui creator divin. Acel creator divin nu este o singura persoană, nici macar divină din rai nu este. Asa ca poveștile acestea babesti cu descantece, blesteme si asa mai departe sunt niste aberatii care isi pierd credibilitatea cu cat tehnilogia si civilizația evolueaza.
Cum poți spune că tu crezi in Dumnezeu și ești credinciosă, dar blestemi?
Aoleu romanii ăștia din negura Ierusalimului de baltă
Pai, daca te gandesti ca el a fost pedepsit ca te-a facut pe tine sa suferi... dar tie ti se va intoarce inzeci pentru ca ai fost, mai ales, intr-o biserica si l-ai blestemat. Biserica nu e pentru blesteme... nu mai face asta niciodata
linarkfts întreabă: