Nu, nu cred ca dragostea se intalneste doar o data in viata. Cred ca iubim de cateva ori in viata (cei mai multi dintre noi), de fiecare data altfel in detalii dar identic in estenta. Cred ca iubim o data in adolescenta (pe al 17-18 ani), iubire aprinsa care, de cele mai multe ori, arde la alb pana se consuma. Unii reusesc sa pastreze aceasta iubire toata viata. Cei mai multi, insa, se indragostesc ceva mai tarziu din nou, mai matur, dar mai stabil, cu mai mult respect si intelegere pentru partener. Iubirea asta trece mai greu, de obicei niciodata. Cei care dau gres si de data asta, mai au sansa de a mai iubi, la o varsta si mai matura, mai asezat si mai calm.
Din pacate, eu nu am copii, inca. Dar sunt casatorita si imi iubesc sotul foarte foarte mult. Dar inainte de a-l cunoaste pe sotul meu a iubit mistuitor alt barbat si nu pot sa neg asta. Faptul ca am mai iubit inainte nu ma face sa-l iubesc mai putin pe partnerul meu actual, iar faptul ca acum sunt foarte indragostita nu ma face sa neg faptul ca am mai simtit asta o data. Intr-adevar sotul meu este MAREA mea iubire, iubirea vietii mele, dar in mod cert nu este SINGURA mea iubire. E o diferenta intre cele doua formulari.
Da, gresesti. In momentul respectiv, pe fiecare dintre ei 9doi la numar) i-am iubit cu adevarat si la intensitate maxima. De ce ar fi o iubire mai falsa decat alta? Numai fiindca pestea ea s-a asternut timpul si sentimentele s-au sters? Nu, in nici un caz, iubirea se defineste prin ceea ce simti in momentul in care iubesti. iar eu nu pot spune ca o iubire de 7 ani este falsa doar fiindca a fost in trecut. Ar fi o impietate.
Nu e complicat, doar ca doar tu crezi ca asta este definitia. Eu definesc asa dragostea adevarata: omul langa care vrei sa traiesti toata viata, caruia vrei sa-i faci copii, pentru care ti-ai sacrifica viata si pentru a carui fericire esti capabil fara ezitare sa o sacrifici pe a ta, omul care in clipa respectiva e mai important decat persoana ta. Si crede-ma ca si cu celalalt barbat mi-am dorit copii, etc, dar am renuntat la aceste vise fiindca el isi dorea altceva in viata si am sacrificat iubirea si fericirea mea pentru fericirea lui. Asta a insemna 2 ani de suferinta profunda si o rana care nu se va inchide perfect niciodata. Zici tu ca asta n-a fost iubire?
Fiindca stii mai bine decat mine ce am simtit?
Daca esti un om normal, fara probleme psihologice, majoritatea lucrurilor sunt asa cum par. "Nimic nu e asa cum pare" este un cliseu care ascunde de obicei paranoia.
Faptul ca sunt expert TPU nu are nici o relevanta in context, iar eu nu am folosit acest argument (inutil si prostesc). Nu il poti folosi tu, daca vrei sa respect cat de cat regulile unei minime elegante. Foarte urat din partea ta, mi-e rusine ca am incerct sa discut cu un om care se poate deda la asemenea gest.
Maimutoiule cu mine vrei sa te certi?
Pai atunci la ce injuri prin mesaje private? Stii sa porti un dialog? Am conversat noi vreodata? Ma stii de undeva? Asta ce este?
http://i.imgur.com/Wf6LV.jpg Esti un maimutoi de copil, un FRUSTRAT care nu stie sa poarte un dialog si injura prin mesaje private! Zi aici pe site daca ai ceva de zis! Injura aici, la mintea care o ai ...nici nu-ti trebuie motiv.
Mai bine taci si pari doar prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala.
Daca ai fi copilul meu si ai vorbi asa, nu ti-as da o farfurie de mancare. http://i.imgur.com/f43Kl.jpg
Desi e mult de vorbit pe tema asta,voi incerca sa-ti dau un raspuns mai scurt.
Dragostea o poti intalni de mai multe ori in viata,dar depinde de puterea de regenerare al sufletului,de vointa ta de a accepta o noua iubire.
Exista oameni care raman ancorati intr-o singura iubire,chiar daca ea nu mai exista,din diverse motive.Dar,exista si oameni care au puterea de a lua iubirea, viata, de la inceput.
In chestia asta, si destinul are un cuvant greu de spus.
Nu,chiar deloc.Desigur,daca ti-ai gasit dragostea odata si ii ramai fidel pana la sfarsitul vietii,atunci e foarte bine,dar in viata poti sa gasesti o a doua dragoste cand prima s-a sfarsit,cand persoana pe care ai coniderat-o dragostea a disparut din viata ta(nu neaparat din cauza ca nu va mai iubiti,ci si din cauza decesului,sau ceva de genul asta).Eu nu pot sti,pentru ca am o varsta destul de mica, si am spus doar ce cred, dar nu trebuie sa fie neaparat corect.
Pa!
Eu sunt de parere ca poti iubi de mai multe ori in viata, eu cel putin asa am patit, m-am indragostit de mai multe ori, nu doar odata, iar de fiecare data cand ma desparteam aveam impresia ca nu voi mai gasi o femeie care sa ma poata face sa o iubesc atat de mult cum am iubit-o pe ultima.
Am gasit undeva citatul asta sper sa te ajute : "Mereu credem cã nu putem iubi decât o datã în viatã, dar apoi gãseşti pe altcineva şi ţi se pare o nebunie cã ţi-ai fãcut griji pentru asta."
chiftelutacrocanta întreabă: