Da, de aia ma refer la a doua intrebare
Atunci da ar putea fi insarcinata deoparece dupa menstruatie femeiile sunt in perioada fertila si daca o picatura de sperma a ajuns in vagin se poate declansa o sarcina.
Pai am facut protejat, nu era nimic rupt, spart
Ai zis la inceput ca s-a produs si o ejaculare in vagin, deci atunci ai facut si fara prezervativ?
Nu, totul a fost cu prezervativ, doamne fereste sa fac fara))) de 2 luni aprp am inceput viata sexuala si n-am chef sa o inchei acum, prefer sa fiu igienic si sa ma protejez orice ar fi si cum sunt eu "overthinking" ma gandesc la toate lucrurile care s-ar putea intampla.
Atunci in cazul acesta stai linistit si tu si ea, ca nu este vorba de nici o sarcina, dar totusi ar i bine ca ea sa faca o vizita la medicul ginecolog sa o consulte dupa inceperea vietii sexuale. Sanatate multa.
Mersi frumos, si tie la fel!
Multumesc.
Cel mai sigur o sa i spuna medicul ginecolog, ar fi bine ca ea sa mearga la control.
1. In primul rand se pare ca fata nu stie, dar ciclul ei este de tip NEREGULAT odata ce nu-i vine niciodata la acelasi numar de zile, spuandn chiar ea ca uneori ii vine cu catev azile mai devreme, alteori mai tarziu.
Asadar, sa tina minte, ca atat pentru ea cat si toate femeile care au ciclul de tip neregulat, NU se pot tine aplicatii si calendare, si nu se poate stii niciodata cand se produce ovuatia, perioada fertila si urmatorul ciclu, deci toate partidele sexuale trebuiesc facute cu prezervativ!
2. Sexul protejat corect cu prezervativ este safe!
Il are cat de cat regulat, are aplicatie pe tlf de ii spune cand trebuie sa ii vina, a zis ca mai sunt momente cand vine cu 1 zi sau 2 mai devreme dar in rest vine regulat
Nu exista "cat de cat regulat" exista Regulat, cand vine FIX la acelasi numar de zile in fiecare luna si NEREGULAT, cand vine in zile diferite, dupa mai multe zile, saptamani sau chiar luni.
"i-a venit menstruatia cu 2 zile mai devreme... poate fii insarcinata? ...de curiozitate, pot exista sanse?"
DA, de două ori!
Pai daca i-a venit menstruatia si ia durat 5 zile? Cum poate ramane gravida
Si mai ales daca nu s-a rupt prezervativul
Totul e posibil, aici nu există algoritmi cu da/nu. Ințelegi?
Deci până la urmă i-a venit menstruatia, asta e important. Deci NU este însărcinată. Menstruatia e normal sa mai întârzie, 3, 4, 5 zile, daca e vorba de mai mult de o săptămână întârziere trebuie sa te îngrijorezi.
Nu, daca faci sex cu prezervativ si nu se rupe, nu poate sa fie insarcinata. Menstruatia nu vine neaparat la 28 de zile, de fapt, majoritatea femeilor nu se incadreaza la asa ceva. E totul ok