| andreimonache a întrebat:

Salut, citeam pe undeva random de acnee si aparu tipu asta "Inceteaza sa mai ejaculezi cel putin 2-3 luni si scapi de acnee sau te poti chinui toata viata cu creme sau alte tratamente care nu doar ca nu o sa functioneze, dar o sa-ti si goleasca buzunarele.
Sau ascuta de alti "destepti" care citesc 2-3 articole de dezinformare si spun ca nu exista nici o legatura intre mast*rbare (malahie) si acnee si continua sa te chinui pe sanatatea ta."
Chiar asa e, daca te opresti din ejaculat incepe sa ti dispara acneea? Mi se pare cam eronat

6 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu are nici o treaba faptul ca ejaculezi cu acneea, ci mai degraba cu stilul de viata. Painea, uleiul de floarea soarelui, grasimea, foietajul, sucurile cu zahar, prajiturile, tot ce e dulce, tot ce e gras si plin de grasimi provoaca acneea, cauza din spate e ca toate acestea provoaca o inflamatie in organism, inflamatie care iese la suprafata prin aceste cosuri.
Am fost plin, pe frunte, pe obrazul stang, spate, umeri, din acelea inchise la culoare si dureroase, aveam 90 kg, dupa ce am renuntat la tot ce e nesanatos, am inceput sa gatesc fara ulei, la cuptor si friteuza cu aer cald, sa evit tot ce am enumerat nesanatos mai sus, am ajuns la 65kg si surpriza, nici un cos, au disparut, nici urme sau cicatrici nu au ramas, am poza de profil se poate vedea, singurul lucru care l-am facut pe langa alimentatie, in fiecare dimineata apa si cuburi de gheata intr-un bol, si ma bagam cu fata, inca fac asta, tine totul la minim, si daca apare o urma rosie cum ca ar da sa apara un cos, apa rece calmeaza si trage, e cel mai bun tratament facial atat pentru barbati cat si pentru femei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faptul ca e scris malahie in paranteze inseamna ca se adreseaza unui public profund religios asa ca e ironic cum aminteste de dezinformare. hahaha

| mihai69 a răspuns:

Mituri urbane.
Dar poți încerca, măcar așa vezi cum vine treaba - dar e posibil să ai chiar mai multe coșuri!

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu prea e ok sa iei de bun sfatul cuiva de pe internet, spus cu atat siguranta de parca ar fi medic.De exemplu, in perioada adolescentei nu scapa absolut nimeni de acnee, indiferent de ce ti se promite in stanga si in dreapta. Daca vrei sa afli cum sta treaba in cazul tau, intelept e sa mergi la dermatolog, mai ales ca exista mai multe tipuri de acnee si nu prea vrei sa te joci cu pielea de pe fata care te va insoti, in mare parte, toata viata.

| Hyperion7 a răspuns:

Masturbarea poate influenta ușor acneea, dar nu sunt rezultate spectaculoase daca o reduci spre 0.
Adică mai important e ce mănânci, decât de cate ori îți freci măciuca lunar.
Plus că alții se masturbează și nu mai au acnee, asta pentru că în general nu au un ten predispus la acnee.

| VoidEternal a răspuns:

Perfect adevarat. TOTI oamenii de pe strada care nu au acnee sunt 100% inactivi din punct de vedere sexual.

Dupa termenul folosit (malahie) autorul e probabil vreun fanatic religios. Pana la urma poti incerca si te poti convinge singur.