Da, este cat se poate de posibil, dar exista riscuri mari in ceea ce priveste avortul spontan, nasterea prematura si complicatiile in timpul sarcinii si in timpul nasterii.
Se considera ca o femeie a intrat deja la menopauza, deci nu mai exista nicio sansa de ovulatie (inclusiv nicio sansa de sarcina) atunci cand amenoreea (lipsa totala a menstruatiei) se instaleaza cel putin un an de zile.
Daca femeia respectiva avea doar cicluri neregulate, nu inseamna ca nu existau sanse de sarcina, avand in vedere ca existau sanse ca inca sa mai aiba cicluri ovulatorii, chiar daca acestea erau sporadice.Inseamna doar ca intrase intr-o faza de premenopauza si chiar daca sansele unei sarcini sunt mici in acest interval, nu inseamna ca sunt inexistente.
Toate testele functioneaza pe acelasi principiu si anume detectarea in urina a hormonului beta-hCG in cantitati mai mari de 20mUI/mL, respectiv 5mUI/mL in cazul testelor ultrasensibile (insa acestea din urma nu sunt mai bune, ci au doar capacitatea de a detecta sarcina cu 3-4 zile mai devreme decat celelalte).
Toate testele din farmacii au aceeasi eficacitate si marja de eroare, deci eu mereu recomand sa se cumpere cel mai ieftin din moment ce nu are sens sa dai mai multi bani pentru un produs care face fix acelasi lucru.Insa daca ea considera sa ia unul mai scump si s-ar simti mai sigura asa, o poate face. Daca rezultatul este pozitiv, va fi pozitiv in cazul oricarui test.
Se pot obtine rezultate fals negative (atunci cand testul este facut mult prea devreme), dar NU si rezultate fals pozitive (cu exceptia anumitor cazuri izolate de cancer, dar mai mult in cazul barbatilor ce prezinta cancer testicular decat in cazul femeilor, unde este extrem de rar ca o forma de cancer sa determine un astfel de rezultat).
Daca a facut un test si acesta a avut un rezultat pozitiv, urmatorul va fi tot pozitiv (cu exceptia cazului in care femeia a pierdut sarcina intre timp). Daca vrea, poate sa faca 2 teste la distanta de 2-3 zile pentru confirmare, sau sa mearga luni la orice laborator si sa faca o analiza de sange beta-hCG cantitativ pentru confirmarea sarcinii.
Daca se gandeste sa vada un ginecolog, ecografic, o sarcina va fi vizibila doar dupa 5-6 saptamani de la data ultimei menstruatii, dar si atunci, e posibil sa se vada doar sacul gestational, nu si polul embrionar, in cazul in care exista (deci nu are sens sa mearga mai devreme de 6 saptamani de la ultima menstruatie). Spun asta deoarece la aceasta varsta a femeii, e posibil ca sarcina sa nu prezinte un pol embrionar, sau sa prezinte unul, dar femeia sa prezinte complicatii, ori embrionul sa nu se dezvolte corespunzator.Sansele de avort spontan in aceste conditii sunt foarte mari, dar exista si cazuri in care femeia poate duce sarcina pana la capat, daca doreste asta.
Ok.Deci sa inteleg ca deja si-a facut o analiza beta-hCG in laborator? Ce rezultat a dat? Te intreb deoarece femeile care sunt in perioada de menopauza sau premenopauza au un nivel mai crescut de beta-hCG, insa chiar si asa, acesta nu trebuie sa depaseasca 8, 5mUI/mL (iar in randul femeilor care nu au ajuns la menopauza, limita superioara de referinta este de 5, 5mUI-mL)
In cazul asta, nici nu mai are sens sa isi faca testul.Desigur, daca vrea neaparat, poate, dar daca deja a facut analiza de sange care indica cantitatea de beta-hCG in sangele recoltat, nu poate exista un alt raspuns mai precis decat acela.Analiza aceasta se foloseste chiar si de catre medicii ginecologi pentru a urmari evolutia sarcinii in primul trimestru, atunci cand exista riscuri, deci este mai mult decat relevanta.
Daca nu se numara printre acele 0, 1% femei care au nivelul beta-hCG marit din cauza unui anumit tip de cancer, atunci categoric este vorba despre o sarcina in cazul in care analiza de laborator are un rezultat mai mare decat 8, 5mUI/mL.
Daca doresti si stii, scrie ce rezultat a avut (o poti face si prin mesaj daca preferi) si voi incerca sa te ajut mai mult, valorile analizei fiind destul de importante.
Nu întrebați ce, cum, când etc.
Ce? Sex.
Cum? Cu un bărbat.
Când? Oricând.
Nu te întrebăm asta.
Ești tăticul lui?
Intre 48 si 55 e diferenta mare
Tocmai. La 48 încă maia re ciclu, la 55 un procent f mic din femeile din lume mai sunt la menstruație. Sa nu mai zic de apetitul sexual
În ultimul an, devenise neregulat. Se pune ca un început de meno?
Se îndreaptă spre acolo, însă sarcina nu este imposibilă încă, deși fertilitatea este redusă.
Ufff, da mi ai @#$& doamne.
Mulțumesc.
fgdgdfbdxfgnxfjnfdzfd întreabă: