anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut!
Eu și prietena mea am făcut sex luna aceasta și luna trecută.
De fiecare data am făcut protejat de la început.
Niciodată nu am făcut neprotejat.
Am făcut pe 31 Martie, 12 Aprilie și 19 Aprilie.
In data de 12 Aprilie conform aplicației de de telefon ea intrase in perioada infertilă.
Aplicația spune ca fertilitatea ei a ținut de pe 06 Aprilie pana pe 10 Aprilie.
Marți, pe data de 20 Aprilie trebuia sa ii vina ciclul.
Nu a venit, azi este a treia zi care încă nu s-a terminat.
Ieri pe seara zice ca i-a curs o singura picătura mica, oare de la ciclu sa fie?
Mereu am făcut protejat, niciodată nu s-a rupt prezervativele, a fost Durex Extra Safe.
Le-am verificat de fiecare data pana sa le arunc niciunul rupt dau spart.
Oare de ce nu i-a venit încă?

Un sfat?
Mulțumesc!

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ciclul menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima zi a sa, conform unui program de natura STRICT HORMONALA care este stabilit de organismul fiecarei femei in prima parte inca din faza foliculara a ciclului menstrual, care incepe odata cu prima zi de menstruatie si tine pana in ziua ovulatiei. Daca ovulatia nu se va produce exact la momentul optim si anume in cea de a 14-a zi a ciclului menstrual, in acele cazuri se produce o prelungire a ciclului menstrual si apare asa zisa ''intarziere'' de pornire a menstruatiei. Daca NU exista o sarcina formata si implantata in uter, atunci ''intarzierea'' se produce pur si simplu din cauza ca a aparut o dereglare in buna desfasurare a activitatii hormonale. Este stabilit stiintific si medical, ca dereglarile mai mari sau mai mici, se produc de obicei pe fondul functionarii incorecte la un moment dat a unei singure sau mai multe glande endocrine din organism : tiroida, hipofiza, ovare, suprarenale, etc. Din cauza unor astfel de dereglari a activitatii glandelor endocrine, uneori chiar si in cazul celor mai precis reglate cicluri menstruale, pot sa se produca modificari mai mici sau mai mari in desfasurarea activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina NEREGULAT sau DEREGLAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca aceasta intarziere minora ca numar de zile, fata de ziua preconizat ca ar fi cea de pornire a sangerarii menstruale, poate fi pusa pe seama dereglarilor hormonale destul de frecvente la varsta pubertatii si a adolescentei.
Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate avea variatii mici si frecvente de doar +/- 3-5 zile, la unele dereglari mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (de obicei in plus) fara sa existe o sarcina formata si instalata in uter. Insa este posibil ca in cazuri destul de rare, intarzierea sa ajunga sa fie chiar si de 2-3 luni (uneori si mai mult), fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc mai frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si ulterior la varsta matura, fiindca uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala se poate modifica si sa treaca de la normala, putin dereglata la una grav dereglata din cauza functionarii defectuoase a una sau a mai multe glande endocrine. In mod sigur si negresit si in acest caz, menstruatia va porni in urmatoarele zile.
In cazul tau d.p.d.v. teoretic cat si practic NU exista niciun motiv de a fi stresata si ingrijorata ca ar putea macar sa existe sarcina. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Daca actele sexuale au fost protejate, nu este posibil sa fie gravida. Intarzierea de care vorbesti este cauzata de alti factori interni sau externi.

Răspuns utilizator avertizat
| Rhea44 a răspuns:

Doar intarzie e doar doua zile nu te precipita daca ea nu are ciclu fix nu ai de ce sa iti faci grij daca zice aplicatia pe 20 poate sa fie de la 20 pana la 30 am patit si eu asa cu aplicatia nu te stresa